Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 oct 2011 - Anul XVI, nr. 242 (4840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanţare

Proiect de nouă milioane de euro pentru reţele de canalizare şi staţii de epurare în opt localităţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Opt localităţi din judeţul Suceava vor beneficia de o finanţare de nouă milioane de euro pentru construcţia de reţele de canalizare, apă potabilă şi staţii de epurare. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în cursul zilei de ieri că lucrările vor fi realizate printr-un proiect finanţat din Fondul Naţional de Mediu. Flutur a precizat că în cele opt localităţi ar urma să se construiască aproximativ 140 de kilometri de reţele de canalizare şi şase staţii de epurare. Cea mai lungă reţea de canalizare, de 32 de kilometri, ar urma să se construiască în comuna Şcheia. Şeful administraţiei judeţene a arătat că aceste investiţii vor fi realizate în localităţile Adâncata, Iacobeni, Şcheia, Liteni, Moara, Poieni Solca, Şaru Dornei şi Salcea.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a spus că în alte patru localităţi din judeţ vor fi construite grădiniţe noi, printr-un program al Băncii de Dezvoltare a Consiliului European. Preşedintele CJ Suceava a precizat că într-o primă etapă a acestui program vor fi construite grădiniţe în comunele Forăşti, Fântânele, Dolheşti şi Mălini.

„După cum se vede, în judeţul Suceava ne concentrăm să mărim gradul de dotare a populaţiei cu apă, canalizare şi alte servicii utilitare aşa cum pretinde o ţară membră a Uniuni Europene”, a declarat Gheorghe Flutur.

Nu în ultimul rând, el a adăugat că săptămâna viitoare ar putea fi organizată licitaţia în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii pentru construcţia de reţele de apă şi canalizare în mai multe localităţi. Flutur a spus că valoarea investiţiilor în reţele de apă şi canalizare prin PNDI se ridică la suma de aproximativ 100 de milioane de lei (20 de milioane de euro). Din totalul sumelor stabilite pentru acest program, 78 de milioane de lei sunt pentru construcţia de reţele de canalizare în 11 localităţi ale judeţului, printre care Marginea, Hârtop, Calafindeşti, Pătrăuţi, Ipoteşti, Câmpulung Moldovenesc, Dolhasca şi Frasin. Diferenţa de 22 de milioane de lei ar urma să fie folosită pentru construcţia de reţele de apă în localităţile Câmpulung Moldovenesc, Drăgoieşti, Poieni Solca şi Ipoteşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de nouă milioane de euro pentru reţele de canalizare şi staţii de epurare în opt localităţi.
 Vizualizări articol: 987 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Proiect de nouă milioane de euro pentru reţele de canalizare şi staţii de epurare în opt localităţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Uniunea europeana doarme? trimis de
(13 oct 2011, 16:39:14
marim gradul de dotare......dar pana acum locuitorii judetului suceava nu erau "dotati" cu apa,murea cineva de sete?faceti proiecte ca locuitorul din satele judetului suceava sa fie intr-adevar cetatean al uniunii europene,locuri de munca,dotari cu utilaje agricole,forestiere[specifice desfasurarii unor activitati aducatoare de profit locuitorilor judetului].gospodarii judetului au apa,majoritatea au si apa curenta,bai in case si decantoare.cu ce ajutati locuitorul din satul sucevean cu acesta"dotare" cu apa?duceti apa in casa gospodarului?sau o noua hotie in care firmele "mai marilor" judetului presteaza aceste lucrari [dotare ,canalizare..]aducatoare de profituri colosale?
1.1  RE: Uniunea europeana doarme? trimis de
(13 oct 2011, 18:25:41
decantorul nu purifica pe cand statia de epurare da! si la cate fose septice sunt si la cate pompe si fantani infestate, majoritatea de la sate se vor imbolnavi de hepatite sau intoxicatii cu nitriti de la fertilizari agricole si cu fosfati de la detergenti ori proiectul asta vrea sa aduca apa potabila sigura la taran si sa preia toate mizeriile din bude si sa le deverse in stare decantata si purificata in cursurile raurilor....asa ca nepriceputule ia si citeste si pricepe ca netu ii plin de informatii!
2.   Uniunea europeana doarme? trimis de
(13 oct 2011, 19:33:21
desteptzi sunt europenii de azi numai ca eu dupe ce fac ,,treaba mare " la buda odata si odata o scot pa gradinutza ca sa creasca cartofii si malaiul mai mare si mai gustos si nu/mi fac treaba in statia de epurare mai.....
3.   Eco..... trimis de
(13 oct 2011, 19:37:30
de mii de ani SATENII traiesc si beau apa fara aceste statii de epurare,iar problema este ca aceste proiecte imbogatesc hotii si nu ajuta pe oameni.ajunge aceasta apa,canalizare,in casa sateanului cu acest proiect?din cate stiu eu nu,racordarea trebuie platita[diferenta ca la bloc odata cu dobandirea unui apartament sunt toate utilitatile],iar la sate aceasta DOTARE EUROPEANA se face pe banii"taranilor"stimabile eu 123.proiecte ca salile de sport.........................
4.   Gargara si numai gargara. trimis de
(14 oct 2011, 08:21:17
Pompeaza bani dintr-un fond national, care e apoi transferat acet-ului, o institutie cu patru tate de muls si belit cetatenii la factura, cu cea mai scumpa apa din tara de parca ar fi Sahara aici. Si apropo de gradinite si camine, pe aia de langa Colegiul Mihai Eminescu cand naiba o mai terminati, ca a trecut deja 7 ani, sau n-are culoarea oranj liceul. Ce-o sa mai rad cand plecati voi si o sa ramana toate proiectele la jumatate, gen utilitati si mediu si binenteles datorii la banci de o sa urce impozitele de de doua ori. Cat de profitabila e parcarea aia de ajunge un loc de parcare la pretul unui apartament cu doua camere si cat costa intretinerea dupa aceea. Acum e cea mai buna perioada sa faci imprumuturi peste imprumuturi si sa rostogolesti apoi datoriile la prostii care vin.
5.   NEMULTUMITILOR trimis de
(14 oct 2011, 17:26:25
DACA OMUL FACE CEVA NU E BINE DACA NU FACE E SI MAI RAU VOI ORCUM CARCOTITI CRED CA VOI SANTETI FARA REALIZARI IN VIATA SI BUNI NUMAI DE COMENTARII RAUTACEOASE .... SI MAI STITI VOI AIA CU TONOMATUL ALTFEL NU VA VAD LOGICA......
6.   NEMULTUMITILOR trimis de
(14 oct 2011, 17:28:46
DACA OMUL FACE CEVA NU E BINE DACA NU FACE E SI MAI RAU VOI ORCUM CARCOTITI CRED CA VOI SANTETI FARA REALIZARI IN VIATA SI BUNI NUMAI DE COMENTARII RAUTACEOASE .... SI MAI STITI VOI AIA CU TONOMATUL ALTFEL NU VA VAD LOGICA......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei