Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 oct 2011 - Anul XVI, nr. 233 (4831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Îmbărbătare

Ponta şi Antonescu le „injectează” curaj USL-iştilor suceveni în lupta cu PD-L

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liberalii şi social-democraţii suceveni au fost îmbărbătaţi în lupta politică pe care o au de dus împotriva PD-L de către copreşedinţii Uniunii Social Liberale, Crin Antonescu şi Victor Ponta. Cei doi au fost prezenţi ieri în Suceava, participând la o întâlnire în incinta galeriei de artă din Shopping City Suceava cu membrii şi simpatizanţii PNL şi PSD.

În debutul întâlnirii, liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, le-a transmis susţinătorilor USL că trebuie să lupte împotriva dictaturii pe care democrat-liberalii se pregătesc să o instaureze în România, în situaţia în care vor câştiga din nou alegerile. Nechifor le-a spus membrilor PNL şi PSD să nu le fie frică, pentru că actualul lider al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, va pierde la alegerile viitoare.

La rândul său, liderul PSD, Victor Ponta, a spus că pentru USL câştigarea alegerilor în judeţul Suceava este extrem de importantă. „Oamenii merg de frică cu PD-L pentru că este unul dintre judeţele în care frica este la putere. Oamenii aici nu au curaj să se ridice împotriva celor de la PD-L pentru că sunt şantajaţi”, a spus Ponta. El a arătat că atât social-democraţii, cât şi liberalii vor trebui să dea dovadă de curaj atunci când vor intra în lupta politică împotriva celor din PD-L. „Singurul meu semnal pe care vreau să-l dau de câte ori vin la Suceava este că nimeni de aici nu iubeşte şi nu merge de plăcere cu PD-L. Ceea ce încerc eu să spun, şi o să vin de foarte multe ori ca să vă îndemn în acest sens, este să le arătaţi dumneavoastră, oamenilor, că aveţi curajul şi puterea să vă bateţi cu cel mai corupt şi demagogic şi mai dăunător sistem pe care România l-au cunoscut după 1989. Ne batem cu frica, cu şantajul şi cu banii lor. Nu putem câştiga bătălia dacă nu avem curaj”, a fost mesajul lui Victor Ponta pentru membrii PSD şi PNL Suceava, adăugând că viitoarea confruntare electorală de la Suceava reprezintă o bătălie esenţială pentru USL.

 

Ponta le-a cerut membrilor PNL şi PSD să lase disputele şi să lupte împreună împotriva celor din PD-L

Ponta le-a cerut social-democraţilor şi liberalilor suceveni să lase deoparte eventualele dispute locale şi să lupte împreună împotriva democrat-liberalilor. Liderul PSD Suceava a arătat că deşi sunt localităţi sau zone în care social-democraţii ar vrea să se lupte politic cu liberalii, astfel de atitudini ar trebui să dispară, pentru ca USL să poată câştiga confruntarea electorală cu PD-L.

„Aici am decis împreună cu Antonescu să avem un candidat comun pentru Consiliul Judeţean, nu contează că este de la PSD sau PNL, un candidat comun la primăria municipiului reşedinţă de judeţ, şi să încercăm de sus până jos, până la ultima comună, să mergem împreună. Gândiţi-vă că în fiecare loc în care PSD o să se bată cu PNL o să aibă ceva de câştigat PD-L, motiv pentru care, dacă nu reuşim să vă convingem, tot o să vă convingem că în aceste judeţe trebuie să mergeţi împreună şi trebuie să înţelegeţi că cea mai rea variantă este să câştige cineva de la PD-L. Gândiţi-vă, vă rog, că aici, la Suceava, nimic nu este mai important decât bătălia noastră comună şi semnalul pe care îl daţi oamenilor”, a spus Victor Ponta.

Preşedintele PSD le-a solicitat social-democraţilor şi liberalilor să le arate celor din PD-L că nu le este frică de ei şi că nu pot fi intimidaţi.

Ponta a arătat că singura speranţă a PD-L de a câştiga din nou alegerile este ca USL să se destrame, iar el şi Crin Antonescu să se certe şi să pună interesele proprii şi de partid deasupra intereselor comune. „Vreau să vă spun că orice s-ar întâmpla, noi doi, echipele de conducere, o să rămânem împreună. Şi nu o să rămânem împreună doar până la alegeri, ca să scăpăm de PD-L sau de Băsescu, ci şi după aceea, când vom avea foarte multă treabă de făcut”, a declarat Victor Ponta.

 

Antonescu: Dacă PD-L câştiga din nou alegerile în România nu va mai exista stat de drept

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a făcut apel la unitate între liberali şi social-democraţi, precizând că doar aşa USL va putea să câştige lupta electorală împotriva celor din PD-L. Antonescu a spus că o victorie a PD-L la viitoarele alegeri ar însemna dispariţia statului de drept în România. „Statul de drept, atât cât am putut cu chiu cu vai să-l construim sub diferite guverne, sub diferiţi preşedinţi în România ultimilor 20 de ani, se descompune. Pentru că astăzi, încet-încet, statul de drept din România devine o amintire, o caricatură sau o faţadă”, a spus Antonescu.

El a adăugat că în momentul de faţă principalele instituţii nu mai sunt ale statului, ajungând în subordinea PD-L. Liderul PNL a spus că este convins că dacă USL nu va reuşi să câştige viitoarele alegeri, în România nu vor mai exista pentru multă vreme democraţie şi stat de drept. „Vom avea mai multe partide şi mai multe uniuni pentru progresul României, mai multe Albă ca Zăpada, dar nu vom mai avea pluralism politic autentic, absolut necesar oricărei democraţii”, a spus Antonescu. El a subliniat că USL este singura alternativă pe care românii o au în momentul de faţă, cerându-le liberalilor şi social-democraţilor să fie uniţi pentru a câştiga alegerile de anul viitor. „Cine crede astăzi că nu încape de celălalt, că am fi ieşit mai bine dacă nu am fi făcut această uniune, trebuie să se gândească mereu că dacă aceşti oameni reuşesc să păstreze puterea, nu va mai fi vorba nici de PSD, nici de PNL, nici de pluralism politic într-un fel sau altul. Şi când ameninţarea este aceasta, trebuie să fim capabili să facem toate sacrificiile necesare şi să transmitem oamenilor acest mesaj de care au nevoie şi care ne-a determinat de fapt să procedăm la această uniune”, a declarat Crin Antonescu.

Preşedintele liberalilor a mai spus că PNL şi PSD trebuie să se organizeze cât mai bine pentru viitoarele alegeri, pentru a compensa „lipsa de armament în acest război”. Antonescu a spus că USL nu dispune de canale media, aşa cum dispune actuala putere, şi nici de banii sau de pârghiile pe care le au cei din PD-L. „Noi nu avem de partea noastră decât câteva milioane de oameni nemulţumiţi, disperaţi, la care trebuie să ajungem din casă în casă, din om în om şi să-i convingem că există o alternativă, că se poate schimba situaţia actuală şi că merită să ne urmeze”, a mai declarat Crin Antonescu. Nu în ultimul rând, liderul PNL le-a solicitat liberalilor şi social-democraţilor să fie mult mai determinaţi şi să demonstreze că sunt capabili să se lupte politic cu PD-L.

Prezent la întâlnirea de ieri, liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, le-a cerut liberalilor şi social-democraţilor să nu se lase păcăliţi de PD-L, precizând că democrat-liberalii nu au cum să câştige alegerile. Mai mult, Băişanu a spus că este dispus să parieze cu oricine doreşte că PD-L nu va câştiga alegerile de anul viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta şi Antonescu le „injectează” curaj USL-iştilor suceveni în lupta cu PD-L.
 Vizualizări articol: 2220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 11 voturi
Ponta şi Antonescu le „injectează” curaj USL-iştilor suceveni în lupta cu PD-L3.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 3 oct 2011, 11:07:09
Din ce în ce mai puţin se vorbeşte
Despre Statul ce ar trebui să fie SOCIAL
DESPRE Statul ce pe români îi părăseşte
Bătându-şi joc de ei în ultimul hal

Aproape că a dispărut ideea de ,, ajutor ’’
( să-i spunem ,,reformă’’ să-i facem pe plac lu’ Băse ! )
Pe la ce oameni umblai , Flutur ca un peţitor
După voturi , de frică ( brr ) că Băse nu mai ,, iese ’’ ? ? ?

În Suceava le vedeam chipurile ăstora 2 pe panouri
,, Garantăm unu’ pentru altu’ ’’! .. ,, să trăiţi bine ’’ ! ! !
Fluturache , pupai copii tuciurii de prin ghetouri
Data viitoare ... VOTURI , CUM VEI OBŢINE ? ? ?
1.1  RE: * trimis de
( 3 oct 2011, 22:11:22
...daca se pisha pe poeziile tale si`ti indeasa pe gat maculatura ta de``opera`` a castigat un vot de la mine deja,deci...metode mai sunt disperatule flamand!!
2.   Incurajare trimis de
( 3 oct 2011, 12:17:49
Dacă toți vorbitorii ieri de la galeriile de artă a vorbit numai de încurajare și uniune în lupta cu ciuma portocalie, atnci de ce nici o publicație sau post de teliviziune prezenți la acea întîlnire (mai ales tv. plus) nu au pomenit nimic de intervenția în public a unui locuitor al comunei Darmanesti, care în cîteva cuvinte pline de emoții a aratat persecuția la care este supus de către somnul primar Dan Chidovet, pentru simplul motiv că a îndrăznit să-i spună în față domnului primar că nu este cu el. Oare prin publicarea acestei intervenție deranja pe cineva, sau tot ce se vorbeste sunt numai vorbe goale. Si atunci ne întrebăm oare cei ce pleacă la pdl nu au motivele lor ?.
3.   Apa chioara... trimis de
( 3 oct 2011, 12:46:50
Degeaba va amagiti ca Flutur nu prea are adversar in judet ,va convine sau nu si sa fim cinstiti (chiar daca nu-l simpatizez in mod deosebit) a facut pentru Suceava mult mai multe decat a facut Mirza in atatia ani la CJ. USL-ul lui Ponta si Antonescu e compus mai mult din olteni si munteni din sudul tarii iar acestia nu vor avea niciodata bani pentru cei din Moldova daca ajung la putere. Si faptul ca PD-L ul a pus un pic de regula prin dosarele ,,neajutoratilor social" , al ,,pensionarilor pentru handicap" ce muncesc de rup in strainatate ma face sa ma gandesc la faptul ca uneori Basescu are dreptate, prea multe ajutoare sociale se dau si se munceste mai putin.
3.1  RE: Apa chioara... trimis de
( 3 oct 2011, 13:53:30
Doar vorbe! Exact aceeasi asistati si aceeasi handicapati lucreaza nestingherit in strainate, iar pensia si ajutoarele curg in continuare! Pentru mine toti sunt la fel, indiferent de-s portocalii, rosii sau galbeni! Niste lacuste, de culori diferite! Iar istoria nu cred ca-l va ierta pe Basescu pentru ca a ridicat tziganimea la culmile cele mai ridicate ale hotiei, delicventei, crimei, pomanei, cersetoriei din toata istoria lor! TZIGAN a ajuns sa fie sinonim cu ROM-AN, iar noi a trebuit sa ne schimbam pana si pasapoartele ca sa nu mai scrie ROM ci ROU !
4.   Nedumerire trimis de
( 3 oct 2011, 22:11:42
cu vreo doua saptamani in urma, flutur prezenta candidatii lui la primariile din judet. intimplator, citeam in "monitorul" de atunci ca erau aproape 50, plus vreo zece de la psd + pnl, si inca vreo doi independenti. fain e ca la adunarea asta de care e vorba acum, cu ponta si antonescu si altii, in sala era printre invitati si un penelist, actual primar la dornesti, prezentat de flutur ca fiind candidatul sau la alegerile viitoare. chestia e, ori l-ati pus din greseala in lista din articolul cu pedeleul, ori uselistii habar nu au ce le fac subordonatii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei