Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 oct 2011 - Anul XVI, nr. 242 (4840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Zoo Rădăuţi

Trei pui de leu fătaţi în captivitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parcul Zoologic din municipiul Rădăuţi are, de câteva zile, un nou motiv de mândrie. Una dintre cele două leoaice a fătat trei pui sănătoşi, pui care sunt foarte viguroşi şi neastâmpăraţi. În aceste condiţii, familia leilor de la Zoo Rădăuţi s-a mărit, pentru că până acum acolo erau doar trei lei, trei adulţi, o femelă de circa 30 de ani, un mascul de 8 ani şi tânăra mamă, care are doar 3 ani.

„În urmă cu câteva zile, o leoaica din parcul nostru a fătat trei pui, fătarea a decurs normal, femela este tânără, are 3 ani, a fost la prima fătare, iar puii sunt sănătoşi. La această dată, atât mama cât şi cei mici trec printr-un tratament special, femela trebuie hrănită numai cu carne macră în cantitate mai mare decât de obicei, aşa că dacă înainte consuma şase-opt kilograme de carne cu os, acum este hrănită cu şase-şapte kilograme de carne macră zilnic”, a declarat Angelica Olenici, asistent veterinar la Zoo Rădăuţi.

Evenimentul de la parcul zoo rădăuţean vine la scurt timp după ce acolo au fost realizate o serie de modernizări, de la extinderea suprafeţei, până la reabilitarea cuştilor sau construcţia a două pavilioane, prin  proiectul „Reamenajare Parc Zoo Rădăuţi, în municipiul Rădăuţi, judeţul Suceava”, program derulat de Ministerul Mediului, „Implementarea şi realizarea proiectelor de investiţii în vederea atingerii standardelor necesare autorizării grădinilor zoologice”, cu o valoare de circa 1,3 milioane de lei.

 

Olărean: „Este o dovadă că acolo s-a lucrat bine, cu simţ de răspundere”

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a fost printre primii localnici care i-a vizitat pe cei trei pui de leu de la Parcul Zoologic. Primarul Olărean a precizat: „Faptul că aceşti pui au ajuns pe lume în condiţii bune, la scurt timp după ce au fost inaugurate modernizările de la Parcul Zoo din municipiu, nu face decât să mă bucure. Este o dovadă că acolo s-a lucrat bine, cu simţ de răspundere, şi de aceea cred că toţi rădăuţeni sunt mândri. Proiectul <Reamenajarea Parcului Zoo din municipiul Rădăuţi> a vizat reabilitarea Parcului Zoologic din municipiu prin lucrări care au presupus reabilitarea pavilionului administrativ, a aleilor, a reţelei de apă-canalizare, a reţelei sanitare, construcţia padocului pentru animale ierbivore, dar şi a cuştilor speciale care necesită un gard electric, pe o suprafaţă de circa 20.000 de metri pătraţi. De aceea, cred că sunt condiţii foarte bune pentru animale, şi cei trei pui fătaţi recent demonstrează acest lucru”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei pui de leu fătaţi în captivitate.
 Vizualizări articol: 1263 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.27/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 11 voturi
Trei pui de leu fătaţi în captivitate4.3511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Veniti in rodin! trimis de
(13 oct 2011, 11:09:33
Urmatorul articol scris de d-l Baragoiu o sa ne anunte ca a fatat pisica lui oli pentru ca a avut piscina in curte.
De ce nu scrie ca bugetul primariei e o varza impartita la patru si matelotul nu mai are bani nici de hartie igienica???
2.   Hhhh trimis de
(13 oct 2011, 13:35:56
EXTRAORDINARRR!!!
3.   Mizerabil trimis de
(13 oct 2011, 14:23:22
Sper ca fotografia nu e facuta la Radauti! Cum sa pui bietii nou-nascuti pe o pardoseala de beton pe frigul asta??????? Aia de pe pereti e igrasie?????? Pe sub usa aia bate vantul in toate directiile, din moment ce se vede pe acolo!!!!! Astea sunt conditii???
3.1  RE: Mizerabil trimis de
(13 oct 2011, 18:28:53
si jungla ii data cu var lavabil?
4.   Un fis trimis de
(13 oct 2011, 16:38:25
trebuia sa-l cazati linga leuti pe tolomacul ala din fotografia a 2-a, sa vezi, ii placeau asa conditii de trai?
In occident la un asa eveniment erau o gramada de vizitatori care plateau intratea cit nu a avut gradina zoologica in 5 ani, dar ce sa faci, la asa conditii asa vizitatori
5.   Un fis trimis de
(13 oct 2011, 16:39:28
trebuia sa-l cazati linga leuti pe tolomacul ala din fotografia a 2-a, sa vezi, ii placeau asa conditii de trai?
In occident la un asa eveniment erau o gramada de vizitatori care plateau intratea cit nu a avut gradina zoologica in 5 ani, dar ce sa faci, la asa conditii asa vizitatori
6.   Comentariu trimis de
(13 oct 2011, 17:22:39
Mare BOU si OLAREANU asta,a gasit repede un motiv sa se bage si el in seama. Ce-ar fi sa se culce de-acum incolo pe ciment la o temperatura de 0 grade noaptea.Ia-s ura somn dulce.
7.   Papa pt lei... trimis de
(13 oct 2011, 18:30:35
cam cat cantareste un caine comunitar? la cati sunt in judet ar fi suficienta papica pt lei.....
8.   Intrebare trimis de
(14 oct 2011, 08:29:37
Olarean e tatal puilor? De asta e pus in poza? Luminati-ne D-le Luigi
9.   BUNAAAAA //////////PT SPINU trimis de
(14 oct 2011, 16:55:01
SIMPATICA INTREBARE FELICITARI .....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei