Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 nov 2011 - Anul XVI, nr. 265 (4863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În Bucureşti

Suceveanul de peste 240 de kilograme se operează astăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Valeriu Ţurcănaşu, suceveanul care a ajuns să cântărească 241 de kilograme, iar din cauza greutăţii anormale nu a mai ieşit din casă de peste un an, se operează astăzi.

Intervenţia chirurgicală este efectuată într-o clinică particulară din Bucureşti, Delta Hospital, unde uriaşul a fost transferat în urmă cu o săptămână, de la Spitalul Elias. Operaţia este efectuată de o echipă complexă de medici, care îi vor extrage lui Valeriu Ţurcănaşu circa 35 de kilograme de grăsime. Procedura prin care unul dintre sucevenii „cu greutate” va slăbi se numeşte abdominoplastie şi se practică sub anestezie generală.

„Am mari emoţii, sunt inerente, dar trebuie să merg înainte. Încerc să am emoţii constructive”, ne-a declarat ieri Valeriu Ţurcănaşu.

 

A slăbit 24 de kilograme pentru a putea fi operat

Puiu, aşa cum îi spun prietenii, se va întoarce în sala de operaţii peste două săptămâni, când medicii îi vor tăia o porţiune din stomac. După un an, el va ajunge din nou sub bisturiul medicilor, care vor încerca să-i corecteze aspectul de abdomen flasc, cu piele care atârnă (“şorţ abdominal”), şi să-l scape de hernie. Va fi ultima oară când Valeriu Ţurcănaşu îşi tratează obezitatea într-o sală de operaţii, rezultatele celor trei intervenţii chirurgicale fiind durabile dacă sunt urmate de o dietă echilibrată şi exerciţii fizice regulate.

Până a ajunge la Delta Hospital, Valeriu Ţurcănaşu a fost internat timp de două săptămâni în Spitalul Elias, unde a ajuns cu o ambulanţă specială, în care nu a putut fi urcat fără ajutorul a şase pompieri vânjoşi, care s-au chinuit timp de aproape o oră pentru a-l scoate din apartamentul său, situat la etajul IV al unui bloc de pe strada 6 Noiembrie.

De când a ajuns în Capitală şi a început lupta pentru supravieţuire, suceveanul a slăbit 24 de kilograme, scăderea în greutate fiind principala condiţie pusă de medici pentru a-l opera.

 

Va mai suporta în viitor două intervenţii chirurgicale

Intervenţia chirurgicală pe care „Puiu” o suportă astăzi costă 2.950 de euro şi nu este decontată de Casa de Asigurări de Sănătate. „O parte din costuri le-au suportat fiul şi cel mai bun prieten al meu. Restul banilor i-am strâns cu ajutorul unor cunoştinţe mai vechi, care mi-au citit povestea în ziar”, a mărturisit Valeriu Ţurcănaşu, fără a uita să le mulţumească celor care l-au ajutat să înceapă o viaţă nouă.

Următoarele două intervenţii chirurgicale se vor efectua tot contra cost (câteva mii de euro fiecare), în aceeaşi clinică particulară. Cei care vor să-l ajute pe Valeriu Ţurcănaşu să strângă suma de care are nevoie pentru ultimele operaţii pot suna la numărul de telefon 0747 505 095.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul de peste 240 de kilograme se operează astăzi.
 Vizualizări articol: 2086 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Suceveanul de peste 240 de kilograme se operează astăzi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei