Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 nov 2011 - Anul XVI, nr. 265 (4863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fără sprijinul familiei

Un adolescent imobilizat la pat şi cu retard mental mediu, luat în grija statului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un adolescent în vârstă de 17 ani, imobilizat la pat şi cu retard mental mediu, a fost internat într-un centru de plasament, după ce Serviciul de evaluare a situaţiei de risc şi intervenţie în regim de urgenţă, din cadrul Protecţiei Copilului Suceava, a constatat că minorul nu are cum să se întreţină singur şi are nevoie de ajutor. Asistentul social din cadrul primăriei de care aparţine tânărul a sunat la serviciul de urgenţă din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Suceava şi a sesizat faptul că un minor se află în situaţie de risc şi este necesară luarea unei măsuri de protecţie.

Directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Margareta Isăilă, ne-a spus că „minorul provine dintr-o familie legal constituită, dar tatăl a părăsit domiciliul de mai multe luni. Ambii părinţi sunt cunoscuţi cu probleme psihice, dar fără a deţine acte medicale în acest sens. Mama minorului este şi consumatoare de băuturi alcoolice”. De la şefa Protecţiei Copilului Suceava am mai aflat că minorul a suferit în luna august a acestui an un accident rutier, în urma căruia a rămas imobilizat la pat pentru o perioadă de timp. Adolescentul are şi un retard mental mediu. „Afecţiunile de care suferă adolescentul nu îi permit să se descurce singur. În aceste condiţii, s-a luat măsura de plasament în regim de urgenţă la un centru de pe raza judeţului”, a completat Margareta Isăilă.

Luna trecută, s-a instituit măsură de protecţie în regim de urgenţă pentru patru copii proveniţi din trei familii diferite.

În cazul unuia dintre copii, părinţii au fost de acord cu instituirea unei măsuri de protecţie pentru fiul lor în vârstă de câteva luni, deoarece mama are probleme de sănătate, boli psihice, fiind necesară internarea sa într-un spital specializat. Pentru moment, femeia nu poate să se ocupe de copil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un adolescent imobilizat la pat şi cu retard mental mediu, luat în grija statului.
 Vizualizări articol: 1388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un adolescent imobilizat la pat şi cu retard mental mediu, luat în grija statului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei