TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
 
sâmbătă, 22 oct 2011 - Anul XVI, nr. 250 (4848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9243 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,112 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Sancţiune

Patru membri ai Asociaţiei „Produs în Bucovina” au fost excluşi pentru că foloseau conservanţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Patru producători de carne şi lapte din Suceava au fost eliminaţi din Asociaţia „Produs în Bucovina” deoarece au folosit falsificat reţete de prepararea a produselor. Anunţul a fost făcut de preşedintele asociaţiei, Alexandru Scheul, care a precizat că trei producători de carne şi unul de lapte susţineau că vând produse tradiţionale autentice, însă în realitate foloseau conservanţi.

„Aceste firme nu au mai îndeplinit standardele de calitate şi, mai mult, am găsit falsuri pe reţetele de fabricaţie. Erau produse tradiţionale, în schimb aveau fel de fel de conservanţi, motiv pentru care i-am eliminat din prima”, a declarat Alexandru Scheul.

El a arătat că Asociaţia „Produs în Bucovina” are în prezent 35 de membri, cu zece mult decât în momentul înfiinţării ei. Scheul a mai spus că în cadrul asociaţiei ar urma să se înscrie şi două dintre firmele mari din Suceava, Betty Ice şi Bermas.

Prezent la deschiderea Târgului „Produs în Bucovina” din parcarea Iulius Mall Suceava, Alexandru Scheul a precizat că promovarea prin astfel de evenimente a început să dea rezultate, membrii asociaţiei având numeroase comenzi pentru export.

„Comunităţile de români din mai multe ţări europene şi-au deschis acolo afaceri cu produsele tradiţionale şi caută foarte mult produsele tradiţionale din Bucovina”, a spus preşedintele asociaţiei. El a adăugat că membrii asociaţiei primesc comenzi consistente pentru export din ţări precum Spania, Italia, Anglia, Belgia sau Cipru. Alexandru Scheul a precizat că în organizarea târgurilor „Produs în Bucovina” sunt suportate de membrii asociaţiei.

„S-a vehiculat că toate cheltuielile cu aceste târguri sunt suportate de Consiliul Judeţean. Este total fals. Noi, producătorii, mergem pe cheltuiala noastră, aşa cum s-a întâmplat şi la târgul din Iaşi. Noi am suportat inclusiv transportul pentru Ansamblul <Ciprian Porumbescu> şi transportul scenei. Şi asta pentru că noi avem singurul scop de a promova Bucovina. Avem cheltuieli foarte mari, dar scopul nostru este pe termen lung, pentru promovarea produselor şi pentru promovarea Bucovinei”, a explicat Scheul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru membri ai Asociaţiei „Produs în Bucovina” au fost excluşi pentru că foloseau conservanţi.
 Vizualizări articol: 1908 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.76/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 17 voturi
Patru membri ai Asociaţiei „Produs în Bucovina” au fost excluşi pentru că foloseau conservanţi3.8517

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(22 oct 2011, 11:41:16
Vorbeste ciobul de oala spartalaughing Scheul nu foloseste conservanti la produsele lui ? Nu inteleg de ce face el parte din aceasta asociatie din moment ce mezelurile produse de Killer sunt ca cele produse de Facos (ca un exemplu) si tot conservanti contin. Eu le-am vazut produsele pe taraba si nu se deosebesc deloc de mezelurile frumos colorate din Kaufland sau oricare alt magazin. Oare Betty Ice şi Bermas nu folosesc conservanti? Plus ca nu vad nimic traditional in ceea ce produc cele doua companii. Sau poate berea s-a inventat in Bucovina si nu stiam noi.laughing In opinia mea in aceasta organizatie exista cativa (mici) producatori care chiar produc fara conservanti, e-uri, etc. Se vede pe taraba loc cand ajungi acolo. La ceilalti e gargara. Si eu pot cumpara 10 kile de parizer si sa zic ca-i din Bucovina. Doar din Bucovina l-am cumparat !tongue
1.1  RE: ... trimis de
(22 oct 2011, 23:36:27
Super comentariu. M-am distrat copios.
2.   Al2011 trimis de
(22 oct 2011, 11:45:57
AL2011 baiete vorbesti fara sa cunosti, tu le-ai vazut, dar le-ai gustat? Toate produsele de la killer au gust ca si produsele de casa, simti gustula adevarat in comparatie cu cele de la supermarketuri care nu au nici un gust legat de mezelurile de casa.... eu nu prea mananc mezeluri dar astea de la killer sunt chiar ok fata de cele cu apa si alte prostii.
2.1  RE: Al2011 trimis de
(22 oct 2011, 12:35:42
se folosesc conservanti si coloranti
3.   Comentariu trimis de
(22 oct 2011, 11:56:58
prima masina din fluxul tehnologic de la killer e masina de injectat.vorbe goale despre produse traditionale.sunt toate pline de conservanti.magaziile sunt pline de prafuri.
inghetata de la betty nu-i altceva decit prafuri cu apa.cei ce lucreaza acolo pot confirma
4.   BIO BASME trimis de
(22 oct 2011, 13:23:02
sant ele produse in Bucovina dar nu si BIO, ale lui BACIU TARAN ION sant facute la Superstar radauti iar carcasele de porc le cumpara de la Selgros,,cata vrajeala pe acesti producatorii ce sa le faci sant protejati politic ,prieteni cu DOFTORUL DULGHERU asta ee ,pofta buna.
5.   Carne din import trimis de
(22 oct 2011, 14:10:35
Credeti ca Baciu nu foloseste carne adusa din import? Cine stie cunoaste...
5.1  RE: Carne din import trimis de
(23 oct 2011, 21:34:30
N-a zis nimeni ca nu foloseste carne din import... sau ca preparatele sale ar fi bio... dar sunt excelente.
6.   COMPLETARE trimis de
(22 oct 2011, 14:42:49
IMPORTANT ESTE SI DIN CE ZONE ALE JUDETULUI PROVINE CARNEA SI LAPTELE.
AM MAI SPUS,EXISTA PERSONAJE,CARE AR FI IN STARE SA ,,CALCE PE CADAVRE'',NUMAI SA-SI FACA AVERE,CU CONCURSUL LARG AL UNOR AUTORITATI.
MULTE DIN RECLAME SUNT MINCINOASE,IAR PE ETICHETELE UNOR PRODUSE NU SCRIE MARE LUCRU.IN UNELE MAGAZINE MAI POTI GASI ,DE EXEMPLU,CASCAVAL VIDAT,FARA NICI O ETICHETA,SIGURANTA ALIMENTARA MAXIMA,CUM AR VENI.
TOV.DETECTIV ,,VENTURA'',SA SE MAI PLIMBE,CAT POATE PRIN STRAINATATE,ORICUM SE ANUNTA VREMURI CAM TULBURI.NE AJUNGE,SURPLUSUL DE ,,E''-URI,DIN CELELALTE PRODUSE,CAT SI BOLILE DEJA EXISTENTE.
6.1  RE: COMPLETARE trimis de
(23 oct 2011, 13:19:22
Exclusi fiindca nu au cotizat ca Betty sau Killer la PDL sau fiindca faceau concurenta directa acelor firme PDL-iste. Poate ar fi un subiect interesant sa ne spuna Monitorul ce sponsorizari au dat firmele respective PDL. Dar poate a fost totul la negru, ca asti-as ciocli Romaniei.
7.   Întrebare trimis de
(22 oct 2011, 17:09:29
Care-s ăia 4 excluși?
8.   Majoritatea producatorilor folosesc conservanti trimis de
(22 oct 2011, 18:41:01
Chiar azi am cumparat din parcarea de la mall carnati moldovenesti si pe eticheta scria ca s-a folosit ca si conservant nitratul de sodiu. Deci excluderea celor 4 membri nu se datoreaza conservantilor. Cred ca nu au cotizat unde trebuie...
9.   Macar tiganii transpirau pentru ceaunele alea. trimis de
(22 oct 2011, 20:00:38
Astia sunt o gasca care au intrat deja sub patronajul prefecturii si a dsv-ului, le mai lipseste muzicuta adica aia pentru care s-a zbatut fluturel sa le dea bani ptr. deplasare la Timisoara. Sincer, prima data imi sare in pretul in ochi, apoi conditiile de depozitare si manevrare, apoi de unde sa stiu ca nu e o carcasa de porc de afara, ca nu e mare lucru pentru un gospodar sa bage carnea in bait si apoi sa o puna oleaca la fumatoare. De carnati si toba nu mai zic. Apropo de cas, moda e sa se foloseasca cheag sintetic la pliculet si tine cel mult 3 saptamani. Cum naiba sa coste 13 lei kg. de sunculita afumata.
10.   Natural vs conservanti trimis de
(22 oct 2011, 20:16:32
salutare tuturor mancaciosilor.

fratilor in nici unu dar nici unu din magazinele din moldova nu se distribuie preparate naturale,,atentie,,,NATURALE.
deoarece statu obliga la o limita de valabilitate,,,,nici un produs natural facut doar cu sare piper si usturoi nu sta atata timp in raft si pe taraba.

nu va mai iluzionati degeaba,,,nu exista nimic natural in asa zisele magazine,,,,da intradevar PRODUS IN BUCOVINA e adevarat ca e produs aici la noi,,,nu ca ar fi si natural,,,carnatii toba si caltabosu natural se stica in 3 zile tinuti in frigider,,,aia de casa adevarati. inca traim intr-o demagogie ordinara,,vai de mama lor de produse naturale ????????????
10.1  RE: Natural vs conservanti trimis de
(23 oct 2011, 13:32:52
fiind de la tara cand taiam porcul facem carnati, chisca,toba,muschiulet si alte alea.
chista o puneam pe un bat in camara si statea toata iarna, carnatii erau afumati, ca si muschiul, si stateau mult mai mult. si se mai puneau si in borcane cu untura si iar stateau mult.
deci se poate 100 la suta natural si sa reziste...nu?
11.   Produs in BANANA Republic trimis de
(22 oct 2011, 20:51:36
Betty Ice foloseste numai apa din Suceava...in rest, prafuri din import
12.   Minciuni trimis de
(22 oct 2011, 22:36:17
Singura firma de preparate de carne din judet care ofera produse naturale (cat de cat), este DANILEVICI GURA HUMORULUI.
12.1  RE: Minciuni trimis de
(23 oct 2011, 12:41:18
Carnea sigur e buna, se inchide la culoare repede, spre deosebire de carnea de la alte magazine care sta si 3 zile in galantare si tot rosie este!
12.2  RE: Minciuni trimis de
(23 oct 2011, 21:32:28
Lasa-ma cu Danilevici. Era bun mai demult dar a luat-o la vale cu calitatea. Preparatele sale sunt ultra-sarate. Daca iei o bucata de muschi file afumat si o strangi in mana o sa vezi cum curge saramura. Asta ca sa traga la cantar.

Cele mai bune preparate sunt alea ale lui Baciu de la Campulung. Nu zice nimeni ca sunt bio, dar sunt excelente.
13.   Bullşit trimis de
(23 oct 2011, 00:50:42
Nu exista mezeluri pe piata, care sa fie fara vreun fel de conservant. Nu ar indeplini normele privitoare la alimentele din carne destinate comertului. In plus, vorba lui "Oarecare", s-ar perisa imediat. Poate n-ati observat procesele (dpdv al timpului si modificarilor) perisarii unui mezel facut in casa si unul facut de abator. Este o mare diferenta. Aparent, mezelul produs in abator este o super-carne. Nu se strica foarte repede, isi pastreaza o culoare apetisanta etc. Comerciantii, fiind smecheri, o dau cu replica: "Pai, ne referim la conservanti naturali, nu artificiali..". Bla bla bla...
14.   DANG trimis de
(23 oct 2011, 11:30:11
OARE TOVARASUL GHE. FLUTUR CE PARERE ARE DESPRE ACEST LUCRU?
INTRADEVAR PRODUSELE SUNT FACUTE IN BUCOVINA, NU NEAGA NIMENI ACEST LUCRU, DAR TOATE ABSOLUT TOATE CONTIN CONSERVANTI SI ANELIORATORI.
ASA CA POFTA BUNA. SA MANACE CEI DE LA pdl NUMAI MEZELURI PRODUSE IN BUCOVINA POATE SCAPAM DE EI.
14.1  RE: DANG trimis de
(23 oct 2011, 13:20:26
Banu sa iasa!
15.   Comentariu trimis de
(23 oct 2011, 20:14:03
Comentariile sunt pe langa subiect.
1. Orice produs din carne contine ca si conservant azotit de sodiu. Amintiti-va ca si cei care preparau porcul in gospodarie alergau dupa salitra (denumirea populara a azotatului de sodiu) pentru a da culoare si conservabilitate carnatilor pe care-i depozitau in pod.
2. Marea majoritate a produselor expuse nu sunt oficial declarate produse traditionale. Ele sunt produse de calitate peste medie , neinjectate, cu un continut redus de aditivi alimentari si , foarte important, facute din CARNE - spre deosebire produsele pe care le gasiti in marile magazine.
Denumirea de produse traditionale este vehiculata de presa, de CJ si cel mai putin de producatori. Marketing...atragerea cumparatorilor...reclama..
3. Peste 60 % din carnea procesata in Romania provine din import. Nu va amagiti ca Bucovina face exceptie de la acest fenomen. dar repet, principala calitate a majoritatii produselor expuse la aceste targuri este ca sunt facute din CARNE (in conditiile actuale nu mai are importanta daca este autohtona sau din import).
4. Sunt cel putin amuzante comentariile celor care dau ca sigure cotizatiile la un anumit partid politic.
Sa mancati numai bunatati, traditionale sau nu !
Dorin Stoicu, director SC KILLER SRL
15.1  RE: Comentariu trimis de
(23 oct 2011, 20:57:14
Zi sa-ti plesneasca un coi daca ai cotizat la PDL, fie cu bani, fie cu alimente. Nenorocitule si mincinosule ce esti. In RO, daca nu cotizezi, ai control. Stat STALINIST! Concluzia? Esti materia prima pe care-o folosesti. Adica un porc.
15.2  RE: Comentariu trimis de
(24 oct 2011, 02:16:24
Ai sa mori tu Dorine, ca: "denumirea de produse traditionale este vehiculata de presa, de CJ si cel mai putin de producatori. Marketing...atragerea cumparatorilor...reclama..". Ia reaminteste-ne, sau sa cetim in articol, sa ne reamintim cine e fondatorul asociatiei "Produs in Bucovina".. aaa, tocmai un producator. Ala la care lucrezi tu. Ce coincidenta. Ba, eu cumpar produse de la killer pt. ca imi plac. Recunosc ca nu ma intereseaza asa mult ce pun in ele, pt. ca realizez simplul fapt ca in realitatea zilelor noastre nu exista alimente fantasmagorice gen bio, naturale etc. Cu ocazia asta, felicitari pt. toba. Dpdv al produselor, thumbs up. Dar nu veni cu ipocrizii ca astea, ca e pacat de carnea aia buna pe care o comercializati happy
16.   Ptr dorin s killer trimis de
(23 oct 2011, 20:24:15
tovarase patron,cine se scuza se acuza.decizia dvoastra de a reactiona dovedeste si capacitatea intelectuala.care cred eu ca este invers proportionala cu marimea comentariului dvoastra.am magazine in suceava si vand marfa killer,deci cu calitatea va rog sa o lasati mai moale.faliment placut.
17.   Suntem ceea ce mancam trimis de
(24 oct 2011, 08:59:51
De 45 de ani "tai porcul de Craciun" cu animal crescut in ograda ,dar la preparate nu am folosit niciodata SALITRA. Calitatea unui produs (preparat) -carnati, chisca ,sangerete,toba,muschiulet etc ce deriva din prelucrarea animalului este data de condimentul folosit si se realizeaza prin fierbere, afumare si nicidecum prin reprocesarea produselor care nu s-au vandut in blendere uriase,amestecul de sorici in emulsie si zeci de eeeee-uri. Un exemplu al mafiei preparatelor din carne este acel la baciu un analfabet care daca il pui sa scrie o fraza o da pe tremurate. Oare acestea sant produsele bio , numai ca sunt prea multi cumparatori naivi care daca ar vedea nu ar mai minca. Dar mafia caracatitei politice este mare si ar trebuiii scris o editie de ziar despre acest brend. Este bine sa promoveze ce este bun si nu potlogaria si nesimtirea .
18.   Nu stiu toti sa aprecieze calitatea trimis de
(24 oct 2011, 10:58:08
cand vindeam produse naturale de la tara
cascaval facut in casa 30 lei/kg
telemea de vaca 17 lei/kg
carnat de casa 30 lei/kg (in functie de productia din gospodarie)
multa lume tipa ca e scump, dar cat de greu se fac si cata munca este nu se apreciaza, plus ca nu se folosesc ingrediente din comert ci doar din gospodarie (usturoi, cimbru, ceapa, piper, ardel iute, busuioc, etc)

apreciati ce e natural si apoi comentati, pt ca mama mea mi-a oferit totul natural si pana acum nu am avut nici o pb de sanatate!

tot ce este in magazin are un grad de
19.   Comentariu trimis de
(24 oct 2011, 10:59:19
-> de conservanti, mai mult sau mai putin...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei