Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 oct 2011 - Anul XVI, nr. 249 (4847)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Salvaţi Copiii

Eliminarea violenţei asupra copiilor, prin educarea adulţilor, cu psihologul „Supernanny”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În sala de festivităţi a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava s-a desfăşurat ieri o dezbatere publică pe tema „Educarea adulţilor pentru a elimina diversele forme de violenţă la adresa copiilor”, moderator fiind psihologul Irina Petrea, cunoscută şi de pe micile ecrane – „Supernanny”.

Îndemnul psihologului, adresat ieri sucevenilor prezenţi la eveniment (părinţi, profesori, educatori, asistenţi maternali, psihologi, persoane care doresc să ştie de ce este important ca un copil să fie crescut cu disciplină pozitivă şi fără violenţă fizică, emoţională sau verbală), în cadrul Campaniei „Ascultă-i sufletul”, iniţiat de Organizaţia Salvaţi Copiii  - Filiala Suceava, a fost: „Uitaţi-vă la ce fac bun cei de lângă noi”.

 

Interdicţiile declanşează frustrare

Mesajele negative pe care le transmitem în mod deliberat către cei din jur, fie că sunt copii, parteneri de viaţă, colegi de serviciu, nu pot să aducă decât un feedback negativ. Interdicţiile de tot felul, la copii, în special, declanşează frustrare, a mai spus Irina Petrea.

Părintele care foloseşte prea des cuvântul „nu” în relaţia cu copilul său va vedea cum copilul îl va lua apoi pe „nu” în braţe. De fapt, a explicat psihologul, în această situaţie, părintele este cel care l-a luat pe „nu” în braţe, iar copilul l-a imitat. „Lucrurile nu ar sta aşa dacă mesajele transmise copilului, chiar dacă sunt interdicţii, sunt pozitive. Părintele îi poate spune copilului, simplu, <Închide uşa frumos>, poate să îi arate în mod repetat cum se poate face acest lucru, şi nu să ţipe: <Nu mai trânti uşa!>”, a spus Irina Petrea.

Sunt şi lucruri care nu pot fi exprimate decât prin negaţii, a completat moderatorul dezbaterii, însă acestea ar trebui limitate.

 

„Căutaţi cuvinte pozitive şi veţi avea atitudini pozitive”

„Căutaţi cuvinte pozitive şi veţi avea atitudini pozitive care se vor transmite foarte uşor copiilor. Este valabil şi în relaţia soţ-soţie, şef - subaltern”, este de părere specialistul în psihologie.

Astfel de dezbateri publice, moderate de psihologul Irina Petrea, au avut loc la Iaşi (pe 19 octombrie), Suceava (moderator Irina Petrea, 20 octombrie), şi continuă la Tg. Mureş, 21 octombrie, Timişoara, 28 octombrie, moderator doctorul Cristian Andrei. Cele două persoane publice se implică intens în activităţile organizate de Salvaţi Copiii, de această dată în Campania „Ascultă-i sufletul”, cu sloganul “Trupul se vindecă repede. Sufletul nu”.

 

„Violenţa nu educă un copil, ci îl transformă într-un adult agresiv”

În deschiderea dezbaterii de ieri, Camelia Iordache, preşedinta Organizaţiei Salvaţi Copiii – Filiala Suceava, le-a amintit celor prezenţi că violenţa nu educă un copil, ci îl transformă într-un adult agresiv, pentru că îi distruge sufletul şi stima de sine. De aceea, atât părinţii, cât şi persoanele care se ocupă de îngrijirea şi educarea copiilor „trebuie să ştie care sunt mijloacele pentru a gestiona situaţiile care apar pe parcursul etapelor de dezvoltare a copilului, iar aceste mijloace pot fi aflate mai uşor de la specialişti”, a sugerat Camelia Iordache.

 

Centru de Consiliere pentru Părinţi, la Suceava

Organizaţia Salvaţi Copiii derulează, în perioada septembrie 2011-decembrie 2011, o campanie de educare şi de sensibilizare pentru a combate violenţa la adresa copiilor.

Campania „Ascultă-i sufletul” îşi propune să ofere adulţilor metode alternative şi sprijin de specialitate pentru creşterea copiilor într-un mod pozitiv. Salvaţi Copiii a dezvoltat în cinci oraşe din ţară (Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Târgu Mureş şi Suceava - Str. Armeneasca, Nr. 41. Tel: 0230 521000, Fax: 0230 525559.) Centre de Consiliere pentru Părinţi,unde sunt oferite servicii de educare şi consiliere pentru părinţi şi copii şi servicii de formare pentru profesioniştii care interacţionează cu copiii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eliminarea violenţei asupra copiilor, prin educarea adulţilor, cu psihologul „Supernanny”.
 Vizualizări articol: 1259 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Eliminarea violenţei asupra copiilor, prin educarea adulţilor, cu psihologul „Supernanny”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari Salvati Copiii Filiala Suceava trimis de
(21 oct 2011, 15:44:21
Felicitari pentru activitate!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei