Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 oct 2011 - Anul XVI, nr. 242 (4840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bugetul Sucevei

Mai puţini bani de la stat şi încasări mai mari de la populaţie, din taxe şi impozite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul acesta, sucevenii s-au dovedit mai harnici în a-şi achita la timp taxele şi impozitele locale, în vreme ce bugetul de stat s-a “zgârcit” în a returna municipiului o parte din banii încasaţi din TVA-ul colectat de la cei care trăiesc şi lucrează aici.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a prezentat ieri o analiză a situaţiei execuţiei bugetare la finele trimestrului III, comparând situaţia actuală cu cea de anul trecut, din aceeaşi perioadă.

Astfel, execuţia bugetară la data de 30.09.2011 este de 70,63%, situaţia fiind comparativă cu cea din aceeaşi perioadă a anului 2010.

În mod curios, deşi TVA-ul a crescut, banii alocaţi Sucevei din sumele defalcate din TVA sunt mai mici cu 3,5 milioane de lei faţă de anul trecut.

“Veniturile proprii sunt mai mari - 102, 6%, în schimb cotele defalcate de TVA sunt la doar 93,7%. La venituri proprii avem 88,365 milioane, în 2010 am avut 86,120 milioane de lei. Doar din cotele TVA am încasat cu 35 de miliarde de lei vechi mai puţin faţă de anul trecut”, a precizat Ion Lungu.

 

Sucevenii, mai conştiincioşi cu plata impozitelor locale

Comparativ cu anul trecut, un număr mai mare de suceveni au venit să îşi achite din timp taxele şi impozitele locale.

Astfel, gradul de încasare a acestora este de 104,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, anul acesta fiind încasate 4.791.403 lei, pe când în 2010 erau încasate 4.576.990 de lei.

“Le mulţumesc sucevenilor pentru că au achitat mai bine taxele şi impozitele pe 2011. La impozitul pe clădiri, gradul de execuţie este de 90,4% , la cel pe teren de 82,85%. Taxele şi impozitele locale nu s-au modificat din 2006”, a precizat şeful municipalităţii sucevene.

În acelaşi timp, încasările de taxe şi impozite de la personale juridice sunt mai mici decât anul trecut – 96,43% grad de încasare.

“Îmbucurător e faptul că veniturile proprii ale anului 2011 sunt mai mari decât cele ale anului 2010 cu aproximativ 22 de miliarde de lei vechi. Este foarte important pentru că, în măsura în care nu avem venituri proprii mai mari de la un an la altul, nu mai beneficiem de bani de la fondul de rezervă”, a adăugat Ion Lungu, care s-a declarat mulţumit de gradul de execuţie bugetară şi speră ca acest trend de creştere a veniturilor proprii să se menţină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai puţini bani de la stat şi încasări mai mari de la populaţie, din taxe şi impozite.
 Vizualizări articol: 1034 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mai puţini bani de la stat şi încasări mai mari de la populaţie, din taxe şi impozite5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(13 oct 2011, 13:07:53
Jegule, iata unde se duc banii nostrii !! :"Ion Lungu a precizat că, de când a preluat mandatul de primar al Sucevei, a acordat acestei biserici, prin intermediul Consiliului Local, peste 500.000 de lei (cinci miliarde de lei vechi)."

“Numai anul acesta, Primăria Suceava a dat trei miliarde de lei vechi la Catedrală şi încă două miliarde sunt aprobate a-i fi oferite ca finanţare. În total, de când sunt primar, Catedrala a beneficiat de finanţări de peste 25 de miliarde de lei vechi, din care aproximativ 20 de miliarde de la bugetul local şi cinci miliarde de la Guvern. În măsura în care bugetul ne va permite, vom face tot posibilul să ne concentrăm finanţarea bisericilor pe Catedrală, pentru că este foarte mult de lucru şi este o clădire reprezentativă pentru municipalitate şi pentru Bucovina”

- Este sau nu un JEG acest primar ??? Va las pe voi sa decideti insa indiferent de parerile voastre, tot veti plati impozite si taxe cu duiumul mai ales dupa ce vor incepe sa curga dobanzile la creditele electorale !!!!
1.1  RE: ... trimis de
(13 oct 2011, 13:23:07
şi mergând mai departe cu raţionamentul, treaba e în felul următor: dacă în 1989 toţi sucevenii încăpeam în bisericile existente atunci, deşi numărul populaţiei nu a crescut (dimpotrivă a scăzut) care e scopul şi durata acestor locaşe de cult?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei