Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 oct 2011 - Anul XVI, nr. 250 (4848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Cine-i blestemat, mă?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

N-am întotdeauna şansa de a putea asculta (uneori nici măcar de a auzi) comentariile meciurilor pe care le urmăresc la TV, din cauză că, fiind mai mereu cu două televizoare mergând simultan, este foarte greu să separi ce-i colo de ce-i dincolo.

Alaltăieri seară însă, deşi în paralel mai prăşeam şi ceva documente şcolare ca să le fac pe placul inspecţiei în caz de (spre norocul... lor, al inspectorilor zic, nu m-au controlat şi pe mine!), am avut totuşi şansa de a prinde câteva vorbe şi din timpul fiecărei partide, dar şi din interviurile şi comentariile de după.

Una din chestiile de mare anvergură a fost cea de la meciul Rapidului: „Ca să înscrii, trebuie să ai mingea!”, a zis un băiat dotat cu microfon, de m-a întrebat fiu-meu dacă a glumit dobitocul. Nu glumise, că de-aia îl şi fac aşa. Cred că aparţine generaţiei de inspiraţie halagianească („Ai, n-ai minge, tragi la poartă!”), dar adusă la nivelul Mileniului III, cumva upgradată.

M-am convins că panaramul nu glumise după nici două minute, când tot el a mai băgat una şi mai groasă: „În jumătatea poloneză nu e decât Pancu, complet izolat. Tot e bine, că se odihneşte!” Omul o spusese absolut convins: adică Pancu, la anii lui, e bine să mai stea câteva minute (alaltăieri le-a stat pe toate!) din când în când, astfel încât atunci când mingea ajunge şi pe la el să fie numai bun de a comite fapte de fotbal antologice. Pe care eu i le tooot aştept de vreo 15 ani.

Din meciul Stelei n-am reţinut nimic în afara bunului simţ de care au dat dovadă băieţii ăia care la 5-0 s-au oprit. Oare de ce? Păi, zic eu, fiindcă Becali deja se cărase. Ei, şi? Da, dar n-avea cine să-i mai remarce şi eventual să-i cumpere. Că ei, săracii, şi-ar dori să vină la Steaua unde se ştie că salariile sunt mai bune decât oriunde, în raport cu nemunca depusă!

Dar cea mai tare chestie a zis-o un comentator după meci: „Stadionul Naţional e blestemat!” Tare rău şi complet fals. Blestemat nu e bietul stadion, că el îi rabdă pe toţi împiedicaţii. Blestemaţi suntem noi că, de parcă n-ar fi de ajuns neisprăviţii de pe teren, avem parte tot de neisprăviţi şi în comentariul live dar şi în cel de după.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cine-i blestemat, mă?.
 Vizualizări articol: 1005 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Cine-i blestemat, mă?4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei