Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 oct 2011 - Anul XVI, nr. 243 (4841)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oficial le merge bine

Poliţia a redus 32 de posturi fără a da nici un om afară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procesul de reorganizare din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor a luat sfârşit la toate structurile din judeţ, zeci de angajaţi fiind daţi afară. Cifra este totuşi mult mai mică decât posturile reduse efectiv asta după ce în ultimele luni numeroşi poliţişti, pompieri sau jandarmi şi-au dat voluntar demisiile ori au ieşit la pensie, la termen sau anticipat.

 

Cel puţin pe hârtie, cel mai bine a ieşit Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava. La demararea procesului de reorganizare s-a dispus ca la IPJ Suceava să se reducă 32 de posturi, 30 de subofiţeri şi două de ofiţeri.

Conform datelor puse la dispoziţie de inspectorul Ionuţ Epureanu, cele 32 de posturi au fost reduse fără ca nimeni să fie dat afară. Astfel, în cazul celor două posturi de ofiţeri, unul a plecat prin demisie, iar al doilea s-a pensionat pe motive medicale.

În privinţa celor 30 de subofiţeri, unul şi-a pierdut funcţia prin suspendare (este vorba de Dumitru Drelciuc, poliţistul judecat pentru că ar fi volatilizat peste 80.000 de pachete de ţigări din camera de corpuri delicte a Poliţiei Gura Humorului), cinci prin demisii sau plecări la cerere, 11 s-au pensionat prin pierderea capacităţii de muncă, şapte prin îndeplinirea vârstei de pensionare, unul a trecut pe un post de personal auxiliar în cadrul Poliţiei, în timp ce alţi cinci au intrat în incapacitate de muncă şi urmează să-şi înceteze raporturile de muncă funcţie de decizia Comisiei Militare de Expertiză Medico -  Militară.

Aşadar, IPJ Suceava nu a dat efectiv pe nimeni afară, deşi mulţi dintre poliţiştii pensionaţi anticipat, pe motive medicale, s-au considerat împinşi de la spate să plece.

 

Concedierile de la Poliţia de Frontieră

La Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, unde procesul de reorganizare s-a încheiat, la fel ca şi la IPJ, vinerea trecută, s-au redus 81 de posturi. După cum ne-a informat comisarul Dănuţ Strugaru, 18 posturi erau vacante încă de la debutul verii, astfel că au trebuit reduse doar 63 de posturi, 14 de ofiţeri, 26 de agenţi şi 23 de personal auxiliar. 

După demisii, pensionări ori intrări în concedii de creştere a copilului, conducerea Poliţiei de Frontieră a concediat efectiv doi ofiţeri, şase subofiţeri şi 19 angajaţi ca personal auxiliar. Totuşi, cifra poate suferi modificări, asta pentru că mai există poliţişti intraţi în concediu medical şi care nu au încă situaţia efectiv lămurită ori alţii, doi la număr, care au depus memorii la Ministerul de Interne cerând clemenţă din cauza situaţiilor familiale deosebite.

 

Demisiile au salvat multe posturi şi la jandarmi şi pompieri

În privinţa Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, procesul de reorganizare s-a finalizat la jumătatea lunii septembrie, în total de la cele două structuri fiind daţi afară aproape 50 de angajaţi.

Şi în cazul pompierilor şi al jandarmilor, numărul celor cărora li s-au sistat contractele de muncă a fost mult mai redus decât se preconiza, în special după ce s-au înregistrat numeroase demisii.    

 

Per ansamblu, efectivele s-au redus simţitor

Aşadar, pe fondul plecărilor voluntare din sistem, numărul celor daţi afară este mai mic, însă, per ansamblu, efectivele de pompieri, jandarmi şi poliţişti s-au subţiat destul de serios şi aşa vor rămâne atâta timp cât angajările sunt blocate de multă vreme.

Oamenii din sistem avertizează că plecările masive şi restructurările se vor răsfrânge în calitatea intervenţiilor, iar atâta timp cât salariile rămân mici, iar bugetele instituţiilor reduse, nu se întrezăreşte vreo speranţă de îmbunătăţire a situaţiei.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia a redus 32 de posturi fără a da nici un om afară.
 Vizualizări articol: 791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Poliţia a redus 32 de posturi fără a da nici un om afară3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "Management defectuos" ! trimis de
(14 oct 2011, 16:18:40
La politie tot timpul au fost sefi care au stiut sa gestioneze, spre deosebire de Politia de Frontiera unde sefii vin i-si fac plinul si pleaca ,neinteresandu-i de altceva decat de spaga...au fost dati afara oameni buni fara abateri si "coruptii" au ramas..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei