Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 oct 2011 - Anul XVI, nr. 256 (4854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Hergheliile vor fi administrate de o structură separată din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Frumoşii cai de rasă din cadrul Hergheliilor Rădăuţi şi Lucina nu vor mai fi gestionaţi de Direcţia Silvică Suceava, ci de o structură unică la nivel naţional, care va prelua în administrare toate hergheliile de stat din ţară.

Noua structură va fi finanţată în continuare de Regia Naţională a Pădurilor, cu bani obţinuţi din exploatarea lemnului, dar, prin trecerea lor sub o singură conducere, unitară, se doreşte atât o reducere a costurilor, cât şi debarasarea unor direcţii silvice de o povară suplimentară.

Directorul Regiei Naţionale a Pădurilor, Valerian Solovăstru, a mărturisit că, deşi imaginea multor direcţii silvice, precum Suceava, este mediatizată adeseori datorită acestei activităţi secundare, de creştere a cailor de rasă, nu aceasta este menirea structurilor silvice.

“Structurile silvice sunt create pentru administrarea pădurilor, nu suntem prin tradiţie crescători de cai de rasă. Noi ne-am dori să nu mai fie la noi hergheliile, pentru că e o sursă de cheltuieli foarte mari”, a spus Solovăstru.

Hergheliile au fost trecute în administrarea RNP, printr-o decizie a Guvernului, cu aproximativ zece ani în urmă, pentru că nu avea cine să le susţină financiar, încât o parte din profitul rezultat din administrarea pădurilor se duce pe creşterea cailor de rasă.

“La ora actuală hergheliile funcţionează în subordinea direcţiilor silvice, dar există şi o structură centrală. De aceea toate cheltuielile se amestecă, se pierd. Acum se doreşte o direcţie centrală de cai de rasă, cu buget separat, care va fi în continuare susţinută de RNP, prin fonduri clar direcţionate. Cele mai multe herghelii din ţară sunt la direcţii silvice sărace, care nu au venituri.

Şi aşa se duc bani de la Suceava nu numai pentru hergheliile Rădăuţi şi Lucina, ci şi pentru Călăraşi, Tuluceşti, Buzău, Galaţi şi aşa mai departe”, a explicat directorul RNP, Valerian Solovăstru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hergheliile vor fi administrate de o structură separată din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor.
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Hergheliile vor fi administrate de o structură separată din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei