Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 oct 2011 - Anul XVI, nr. 250 (4848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii şi părinţii resping ideea organizării claselor de reflecţie pentru indisciplinaţi

Federaţia Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret" şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi resping ideea organizării unor "clase de reflecţie" unde elevii indisciplinaţi să stea o oră şi spun că iniţiativa este aberantă, mai ales că şcolile nu au personal suplimentar pentru supraveghere.

Federaţia Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret" şi Federația Națională a Asociaţiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar consideră aberantă iniţiativa Ministerului Educaţiei, care vrea clase de corecţie în unităţile de învăţământ, pentru elevii care încalcă regulamentul şcolar.

"Proiectul ministerului propune ca elevii indisciplinaţi să petreacă o oră în «sala de reflecţie», unde vor fi supravegheaţi de cadre didactice sau de personalul didactic auxiliar sau nedidactic al şcolii (secretare, bibliotecare, femei de serviciu, mecanici, paznici). Sancţiunea va fi însoţită de obligaţia de a desfăşura o activitate suplimentară în şcoală, de tipul: lectură suplimentară, completarea de fişe de lucru etc.", precizează într-un comunicat comun cele două organizaţii.

Acestea susţin că ideea care a stat la baza acestei iniţiative, care nu a fost discutată cu organizațiile sindicale şi asociațiile de părinţi, este eronată şi în totală contradicţie cu principiile didactice, în primul rând pentru că sancţionarea unui elev pentru indisciplină se face prin asocierea cu realizarea de activităţi de învăţare.

"Aşadar, lectura suplimentară, realizarea temelor sau alte activităţi de învăţare înseamnă, în viziunea Ministerului Educaţiei, sancţiuni. (...) Mai mult, în condiţiile în care cadrele didactice au o mulţime de alte activităţi de desfăşurat, tot ca urmare a «invenţiilor» Ministerului Educaţiei, cum ar fi «foaia de parcurs», trebuie să ne imaginăm care va fi eficienţa unor teme realizate de elevii indisciplinaţi, sub supravegherea personalului didactic auxiliar sau nedidactic? În plus, reţinerea unui elev în şcoală, după programul zilnic de activitate, fără voia acestuia şi/sau a părinţilor, nu poate fi interpretată şi ca privare de libertate?", întreabă sindicaliştii şi părinţii.

Preşedintele FSI "Spiru Haret", Marius Nistor şi preşedintele FNAP-ÎP, Mihaela Gună, mai spus că supravegherea elevilor se va face de către personalul din învăţământ, fără a fi retribuit pentru această activitate, deoarece MECTSl consideră că "nu e nevoie", din moment ce educaţia elevului este obligaţie instituită prin fişa postului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii şi părinţii resping ideea organizării claselor de reflecţie pentru indisciplinaţi.
 Vizualizări articol: 687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii şi părinţii resping ideea organizării claselor de reflecţie pentru indisciplinaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei