Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 oct 2011 - Anul XVI, nr. 233 (4831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Negocierile de la Nokia de luni au vizat procedura de concediere a angajaţilor, nu şi compensaţiile

Luni, 3 Octombrie 2011 (18:12:55)

Reprezentanţii companiei Nokia şi ai celor două sindicate de la fabrica de la Jucu au discutat, luni, despre procedura de disponibilizare a angajaţilor, nefiind abordat subiectul privind valoarea viitoarelor compensaţii pentru aceştia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul Sindicatului "Nokia Metal", Valentin Ilcaş, a declarat, luni după-amiază, după o întâlnire de peste trei ore cu conducerea Nokia România, că discuţiile au fost "pregătitoare" şi vor fi urmate de altele în această săptămână.

"A fost o întâlnire pregătitoare a ceea ce va urma. Nu am discutat despre cifre şi despre valoarea compensaţiilor care vor fi acordate angajaţilor disponibilizaţi. Am analizat doar documentele privind procedura de disponibilizare colectivă şi am propus criterii de acordare a plăţilor compensatorii. Vom analiza şi la următoarea întâlnire, programată miercuri, vom discuta pe cifre absolute", a spus Ilcaş.

El a precizat că negocierile cu conducerea Nokia România vor dura până la sfârşitul lunii octombrie.

"Angajaţii de la Jucu vor lucra până în 31 martie 2012. După această dată, vom discuta despre acordarea salariilor compensatorii şi despre valoarea lor. Noi vrem să obţinem cât mai mult în cadrul acestor negocieri", a spus Ilcaş.

Potrivit acestuia, în cazul în care după negocierile purtate sindicaliştii nu vor fi de acord cu valoarea plăţilor compensatorii, ar putea avea loc acţiuni de protest ale viitorilor disponibilizaţi.

La rândul său, Cristian Copil, liderul Sindicatului Liber Nokia, a declarat că în cadrul negocierilor se va discuta şi despre reconversia profesională a angajaţilor care urmează să fie disponibilizaţi.

Negocierile de luni au început după ora 13.00, iar la ele au participat liderii sindicatelor de la fabrica de la Jucu şi conducerea fabricii Nokia.

Nokia va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Grupul finlandez Nokia a început în februarie 2008 producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 de milioane de euro.

Procedurile de închidere a fabricii se vor derula până la sfârşitul anului.

Valentin Ilcaş, preşedintele sindicatului "Nokia Metal", declara, imediat după anunţul privind închiderea fabricii Nokia de la Jucu, că angajaţii au fost "şocaţi" de decizia companiei finlandeze.

"Am primit vestea închiderii fabricii ca un trăsnet. Am fost şocaţi, pentru că nu ne-am aşteptat. Nu a transpirat nimic. Ne doare această decizie şi ne gândim cum să trecem mai uşor peste acest lucru. De luni vom începe negocieri cu conducerea Nokia de la Jucu pentru a vedea cuantumul plăţilor compensatorii pentru angajaţii care vor fi disponibilizaţi şi ce forme de protecţie socială a angajaţilor pot fi luate. Nu pot să avansez sume, însă sper să obţinem cât mai mult, pentru ca oamenii care vor pleca să poată supravieţui câteva luni, până îşi vor găsi alte locuri de muncă", afirma Ilcaş.

El afirma că încetarea contractului colectiv de muncă va avea loc abia în luna martie 2012, dar angajaţii trebuie să ştie din timp pe ce se pot baza după ce vor pleca de la fabrica Nokia.

Producătorul finlandez de telefoane mobile a mai închis în acest an şi centrul de Cercetare şi Dezvoltare din Cluj, concediind cei aproximativ 120 de angajaţi ai unităţii.

"Nokia vrea să-şi ajusteze producţia de telefoane către locaţiile cu proximitate optimă faţă de distribuitori şi de pieţele cheie. Prin urmare, Nokia intenţionează să închidă fabrica de la Cluj, România, înainte de sfârşitul anului 2011, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia oferă o mai bună scară a operaţiunilor şi beneficii de proximitate", se arăta într-un comunicat transmis joi de grupul finlandez Nokia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Negocierile de la Nokia de luni au vizat procedura de concediere a angajaţilor, nu şi compensaţiile.
 Vizualizări articol: 759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Negocierile de la Nokia de luni au vizat procedura de concediere a angajaţilor, nu şi compensaţiile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei