Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 nov 2011 - Anul XVI, nr. 266 (4864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nou

Centru oftalmologic de top, inaugurat la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un centru modern de diagnostic şi tratament în sfera oftalmologică a fost inaugurat în această săptămână în zona ultracentrală a municipiului Suceava. Este vorba de Centrul Oftalmologic Duo Stil, care funcţionează într-un spaţiu modern, dotat cu toate utilităţile şi facilităţile necesare. Deschis la iniţiativa medicului Anca Trifina, centrul se constituie ca o alternativă viabilă la unităţile sanitare din sectorul public.

Centrul reprezintă o investiţie de 568.435 de lei, finanţată din fonduri europene şi proprii. Deservit de personal cu înaltă calificare profesională şi dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, centrul asigură o gamă largă de servicii medicale, de diagnostic şi tratament al afecţiunilor oftalmologice. Dotarea noului centru cuprinde, printre altele, un tomograf în coerenţă optică, un biomicroscop, un biometru şi o maşină de şlefuit lentile.

 

Tomograf 3D şi biomicroscop modern

“Tomografia computerizată 3D este o metodă modernă, neinvazivă, non-contact de investigaţie a retinei şi polului anterior. Având inclusă şi o cameră de mare rezoluţie care fotografiază retina, se obţine imaginea fundului de ochi corelată cu aspectul bi şi tridimensional al ultrastructurii retiniene. Tomograful creează o bază de date diagnostică asemănătoare fotografiei fundului de ochi, aduce informaţii cantitative asupra distanţelor intraoculare şi permite stadializarea anumitor afecţiuni, monitorizarea evoluţiei şi a răspunsului terapeutic”, a subliniat medicul Anca Trifina.

Oftalmologul sucevean a adăugat că biomicroscopul modern aflat în dotarea centrului este un instrument esenţial în vizualizarea detaliilor anatomice ale ochiului şi anexelor sale. Acest echipament asigură posibilitatea efectuării de fotografii de pol anterior, ajută la urmărirea în timp a evoluţiei bolilor şi a eficienţei terapiei efectuate.

 

Maşină automată de şlefuit lentile şi biometru

“Maşina automată de şlefuit lentile este alegerea ideală în ceea ce priveşte tehnologia de ultimă oră de şlefuire, cu înaltă acurateţe, viteză şi calitate a lentilelor”, a completat medicul Anca Trifina. Oftalmologul a explicat că aparatul ALE-5100 oferă caracteristici pe care orice optician le caută, oferind şlefuiri de maximă calitate a lentilelor moderne, cu diferite tratamente ale acestora.

Referindu-se la biometrul de care dispune Centrul Oftalmologic Duo Stil, medicul Anca Trifina a arătat că este vorba de un echipament care efectuează ecografia în mod A bidimensională a ochiului. Aparatul permite urmărirea dezvoltării anatomice a ochiului şi a parametrilor săi şi, totodată, permite calculul lentilelor intraoculare (implanturile de cristalin) preoperator. Prin funcţia de pahimetrie, biometrul mai permite măsurarea grosimii corneei şi adaptarea rezultatelor presiunii intraoculare în funcţie de aceasta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centru oftalmologic de top, inaugurat la Suceava.
 Vizualizări articol: 2836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.26/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 19 voturi
Centru oftalmologic de top, inaugurat la Suceava4.3519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(10 nov 2011, 11:17:41
deci la ce pret ajunge o consultatie?
2.   Ilona trimis de
(10 nov 2011, 15:11:40
s-a pierdut din vedere esentialul: sediul si tarifele........
3.   DuoStil = Oftalens trimis de
(11 apr 2012, 14:34:55
Centrul oftalmologic se numeste Oftalens si este in zona policlinicii si pe site-ul lor www.oftalens.ro sunt afisate detalii despre tarife, locatie si alte informatii utile.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei