Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 oct 2011 - Anul XVI, nr. 233 (4831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gură de oxigen

Zona Dornelor va avea un prim abator pentru sacrificarea animalelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un prim abator de sacrificare a animalelor va fi deschis în perioada imediat următoare în Vatra Dornei, crescătorii din zonă urmând a scăpa astfel de corvada de a bate drumul până la Gura Humorului sau Suceava, unde se află cele mai apropiate unităţi de acest gen.  

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a efectuat, ieri, o vizită de lucru la nou-înfiinţatul abator, remarcând investiţia la standarde europene care îi aparţine lui Ioan Baciu Ţăran, cel mai cunoscut nume atunci când vine vorba de produsul tradiţional din Bucovina.

„În trecut am cerut de la UE o derogare, să se permită înfiinţarea de unităţi de sacrificare mai mici, pentru cei aflaţi în zonele izolate. Datorită acestui ordin, acestei derogări obţinute de la Comisia Europeană, văd că la Vatra Dornei apare un prim abator. E o surpriză pentru mine, un abator modern şi vreau să-l felicit pe domnul Baciu pentru această iniţiativă. Faptul că la Vatra Dornei vom avea acest punct de sacrificare reprezintă un balon de oxigen pentru toţi crescătorii din zona Dornelor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Nevoiţi să bată zeci de kilometri, ori chiar peste o sută, până la un prim abator, crescătorii de animale din zona Dornelor au avut parte, în ultimii ani, de un imens handicap. Efectele negative ale lipsei unui abator s-au văzut imediat: numărul de efective de animale a scăzut, în timp ce samsarii care făceau comerţ cu animale au înflorit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zona Dornelor va avea un prim abator pentru sacrificarea animalelor.
 Vizualizări articol: 1600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Zona Dornelor va avea un prim abator pentru sacrificarea animalelor3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei