Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 nov 2011 - Anul XVI, nr. 265 (4863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Pufoaica de vară

Creştinism şi porumbei în ţepuşe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O caracterizare fugară a pragmatismului vremurilor în care din păcate am nimerit spune că „pe lumea asta doar Iisus Hristos este gratis”. E dezolant să constatăm însă că nici măcar Iisus Hristos nu mai este gratis, de vreme ce în orice biserică din Europa civilizată intri, trebuie să bagi mâna în buzunar. Chiar dacă nu plăteşti propriu-zis intrarea, pentru fiecare lumânare aprinsă trebuie să achiţi: 2 euro, 3 euro, 5 euro, 8 euro... Şi-apoi mai sunt ilustratele, pliantele, brelocurile... Un negoţ în toată regula.

Te întrebi, vrând-nevrând: lui Iisus i-ar plăcea tot comerţul acesta, desfăşurat în numele lui? I-ar plăcea modul în care Cerul a fost transformat într-un ghişeu cu funcţionari nevăzuţi, unde solicitanţii lasă cererile, sub forma unor lumânări aprinse, iar fiecare formular al cererii-tip costă 2 euro, 3 euro, 5 euro, 8 euro?

Lucrurile sunt ceva mai profunde şi e bine să le lăsăm pe seama filozofilor şi a altor pierde-vară. Căci nimeni nu-ţi dă număr de înregistrare, nimeni nu-ţi garantează că cererea îţi va fi aprobată, nimeni nu-ţi garantează nici măcar că cererea ta va ajunge pe masa de lucru a şefului celui mare. Şi dacă e să mergem mai departe, din nefericire nimeni nu-ţi garantează că şeful există şi că totul nu-i decât o imensă escrocherie financiară.

Am mai observat o chestie care m-a durut la marile biserici din Europa occidentală. Pe umerii clădirilor, acolo unde păsările obişnuiesc să-şi tragă sufletul după orele de zbor, au fost montate ţepuşe, pentru ca zburătoarele să nu mai dăuneze construcţiei. Dar mă întreb: din banii căpătaţi pe lumânări şi alte alea nu s-ar fi putut şterge necazurile provocate de păsări? E mai uman aşa, ca în preajma clădirilor să zacă trupuri însângerate de porumbei, mierle şi alte zburătoare care, în naivitatea lor, au dorit să se aşeze în locurile unde ştiau din moşi-strămoşi că domneşte pacea, dar au nimerit peste ţepuşe bine ascuţite?

Şi iar mă întreb dacă lui Iisus i-ar plăcea toate astea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creştinism şi porumbei în ţepuşe.
 Vizualizări articol: 2289 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 9 voturi
Creştinism şi porumbei în ţepuşe3.959

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei