Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 oct 2011 - Anul XVI, nr. 242 (4840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe ultima sută de metri

Lungu a făcut apel la asociaţiile cu datorii mari să se mobilizeze pentru ca locatarii lor să beneficieze de căldură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De mâine seară, Termica Suceava va începe să furnizeze căldură în apartamentele sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat, dar, în cazul câtorva mii de familii, caloriferele vor rămâne în continuare reci, din cauza datoriilor mari ale asociaţiilor către societatea de termoficare.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut apel către asociaţiile de proprietari să se mobilizeze pentru ca măcar acum, pe ultima sută de metri, să ajungă la o înţelegere cu Termica, astfel încât mii de suceveni să nu fie nevoiţi să stea în frig în această iarnă.

“Din data de 15 octombrie vom furniza căldură în întreg municipiul. În cursul serii de vineri vom băga apă caldă pe circuite, iar în cursul nopţii vom furniza căldură în întreg municipiul, cu excepţia asociaţiilor la care sunt probleme cu plăţile restante. De aceea fac apel la asociaţii să facă un efort în această perioadă, să mai facă plăţi, să discute cu cei de la Termica, să semneze un angajament de plată şi un grafic de eşalonare a datoriilor, astfel încât toţi sucevenii să beneficieze de căldură în perioada rece”, a spus şeful municipalităţii sucevene.

 

Număr mai mare de beneficiari de subvenţii la căldură

Edilul sucevean a precizat că, datorită majorării plafoanelor de venit pentru familiile şi persoanele singure care beneficiază de căldură în sistem centralizat, se estimează o creştere a numărului de beneficiari de subvenţii la căldură cu peste 1.400 de persoane.

În cazul sucevenilor racordaţi la Termica, subvenţia la căldură se acordă sucevenilor al căror venit net maxim pe membru de familie este de 786 lei, în vreme ce pentru persoanele singure, venitul net maxim admis este de 1.082 de lei.

Anul trecut, plafonul maxim de venituri pentru beneficiarii de căldură era 615 lei/ membru de familie, indiferent de sursa de încălzire.

În 2011, acest plafon a rămas la acelaşi nivel pentru cei care au centrale pe gaz sau se încălzesc pe bază de lemne.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu a făcut apel la asociaţiile cu datorii mari să se mobilizeze pentru ca locatarii lor să beneficieze de căldură.
 Vizualizări articol: 638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Lungu a făcut apel la asociaţiile cu datorii mari să se mobilizeze pentru ca locatarii lor să beneficieze de căldură5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei