Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 nov 2011 - Anul XVI, nr. 265 (4863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Control

Şcoala din Hârtop a rămas fără acreditare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala generală din localitatea suceveană Hârtop a rămas fără acreditare în urma unui control ministerial.

Controlul a fost făcut de către Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în învăţământul Preuniversitar (ARACIP), acţiune în cadrul  căreia au fost verificate 31 de unităţi de învăţământ din judeţul Suceava. Dintre acestea, şcoala din Hârtop este singura unitate de învăţământ căreia i s-a acordat calificativul „Nesatisfăcător”, şi astfel, şcoala şi-a pierdut acreditarea.

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Petru Carcalete, a declarat că „o singură unitate şcolară gimnazială din judeţ, Şcoala cu clasele I-VIII Hârtop, a fost evaluată cu calificativ <Nesatisfăcător> la mai mulţi indicatori. Unitatea de învăţământ respectivă va urmări cu prioritate implementarea unor măsuri care să conducă la remedierea aspectelor neconforme constatate”. Şcoala are la dispoziţie un an de zile pentru a remedia situaţia şi pentru a cere reevaluarea de către ARACIP.

 

Directorul va cere reevaluarea şcolii

Directorul şcolii din Hârtop, Dumitru Vasiliu, a declarat că „cele mai multe dintre disfuncţiile constatate nu depind de şcoală, sunt cu precădere de natură administrativă”. Directorul Vasiliu a spus că unul dintre motivele din cauza cărora şcoala a primit calificativul „Nesatisfăcător” este inexistenţa unui cabinet medical în unitatea de învăţământ.

La şcoala din Hârtop învaţă 418 elevi, iar directorul Dumitru Vasiliu a spus că va discuta cu consiliul profesoral şi cu comunitatea locală pentru remedierea aspectelor care au dus la acordarea calificativului „Nesatisfăcător” şi că va cere reevaluarea unităţii.

Conform legii, evaluarea externă periodică a calităţii educaţiei în învăţământul preuniversitar se realizează din cinci în cinci ani, după obţinerea acreditării, sau se poate realiza şi la intervale mai mici de 5 ani la solicitarea unităţii şcolare, a comunităţii locale, a inspectoratelor şcolare sau a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

 

Şase şcoli au luat calificativul „Excelent”

Unităţile şcolare evaluate au fost selectate încă din luna octombrie 2010 de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, selecţia realizându-se strict pe baza unui eşantion transmis de ARACIP.

Vizitele de evaluare au avut o durată de două zile.

Şase unităţi şcolare, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 3 „Mihai Eminescu” Rădăuţi, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 3 Suceava, Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, au fost evaluate cu nivelul „Excelent” la unul sau mai mulţi indicatori, activitatea de nivel excelent fiind predominantă la indicatorii „Evaluarea rezultatelor la activităţile extracurriculare” şi „Activitatea ştiinţifică”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala din Hârtop a rămas fără acreditare.
 Vizualizări articol: 1302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Şcoala din Hârtop a rămas fără acreditare3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei