Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 nov 2011 - Anul XVI, nr. 265 (4863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primarul din Mangalia are un apartament la Bruxelles şi peste 740.000 de euro în conturi

Miercuri, 9 Noiembrie 2011 (18:59:01)

Primarul PSD al municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, în cazul căruia ANI a constatat că s-a aflat în incompatibilitate, are un apartament la Bruxelles, dar şi peste 740.000 de euro în conturi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform declaraţiei de avere postată pe siteul Primăriei Mangalia şi datată 15 iunie 2011, primarul Mihai Claudiu Tusac are un apartament la Bruxelles, achiziţionat în 1992 şi cu o suprafaţă de 110 metri pătraţi. El are şi un apartament la Galaţi, oraş în care s-a născut, locuinţa fiind cumpărată în 2000.

De asemenea, el are şi un spaţiu comercial cu o suprafaţă de 671,45 metri pătraţi în staţiunea Olimp.

Primarul din Mangalia are şi trei conturi curente: unul de 32.650 de euro la KBC Bank Belgia, unul de 1.730 de euro la Banc Post şi unul de 2.900,85 de lei la BCR.

De asemenea, primarul mai are două depozite bancare, unul de peste 700.000 de euro la Banc Post şi unul de 6.300 de euro la Fortis Bank Belgia.

Mihai Claudiu Tusac are o indemnizaţie de primar de 38.636 de lei pe an.

Primarul mai primeşte anual 15.600 de euro din închirierea apartamentului din Belgia şi 10.000 de lei pe an din închirierea spaţiului comercial.

Mihai Claudiu Tusac este asociat la o singură firmă, SC Stupina SRL.

Soţia sa, Monica Tusac, este director la SC Thalasso House SRL, unde câştigă 42.300 de lei pe an şi director turism la SC MTC Imobiliar Construct SRL, unde are un venit de 12.000 de lei anual. De asemenea, soţia sa mai câştigă 3.000 de lei pe an în calitate de agent la Omniasig.

Mihai Claudiu Tusac este primar în Mangalia din 2008, fiind liderul filialei PSD.

ANI cere procurorilor să-l cerceteze pentru fals în declaraţii pe primarul din Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, pentru că în declaraţia de interese nu a menţionat că este reprezentant al Consiliului Local la RAJA Constanţa şi SC "Administrarea Parcului Industrial Mangalia".

Inspectorii de integritate au constatat că primarul a fost în incompatibilitate în perioada 03.11.2008 – 24.06.2009, respectiv, în perioada 26.07.2008 – 24.06.2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de primar al municipiului Mangalia, cât şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local Mangalia în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC RAJA SA Constanţa şi a SC "Administrarea Parcului Industrial Mangalia".

Totodată, ANI susţine că sunt indicii referitoare la posibila săvârşire de către Mihai Claudiu Tusac a infracţiunii de fals în declaraţii, întrucât, în declaraţia de interese depusă la data de 16.06.2009, nu a menţionat calitatea de reprezentant al Consiliului Local Mangalia în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC "Administrarea Parcului Industrial Mangalia" și a RAJA Constanța.

În acest context, ANI a sesizat Parchetul Judecătoriei Mangalia, cu privire la posibila săvârşire de către primar a infracţiunii de fals în declaraţii.

Mihai Claudiu Tusac a declarat că demersul ANI este rezultatul unei comenzi politice şi că va da în judecată Agenţia pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Mangalia are un apartament la Bruxelles şi peste 740.000 de euro în conturi.
 Vizualizări articol: 906 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Primarul din Mangalia are un apartament la Bruxelles şi peste 740.000 de euro în conturi3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei