Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 oct 2011 - Anul XVI, nr. 242 (4840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Muncă răsplătită

Ziarist sucevean, premiat pentru jurnalism de investigaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colaboratorul cotidianului Monitorul de Suceava şi corespondentul local al postului de televiziune Antena 3, Paul Ciurari, a fost premiat marţi seară, la Bucureşti, cu ocazia celei de-a doua ediţii a concursului dedicat ziariştilor de investigaţii din România şi Moldova.

Paul Ciurari s-a numărat printre câştigătorii marelui premiu, constând într-un grant de investigaţii în valoare de 2.000 de euro şi o experienţă la Congresul mondial din acest an al jurnaliştilor de investigaţie, manifestare care are loc zilele acestea la Kiev.

În afara colegului nostru, organizatorii, Freedom House România şi British American Tobacco, au mai acordat alte trei mari premii. Ceilalţi câştigători sunt Olga Ceaglei (Centrul de Investigaţii Jurnalistice, Republica Moldova), Andrei Aştefănesei (Ziarul de Iaşi) şi Alexandru Nedea (Adevărul Digital Media). De asemenea, au mai fost acordate alte şapte menţiuni, constând în câte un grant de investigaţii de 1.000 de euro pentru ziarişti din presa locală şi centrală.

 

Ancheta lui Paul Ciurari se referă la jongleriile din sistemul sanitar

Ancheta cu care Paul Ciurari a reuşit să convingă juriul se referă la spitalele din România, şi în special cele din judeţul Suceava. Jurnalistul a demascat o adevărată cumetrie la nivel naţional, în care sunt implicate cele mai importante persoane din conducerea Ministerului Sănătăţii, şi care din contractele cu spitalele câştigă sume exorbitante. Materialul lui Paul Ciurari a apărut şi în Jurnalul Naţional, în două numere consecutive, dar şi la Antena 3.

„Ancheta nu a fost deloc uşoară, iar minciunile şi lipsa de cooperare a instituţiilor statului au fost piedici foarte mari, ceea ce m-a făcut să cred la un moment dat că nu voi reuşi să duc la sfârşit ceea ce am început. E o onoare să fiu ales printre cei mai buni jurnalişti de investigaţie din România şi sper ca Suceava să dea şi alte nume pe această listă”, a declarat Paul Ciurari.

Cristina Guseth, preşedinta Freedom House România, iniţiatorii acestui proiect ambiţios, a ţinut să-i felicite pe câştigători, dar şi pe toţi ceilalţi jurnalişti care au avut curajul să se înscrie în concurs.

„Cei 11 jurnalişti premiaţi au abordat subiecte de interes public, de la afaceri controversate din sistemul sanitar, acte de corupţie şi trafic de carne vie. Publicarea articolelor de presă şi a materialelor de televiziune în cele mai importante canale media din România dovedeşte impactul pe care acest program îl are în promovarea şi susţinerea jurnalismului de investigaţie. Programul <Supporting Investigative Journalism> a reuşit să prezinte publicului larg cazuri de corupţie şi ilegalităţi din societatea românească, contribuind în acest mod la conştientizarea impactului negativ pe care fenomenul corupţiei îl are asupra fiecărui român”, a menţionat Cristina Guseth.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziarist sucevean, premiat pentru jurnalism de investigaţie.
 Vizualizări articol: 1178 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 11 voturi
Ziarist sucevean, premiat pentru jurnalism de investigaţie4.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inca 4? trimis de
(13 oct 2011, 16:40:43
Inca o promotoe de PPC-isti ( poate pica ceva )

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei