Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 oct 2011 - Anul XVI, nr. 256 (4854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie definitivă

Vâju şi aproape toţi acoliţii săi rămân după gratii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zi plină ieri la Palatul de Justiţie, unde rudele şi prietenii indivizilor din Frasin şi Stulpicani arestaţi marţi de Tribunalul Suceava au venit pentru a-i vedea şi susţine cu ocazia recursului. Toţi cei şapte indivizi au fost aduşi încă de la primele ore ale dimineţii, iar imediat a început şedinţa de judecată programată la Curtea de Apel Suceava. Petru Călin, Ionel Andrişan şi Laurian Ostaficiuc, avocaţii care i-au reprezentat pe cei şapte, au încercat să-i convingă pe judecători că măsura de arestare poate fi înlocuită cu o altă măsură mai puţin restrictivă.

„Despre Alexie Pitişciuc s-a creat o imagine artificială cu privire la faptele pe care le-ar fi comis, mai ales că în perioada 2008-2010 nu i se reţine absolut nimic”, a spus Petru Călin.

Şi avocatul Ionel Andrişan a susţinut că nu sunt probe împotriva clientului său, Eugen Miftodie Lucuţar, respectiv înregistrări telefonice sau de altă natură. Pentru Gheorghe Bogdănel Ciobotar a pledat avocatul Laurian Ostaficiuc, care a ţinut să arate că în zilele în care ar fi comis presupusele acte de contrabandă cu ţigări tânărul nici măcar nu se afla în ţară, ci era în Italia, la muncă.

Pledoariile avocaţilor au fost analizate şi confruntate cu probele din dosar, iar concluzia judecătorilor a fost aceea că doar în cazul lui Ciobotar sunt întrunite elementele necesare pentru eliberarea din arestul Poliţiei. Celelalte şase persoane, respectiv Marian Catrinar, în vârstă de 23 de ani, Alexandru Constantin Flocea, de 23 de ani, zis Ali, Ştefan George Flocea, zis Pletosu, de 25 de ani,  Tiberiu Vasile Flocea, zis Baia, în vârstă de 26 de ani, toţi din Stulpicani, Alexie Pitişciuc, zis Vâju, de 33 de ani, din Frasin, şi Eugen Miftodie Lucuţar, de 27 de ani din Vama, rămân şi mai departe în arest preventiv, recursurile acestora fiind respinse.

 

Sunt acuzaţi de comiterea mai multor fapte

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava îi acuză pe indivizii care au terorizat comunitatea din Stulpicani de mai multe fapte grave. Printre altele s-a început urmărirea penală împotriva suspecţilor şi pentru trafic de droguri de mare risc, existând informaţii că membrii grupării se ocupau şi cu vânzarea de etnobotanice în zona Frasin –Gura Humorului –Stulpicani, stupefiantele la pliculeţ fiind vândute la discoteci, baluri etc..

Cât priveşte afacerile cu ţigările de contrabandă, marfa, susţin anchetatorii, era achiziţionată de la contrabandişti din zona Vicovu de Jos, Cacica, Horodnic de Sus, Cajvana, Vama şi vândute ulterior, la un preţ mai mare, altor persoane implicate în afacerile ilicite cu tutun adus din Ucraina sau Republica Moldova.

Nu lipsesc nici faptele de violenţă comise de membrii grupării. Printre acestea, şi cazul unui bărbat din comuna Stulpicani, căruia doi dintre inculpaţi, Alexandru Constantin  Flocea şi Marian Catrinar, i-au cerut suma de 700 de lei drept „taxă de protecţie”, ameninţându-l cu acte de violenţă şi distrugerea bunurilor personale. Pentru că victima a refuzat să cedeze ameninţărilor celor doi, aceştia şi un alt membru al grupării, Ionel-Remus Şecman, au lovit autoturismul victimei cu bâte de baseball şi pietre, pagubele fiind estimate la circa 4.000 de lei.

O altă faptă de violenţă s-a petrecut pe 22 mai a.c., la „Hora Bucovinei”, manifestare organizată în incinta taberei Bucşoaia, din oraşul Frasin, implicat fiind Alexie Pitişciuc, zis Vâju. După ce s-a luat la ceartă cu administratorul unei terase, pe motiv că nu a vrut să plătească consumaţia, Vâju a sărit şi la jandarmii veniţi să aplaneze scandalul. Alexie Pitişciuc, susţin oamenii legii, i-a înjurat şi ameninţat pe jandarmi, încercând să lovească o femeie jandarm, pe care a prins-o de cămaşă, rupându-i epoletul drept.

Inculpatul George Ştefan Flocea şi fratele său, Alexandru Constantin Flocea, sunt acuzaţi că au fost implicaţi într-un alt episod violent. Pe 10 martie a.c., cei doi au pătruns în curtea unei femei din satul Stulpicani, căreia i-au cerut suma de 800 de lei, care ar reprezenta contravaloarea unor presupuse pagube create la două autoturisme, de către fiul minor al femeii, un adolescent în vârstă de 14 ani. I-au spus victimei că îi vor aduce copilul în pungă dacă nu le va da cei 800 de lei. Ulterior, l-au sechestrat şi bătut într-un autoturism pe minorul în cauză, acesta fiind nevoit să sară într-un pârâu, pentru a scăpa din mâinile agresorilor.

Fraţii Flocea sunt acuzaţi şi că în vara lui 2010, pe 3 iulie, în jurul orei 16:30-17:00, l-au lovit cu o bâtă în cap pe un bărbat, pe care l-au imobilizat apoi prin legarea mâinilor la spate cu o funie şi i-au luat dintr-un buzunar suma de 50 de lei. Victima a fost eliberată abia după 20 de minute.

Lista acuzaţiilor nu se opreşte aici. Inculpaţii Alexie Pitişciuc şi Ştefan George Flocea au fost puşi sub învinuire şi pentru că la data de 20 aprilie a.c. ar fi luat cu forţa o bicicletă de la un tânăr care se deplasa prin centrul oraşului Frasin. Pentru a-i da înapoi bicicleta, cei doi suspecţi au solicitat suma de 100 de lei de la tânărul pe care îl prădaseră.

 

Trei dintre inculpaţi sunt arestaţi şi într-un alt dosar

Marian Catrinar, Alexandru Constantin Flocea, zis Ali, şi Ştefan George Flocea au fost arestaţi şi într-un alt dosar. Este vorba de o tentativă de omor comisă asupra lui Gavril Dumbravă, un tânăr de 22 de ani, din Stulpicani, care acum se zbate între viaţă şi moarte la un spital din Iaşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vâju şi aproape toţi acoliţii săi rămân după gratii.
 Vizualizări articol: 1693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Vâju şi aproape toţi acoliţii săi rămân după gratii4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei