Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 oct 2011 - Anul XVI, nr. 233 (4831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Terifiant

Criminalul fetiţei: „Voiam să arunc sacul într-un şanţ şi să îl îngrop”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Încătuşat şi dus la audieri, la Rădăuţi, întrucât la Volovăţ mai mulţi săteni voiau să-l linşeze, Daniel Ionel Dunga (21 de ani) a recunoscut încă de la început că el a ucis-o pe fetiţă.

A povestit la audieri că a prins-o când a intrat în curtea gospodăriei de care el avea grijă, cu intenţia de a fura nuci, că a încercat să fugă de el, moment în care a lovit-o cu muchia toporului pe care îl avea în mână. Direct în cap. De două ori.

Loviturile au fost extrem de puternice, legiştii bănuind că fetiţa a decedat pe loc.

Daniel Ionel Dunga le-a spus poliţiştilor şi unde să găsească arma crimei. A şters sângele cu rumeguş şi a pus toporul la loc, aranjat alături de alte cinci topoare.

Le-a spus anchetatorilor şi unde vor găsi cleştele pe care l-a folosit ca să taie sârma cu care a legat picioarele şi mâinile victimei, mărturisind că a pus în sac şi hainele de care fusese dezbrăcată victima.

A negat în schimb că ar fi abuzat-o sexual în vreun fel pe fetiţă. Şi totuşi, mărturisesc surse judiciare, există indicii clare ale unei agresiuni sexuale.

Se conturează în acest caz încă o ipoteză înspăimântătoare: presupusul viol s-a petrecut după ce fetiţa a decedat.

Daniel Ionel Dunga a recunoscut de asemenea că avea de gând ca după lăsarea întunericului, dacă nu ar fi fost prins, să scape de sacul în care a băgat trupul neînsufleţit al fetiţei. „Voiam să arunc sacul într-un şanţ şi să îl îngrop”, mărturisesc surse judiciare că ar fi declarat tânărul în vârstă de 21 de ani.

 

A îngrozit comuna întreagă

Crima terifiantă de la Volovăţ a fost descoperită vineri seară, când poliţiştii au găsit cadavrul unei fetiţe în vârstă de 9 ani, dată dispărută de părinţii ei, într-un sac, în magazia din spatele unei case.

Trupul neînsufleţit al fetiţei era dezbrăcat complet de la brâu în jos, iar minora avea mâinile şi picioarele legate la spate, anchetatorii bănuind că ea a fost şi abuzată sexual, variantă însă neconfirmată de medicii legişti.

Mai mulţi săteni din Volovăţ spun că tânărul în vârstă de 21 de ani obişnuia să se ia de fetiţe din sat atunci când acestea mergeau dimineaţă la şcoală şi povestesc că au fost situaţii în care suspectul se dezbrăca şi îşi arăta organele genitale.

Cu toate astea, au stat cu mâinile în sân şi au trecut cu vederea comportamentul deviant al tânărului suspect, spunându-şi că e nebun şi nebănuind că o să vină ziua în care amărâtul de care de multe ori au râs o să îngrozească întreaga comunitate.

Arată acum cu degetul spre părinţii suspectului, care, spun sătenii, nu l-au dus la vreun consult psihiatric, deşi era evident pentru toţi că tânărul nu era întreg la minte.

 

„Am omorât-o că a luat nuci”

Daniel Ionel Dunga şi-a îngrozit nu numai consătenii, dar şi o ţară întreagă prin terifianta crimă pe care a comis-o. Neagă însă că ar fi violat-o pe fetiţă, însă nu poate explica de ce a trebuit să o dezbrace pentru a o băga în sac.

„Am omorât-o că a luat nuci”, a spus greoi, fără a părea că are remuşcări, Daniel Ionel Dunga, pe treptele Tribunalului Suceava, înainte de a fi arestat preventiv pentru omor calificat.

Suspectul susţine că fetiţa a intrat în curtea gospodăriei la care el lucra de mai mulţi ani, pentru a lua nuci căzute din nucul aflat aproape de poartă, şi în acel moment a atacat-o. Anchetatorii sunt de cu totul altă părere şi cred că el a ademenit-o pe victimă în curte, cu pretextul de a-i oferi nuci.

 

Bunicul povesteşte cum şi-a găsit nepoţica în sac, fără suflare

Angelica Boloca a fost dată dispărută la poliţie vineri seară, în jurul orei 19:00, când părinţii minorei au sunat la 112 şi au sesizat faptul că fetiţa lor nu s-a mai întors acasă, deşi este plecată de mai multe ore. Au povestit că micuţa s-a întors de la şcoală şi că, aşa cum obişnuia, după ce şi-a lăsat ghiozdanul, a plecat spre bunicii ei care locuiesc la câteva sute de metri de casa lor.

Nu a mai ajuns la bunici şi nici nu s-a mai întors acasă, la părinţii. Spre după-amiază, părinţii Angelicăi au început să se îngrijoreze şi să o caute pe copilă.

I-au găsit bicicleta nu departe de locuinţa lor, rezemată de gardul gospodăriei familiei Bîzgan.

Proprietarul, care are un banzic în curte, era la spital, împreună cu soţia sa, iar acasă era tatăl acestuia, un bătrân imobilizat la pat, o soră de-a proprietarului, venită cu puţin timp înainte să vadă de gospodărie, şi tânărul care îl ajuta de mai mulţi ani la treburile gospodăreşti, Daniel Ionel Dunga.

Întrebat despre fetiţa dispărută, tânărul a dat din umeri şi le-a spus poliţiştilor care erau împreună cu rudele fetei să nu intre în curte, că a dat cu ceva timp înainte drumul la câini. A început să se bâlbâie şi să se poarte ciudat, mai ales când poliţiştii au hotărât să intre. Şi-au dat seama că minte când au văzut câinii în cuştile lor. Au scotocit curtea şi au dat peste câteva pete de sânge.

I-au cerut să deschidă o magazie care era încuiată, însă suspectul le-a spus că nu are cheie. Toader Lucasievici, bunicul fetiţei, şi-a dat seama că tânărul are cheia chiar în buzunar, şi aşa a şi fost. „A luat poliţia cheia şi când a descuiat... Era sacul plin de sânge. L-au pus să-l dezlege şi am dat peste copilă, era pusă în sac. Deasupra erau şlapii ei roz... el tremura şi spunea numai minciuni. Oamenii spun că a mers cu câteva ore înainte prin pădure, să caute loc unde s-o ducă”, povesteşte bunicul Angelicăi.

 

„Eşti rece, iubirea lui mama”

Sâmbătă, aproape de ora 14:00, morga spitalului din Rădăuţi. Anchetatori şi legişti în camera de necropsie.

Afară, dintr-o dubă albă e scos micul sicriu în care are să-şi doarmă somnul de veci Angelica Boloca.

Adrian şi Violeta Boloca, părinţii fetiţei, sunt copleşiţi de durere. Cu capul în pământ aşteaptă să o ia acasă, pentru ultima oară, pe copila lor.

Îl întreb pe tatăl îndoliat ce pedeapsă crede că ar merita cel care i-a ucis fetiţa. „Cum dă legea”, răspunde aproape în şoaptă. Un bărbat care îl însoţea îl completează: „Să nu mai vadă niciodată soarele”.

Adrian Boloca începe să plângă: „Da, să nu mai vadă soarele”.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al fetiţei e urcat în spatele dubiţei, iar mama îndurerară abia se mai ţine pe picioare.

Îşi plânge îngeraşul, iar în curtea din spate a spitalului se aud doar plânsetele ei.

„Eşti rece, iubirea lui mama, fata mamei cea scumpă... îngeraşul meu”.

Acasă îi mai aşteaptă acum un singur copil, fratele Angelicăi, un băieţel în vârstă de 10 ani. 

 

Acasă la familia suspectului

Familia lui Daniel Ionel Dunga locuieşte în apropiere de gospodăria în care a avut loc tragedia. O casă frumoasă, îngrijită, cu gazon în curte.

Tatăl tânărului e plecat în Italia, la muncă, iar mama a refuzat să stea de vorbă cu noi. „Nu vrea să iasă din casă, plânge”, spune bunica suspectului. Bătrâna a ieşit dintr-o curte în care se jucau mai mulţi copii, însă mărturiseşte că nu i-a fost niciodată frică că nepotul ei ar putea comite o asemenea faptă. Recunoaşte că e bolnav şi crede că a fost dus şi pe la medic, însă nu e foarte convinsă.

Poliţiştii spun că Daniel Ionel Dunga nu figurează în evidenţe cu afecţiuni psihice.

 

„Mai ieşea cu fundul gol aici, în drum, şi arăta treaba la lume”

În Volovăţ, în faţa porţii gospodăriei în care a avut loc tragedia e plin de oameni.

Din când în când îşi mai face câte unul o cruce ascultând mărturisirile celuilalt.

„Au fost aicea audiate în bar vreo şase fete... Le aştepta dimineaţa, când plecau la şcoală şi le prindea de mână, fugea după dânsele, fetele răcneau. I-a spus la patronul ăsta unde lucrează, el râdea... Mai ieşea cu fundul gol aici, în drum, şi arăta treaba la lume”, povesteşte o localnică, Mihaela Lăzărescu.

Costică Lupăştean povesteşte şi că fetiţa sa a fost nevoită să fugă o dată pentru că i-a ieşit în cale Daniel Ionel Dunga. Faptul că tânărul avea un comportament deviant e ştiut de toţi sătenii pe care i-am întâlnit sâmbătă, la Volovăţ.

De ce nimeni nu a anunţat poliţia, de ce poliţiştii din comună nu au aflat şi ei înainte de omorârea fetiţei de ieşirile necontrolate ale tânărului, de ce părinţii acestuia nu au făcut nimic, rămân întrebări al căror răspuns vine, dacă va veni şi acesta, prea târziu pentru Angelica Boloca.

Fetiţa care voia doar nişte nuci, în drum spre casa bunicilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Criminalul fetiţei: „Voiam să arunc sacul într-un şanţ şi să îl îngrop”.
 Vizualizări articol: 10686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 13 voturi
Criminalul fetiţei: „Voiam să arunc sacul într-un şanţ şi să îl îngrop”4.0513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Groaznic... trimis de
( 3 oct 2011, 11:10:57
Cu ce oameni traim in jurul nostru??Cum este posibil asa ceva??Sa speram ca va fi judecat asa cum se cuvine...Sunt pro pedepsei cu moartea dar din pacate in tara noastra nu se aplica..Unul ca asta in vreo 10 ani iese si va face din nou acelasi lucru...Condoleante familiei!!
2.   :( trimis de
( 3 oct 2011, 11:39:45
Din pacate indiferenta unora duce la adevarate tragedii. Oamenii se amuzau pe seama lui, dar nimeni nu s-a obosit sa reclame faptul ca alearga fetele prin sat.Toti au preferat sa nu bage in seama, iar cand au vrut sa actioneze, era prea tarziu.Sunt si eu de acord cu pedeaspa cu moartea. E clar ca oamenii astia nu mai au cum sa fie salvati, iar cei care mai si comit astfel de fapte, nu prea mai merita sa traiasca.Eu nu pot fi de acord ca din taxele si impozitele platite statul sa intretina criminali de genul asta.Insa ne mintim ca suntem credinciosi, iar cand ajungem la biserica ne calcam in picioare sa luam primii lumina,sau sa atingem moaste, uitam de cele crestinesti. Tot ce vreau e sa aiba parte de colegi de celula prietenosi, sa aiba grija de fundul lui.
2.1  RE: :( trimis de
( 3 oct 2011, 11:58:56
"Tot ce vreau e sa aiba parte de colegi de celula prietenosi, sa aiba grija de fundul lui." Unde mai pui că s-ar putea săi placă! O funie de gât, ieftin şi rapid.
3.   Moarte trimis de
( 3 oct 2011, 12:17:35
De ce am votat abrogarea pedepsei cu moartea? Suntem niste natarai, americanii nici nu isi bat capul cu ce zic altii, la ei e simplu: ai omorat mori si tu. Nu?
3.1  RE: Moarte trimis de
( 4 oct 2011, 00:03:24
Aici ar fi primit scaunul electric. Scurt, fara prea multe termene.
4.   Opinia publica trimis de
( 3 oct 2011, 12:40:14
un desaxat mintal! il duce la grajduri la iasi, sta vreo 5-6 ani, familia umbla si-l aduce acasa, si peste vreo citiva ani face alta dandana! Buna era pedeapsa cu moartea! Si ieftina! Aici nu se pune problema vinovatiei, este clara treaba, asa ca ~ un nebun mai putin ~ cred ca se impunea!
5.   Spanzurat de oua trimis de
( 3 oct 2011, 13:47:04
Scaunul electric merita asta, sta 15-20 de ani la puscarie, apoi iese si mai ia o viata!
5.1  RE: Spanzurat de oua trimis de
( 3 oct 2011, 14:28:16
Paa de ce sa mai consumi si curentul pt asta?
6.   Moarte lui...criminalului... trimis de
( 3 oct 2011, 14:24:03
atat am de zis ;ochi pt.ochi si dinte pentru dinte.TRAGETI CONCLUZIA.
7.   Moartea lui criminalului trimis de
( 3 oct 2011, 15:24:54
spund sa isi petreaca urmatoarii ani dupa gratii sa nu il mai dea drumul la un om care nu ea fost mila sa faca asa ceva o fetita floarea vetii a omoratoo fara nici o vina asa si el sa fii pedepsit rostul vetii lui acolo sa vad ce insemna la un partite sail de veata unui copil si apoi sa il vad omarat
8.   SPANZURAT trimis de
( 9 oct 2011, 19:08:48
Trebuiau sa-l spanzure pe derbedeu ,ce va face cand va iesi din inchisoare? va mai omori pe cineva, locuiesc destul de aproape de el ,e handicapat si mai are acasa la parinti mai multe surori intre care una cu handicap

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei