Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 oct 2011 - Anul XVI, nr. 250 (4848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În arest

Soţ şi soţie, judecaţi pentru contrabandă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri din oraşul Siret, soţ şi soţie, Angela (24 de ani) şi Viorel (31 de ani) Băncescu, au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv, pentru contrabandă, cei doi fiind prinşi de poliţie după o urmărire ca-n filme, cu nu mai puţin de 12 focuri de armă.

Alături de cei doi soţi, au fost daţi pe mâna judecătorilor alţi doi complici de-ai acestora, Gheorghe Topală şi Ştefan Bodnariu, ambii în vârstă de 21 de ani, din comuna Muşeniţa.

 

Ţigări livrate în noapte de patru ucraineni 

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, în noaptea de 28/29 septembrie a.c., cei trei bărbaţi s-au deplasat cu un autoturism de teren condus de inculpatul Viorel Băncescu pe raza comunei Izvoarele Sucevei, în zona frontierei de stat, unde s-au întâlnit cu patru cetăţeni ucraineni care au introdus din Ucraina pe teritoriul românesc  34 de baxuri cu 17.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Ţigările au fost încărcate de Topală şi Bodnariu în autoturismul de teren, după care vei trei au plecat spre satul Argel, comuna Vatra Moldoviţei, unde s-au întâlnit cu Angela Băncescu, care a venit cu un microbuz, fiind însoţită de fina ei, Andreea Gherghea, de 22 de ani, din municipiul Botoşani.

Era în jurul orei 3:00 noaptea când cei patru au mutat ţigările din autoturismul de teren în microbuz, după care au plecat împreună înspre Vatra Moldoviţei.

 

Maşini de poliţie puse de-a curmezişul drumului 

În intersecţia din comuna Vatra Moldoviţei, un echipaj de poliţie i-a făcut semn şoferiţei de pe microbuz să tragă pe dreapta, însă tânăra de la volan a apăsat pedala de acceleraţie.

Aflat în spate, la volanul autoturismului de teren, Viorel Băncescu şi-a sunat soţia şi i-a spus că se va interpune între microbuz şi maşina de poliţie şi îi va încetini pe oamenii legii.     

Au fost trase iniţial opt focuri de armă în plan vertical pentru oprirea suspecţilor, însă nu a fost de ajuns.

Poliţiştii au pus de-a curmezişul drumului, în zona Trei Movile, alte două maşini, fiind făcut un baraj.

În momentul în care maşinile suspecţilor au ajuns la baraj, poliţiştii chemaţi în ajutor au tras alte patru focuri de armă, reuşindu-se imobilizarea şi încătuşarea celor cinci persoane care se aflau în cele două autoturisme.

Trei dintre suspecţi, soţii Băncescu şi Gheorghe Topală, au fost arestaţi preventiv.

„Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în sumă de 151.154 de lei, iar dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc”, se arată într-un comunicat remis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soţ şi soţie, judecaţi pentru contrabandă.
 Vizualizări articol: 2954 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Soţ şi soţie, judecaţi pentru contrabandă3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei