Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 oct 2011 - Anul XVI, nr. 256 (4854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Oare n-am scris degeaba?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Evenimentele „fotbalistice” (ghilimelele vor să spună că de fapt, ca la noi şi numai la noi, ceea ce se înţelege prin fotbal nu are aproape deloc legătură cu jocul în sine, ci doar cu jocul de culise) din ultima săptămână sunt cele pe care le aştept cam de multişor, de vreo 20 de ani, adică din primele momente de după „alegerea” (aici nu cred că mai e nevoie de explicat ghilimelele) în moţul structurilor fotbalistice de la noi a celor două personaje cu porecle de Mafie: Naşu’ şi Corleone. Nu ştiu dacă chiar din ziua următoare alegerii fiecăruia dintre ei m-am pus pe scris, dar în tot timpul scurs de atunci am avut sute de bune de articole (dar şi de comentarii radio şi TV) în care am vorbit despre statutul lor de infractori, probat în zeci, poate sute, de rânduri, unul dintre ei, fostul miliţian, fiind recidivist „cu acte”, din moment ce a făcut pârnaie şi pe vremea comunismului, cum sper că va face şi acum. Vizita la DNA a fostului miliţian, alaltăieri, nu ştiam cu ce s-a soldat, însuşi infractorului fiindu-i neclară diferenţa dintre „învinuit” şi „inculpat”, dar fiindu-i limpede faptul că nu este doar „martor”. Starea sa de surescitare de la ieşire arată că vorba unui fost mare om de fotbal trecut nu de mult în nefiinţă, „se apropie laţul”. Sunt absolut convins că dacă ancheta va fi una serioasă, dusă până la capăt, numărul celor care vor înfunda pârnaia va ajunge la câteva zeci, cu conducerile celor două instituţii, LPF şi FRF, în frunte, başca membrii tuturor comisiilor (de disciplină, de arbitri, de apel, de ce-or fi!) alcătuite din servitorii umili ai celor două lepădături proţăpite-n frunte şi ale căror singure activităţi notabile din cele două decenii au fost de creare, organizare şi perfecţionare a unor organizaţii de tip mafiot în interiorul cărora oricine crâcneşte este „executat” fără putinţa de a se apăra. Evaziunea fiscală totală (nimic din vânzările de jucători, nimic din încasările pe bilete, nimic virat ca impozit pe salariile tot fictive, nimic la CAS, cam asta a încasat Fiscul de la fotbal!) patronată de cei doi şefi de bandă, bazată pe schimbarea denumirii societăţilor care patronează echipe „profesioniste” şi transferarea datoriilor către stat (deci către mine!) mă face să nu pot fi decât fericit dacă-i voi vedea, pe limba lor, la bulău. Spor la treabă, DNA!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oare n-am scris degeaba?.
 Vizualizări articol: 1011 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Oare n-am scris degeaba?3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei