Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 oct 2011 - Anul XVI, nr. 250 (4848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cereri puţine

Sucevenii nu s-au grăbit să solicite subvenţiile la căldură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi mai este doar o săptămână până la expirarea termenului limită de depunere a cererilor de acordare a subvenţiilor la căldură, numărul sucevenilor care au completat şi au depus aceste cereri la asociaţiile de proprietari sau direct la Primăria Suceava este foarte mic. Termenul limită de depunere a cererilor de acordare a ajutoarelor de încălzire este 1 noiembrie.

Sucevenii care depun cererile completate după această dată vor pierde subvenţia la căldură pentru prima lună de iarnă.

Astfel, până vineri, la Primăria Suceava nu erau depuse decât 300 de cereri de subvenţii la căldură din partea abonaţilor Termica, în vreme ce municipalitatea suceveană se aşteaptă să primească în jur de 8.000 – 9.000 de solicitări.

Un număr ceva mai mare de solicitări a fost primit de la sucevenii care se încălzesc pe bază de gaz metan – 400 de cereri completate.

Foarte puţine cereri au venit şi din partea celor care se încălzesc pe bază de lemne sau alte tipuri de combustibili – 20 de cereri.

“Ne aşteptăm ca oamenii să se mobilizeze de acum înainte şi să ducă cât mai rapid cererile completate la asociaţiile de proprietari, care le depun apoi la primărie, la sediul din Areni sau la cel din Burdujeni. Proprietarii de centrale pe gaz metan sunt aşteptaţi să depună cererile de subvenţii direct la sediul Primăriei Suceava, în vreme ce familiile care se încălzesc pe lemne sau alţi combustibili pot depune cererile numai la sediul de primărie din Burdujeni”, a declarat viceprimarul Sucevei, Lucian Harşosvchi.

În cazul sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, subvenţia la căldură se acordă celor al căror venit maxim pe membru de familie este de 786 de lei, în vreme ce pentru persoanele singure, venitul maxim admis este de 1.082 de lei.

Pentru cei care au centrale pe gaz sau se încălzesc pe bază de lemne, venitul maxim admis este de 615 lei/membru de familie.

 

Restricţii la acordarea ajutoarelor de încălzire

Conform legii, nu vor beneficia de ajutorul financiar familiile sau peroanele singure care posedă clădiri sau alte spaţii locative în afară de locuinţa de domiciliu; autoturisme cu capacitatea cilindrică de peste 1600 de metri cubi, motociclete, motorete sau scutere: autoutilitare, autocamioane, rulote, microbuze sau autobuze; utilaje agricole - tractor sau combină, precum şi solicitanţii care au utilaje de prelucrare a lemnului - gater, drujbă, sau alte utilaje acţionate hidraulic.

De asemenea, ajutoarele de căldură nu pot fi acordate celor care deţin depozite bancare cu valoare de peste 3.000 de lei, precum şi celor care au împrejurul locuinţei terenuri intravilane care depăşesc 1.000 de metri pătraţi în zona urbană sau 2.000 de metri pătraţi în zona rurală.

O altă restricţie impusă de legiuitori este deţinerea a peste două hectare de teren extravilan sau a peste trei bovine, cinci porcine, 20 ovine ori 15 familii de albine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii nu s-au grăbit să solicite subvenţiile la căldură.
 Vizualizări articol: 1367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sucevenii nu s-au grăbit să solicite subvenţiile la căldură5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei