Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 oct 2011 - Anul XVI, nr. 249 (4847)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment

Propagandă pentru mâncatul sănătos la Şcoala Generală Nr. 1

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cei mai mici dintre elevii Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 1 din Suceava, elevii din clasele primare, au participat ieri la un concurs inedit, un concurs în care au prezentat colegilor lor mai mari sculpturi şi platouri impresionante cu fructe şi legume. Fructe şi legume transformate în broaşte ţestoase, pinguini, vrăjitoare, maşini sau trenuleţe, toate erau expuse în aula şcolii, iar întreaga activitate s-a derulat în cadrul unui proiect european „Alege viaţa sănătoasă”.

Ieri a fost evaluarea din cadrul acestui proiect, iar directorul şcolii, Tamara Butnaru, a declarat că „elevii au organizat o expoziţie cu fructe şi legume, după care toţi copiii din şcoală o vor degusta”.

Proiectul este finanţat de Guvernul norvegian şi cofinanţat de Ministerul Sănătăţii din România şi are patru componente, şi anume „Consumă zilnic micul dejun”, „Bea apă când ţi-e sete”, „Ia-ţi zilnic porţia de 60 de minute de mişcare” şi „Consumă zilnic fructe şi legume”.

 

Toţi elevii au luat premiul I

La evenimentul de ieri au participat elevi, cadre didactice, părinţi şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

„Am rămas uimită când am intrat şi am văzut ce au pregătit copiii. Scopul acţiunii este creşterea accesului copiilor şi adolescenţilor la acţiunile de prevenţie primară. Urmărim să schimbăm comportamentele nesănătoase”, a declarat doctorul Arina Bădăluţă, responsabilul de proiect din cadrul DSP Suceava.

Fiecare clasă participantă la concurs a avut o masă specială în care şi-a prezentat creaţiile din fructe şi legume, iar un juriu a evaluat lucrările şi le-a premiat. Toate clasele participante au luat premiul I, iar clasa I C, învăţător Cătălina Lucasevici, a obţinut şi premiul de excelenţă.

Cei mai încântaţi de eveniment au fost, bineînţeles, realizatorii expoziţiei.

„Am pus în coş multe compoturi şi multe legume. Am făcut coşul pentru expoziţie”, a spus Ştefan Lungu, elev în clasa a II-a.

Copiii au realizat cele mai inedite sculpturi din fructe şi legume şi, pentru că Halloween-ul nu este departe, mulţi dintre ei au transformat dovleceii în caleşti şi vrăjitoare zburătoare.

„Copiii s-au întrecut în a face tot felul de gustări din fructe şi legume. La expoziţie au participat toţi copiii de clasele I-IV, dar aceste fructe şi legume vor fi consumate de toţi copiii din şcoală”, a declarat Lăcrămioara Toma, coordonatorul de proiect de la Şcoala Nr. 1.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Propagandă pentru mâncatul sănătos la Şcoala Generală Nr. 1.
 Vizualizări articol: 1219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Propagandă pentru mâncatul sănătos la Şcoala Generală Nr. 15.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei