Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 oct 2011 - Anul XVI, nr. 242 (4840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Astăzi

Ziua Mondială a Vederii, marcată de medicii de la Clinica Novaoptic Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Mondială a Vederii, marcată astăzi, 13 octombrie, este consacrată pentru a pleda dreptul fundamental al fiecărei persoane pentru o vedere sănătoasă. Este un eveniment care se bucură de atenţie la nivel mondial în fiecare an. Agenţiile implicate atrag atenţia asupra problemelor asociate cu pierderea vederii cu care se confruntă lumea. Ziua Mondială a Vederii este organizată sub egida Programului Mondial Vision2020 al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, având ca obiectiv eradicarea orbirii de cauze tratabile până în anul 2020. Posterul Zilei Mondiale a Vederii din acest an are drept motto următorul îndemn: “Să acţionăm împreună pentru a preveni orbirea!”

Afecţiunile monitorizate cu ocazia Zilei Mondiale a Vederii sunt cataracta, viciile de refracţie, glaucomul, retinopatia diabetică, trachomul, degenerescenţa maculară legată de vârstă. Aceste afecţiuni sunt permanent în atenţia specialiştilor Clinicii Novaoptic.

În Clinica Novaoptic se realizează intervenţii chirurgicale performante pentru cataractă, tratamentul glaucomului, investigaţii complexe pentru diagnosticul precoce şi tratamentul actual al degenerescenţei maculare legată de vârstă şi retinopatiei diabetice.

În Departamentul Ochiul Diabetic, medicii Clinicii Novaoptic efectuează tomografia în coerenţă optică a retinei (OCT), fotografierea leziunilor de fund de ochi, ecografie oculară şi tratamentul LASER al retinopatiei diabetice.

Depistarea precoce a viciilor de refracţie la copii este o preocupare constantă a Clinicii Novaoptic în cadrul programului anual “Vedere clară, ochi sănătoşi”, dezvoltat în rândul grădiniţelor din judeţul Suceava.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Vederii, Clinica Oftalmologică Novaoptic a pregătit un articol al cărui subiect, “Chirurgica cataractei: o şansă pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii”, este pentru prima dată adus în România în atenţia pacienţilor, medicilor, dar şi publicului larg. Materialul pregătit de Novaoptic poate fi vizionat în ediţia online a ziarului Monitorul de Suceava, www.monitorulsv.ro.

“Sunt informaţii de ultimă oră, documentate ştiinţific, care susţin ideea că operaţia de cataractă efectuată la timp îmbunătăţeşte sănătatea generală a pacienţilor şi creşte speranţa lor de viaţă”, spune dr. Cristina David, de la Clinica Oftalmologică Novaoptic Suceava.

 

Statisticile elaborate cu ocazia Zilei Mondiale a Vederii

- 80% din bolile oculare care ameninţă vederea pot fi evitate sau tratate

- 284 de milioane de oameni au vederea pierdută: 39 de milioane sunt orbi, iar 245 de milioane au vedere foarte scăzută

- Aproape 90% din populaţia cu vedere scăzută trăieşte în ţări în curs de dezvoltare

- La nivel global, viciile de refracţie necorectate reprezintă principala cauză de vedere slabă, iar în ţările cu un nivel de trai mediu sau scăzut, cataracta rămâne principala cauză a pierderii vederii

- Numărul persoanelor care suferă de deficienţe de vedere din cauza bolilor infecţioase (trachomul, oncocercoza) s-a redus dramatic în ultimii 20 de ani, ca rezultat al acţiunilor eficiente ale OMS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Mondială a Vederii, marcată de medicii de la Clinica Novaoptic Suceava.
 Vizualizări articol: 1638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ziua Mondială a Vederii, marcată de medicii de la Clinica Novaoptic Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei