Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 oct 2011 - Anul XVI, nr. 233 (4831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CAS

Cardul european de asigurări de sănătate, eliberat tot mai rar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul sucevenilor care solicită carduri europene de asigurări de sănătate este în scădere. În septembrie, 588 de persoane au cerut la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava eliberarea acestui document, faţă de luna august, când au fost înregistrate 661 de cereri.

Aşa a informat, ieri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Anda Sălăgean, care a adăugat că cele mai multe solicitări pentru eliberarea cardului de asigurări de sănătate, respectiv 1.049, au fost în luna iulie.

Responsabilul de relaţiile cu presa al CAS a arătat că, în iunie, s-au înregistrat 960 de cereri, în mai – 583, iar în aprilie – 300. Având în vedere că perioada vacanţelor s-a încheiat, numărul cererilor pentru eliberarea cardului european de asigurări de sănătate se va menţine la acelaşi nivel redus şi în lunile următoare.

 

Cardul european de asigurări de sănătate este gratuit

Cardul european de asigurări de sănătate este gratuit şi este livrat ca scrisoare recomandată simplă la domiciliul persoanei asigurate, în termen de şapte zile lucrătoare de la data verificării actelor depuse de asigurat, introducerii datelor în sistemul informatic unic la nivel naţional şi transmiterii solicitării de tipărire a acestuia.

Cardul este livrat asiguratului personal, nefiind acceptată livrarea documentului în cutia poştală. În cazul în care, din diferite motive, cardul nu a ajuns la posesor, documentul va fi livrat la CAS Suceava în termen de maxim 15 zile lucrătoare, de la introducerea cererii de card în aplicaţia informatică, de unde poate fi ridicat ulterior de beneficiar.

Atât cardul european cât şi certificatul provizoriu dau dreptul titularului la servicii medicale, care devin necesare (şi nu pentru tratarea afecţiunilor deja existente), pe perioada deplasării într-un stat membru al Uniunii Europene, în conformitate cu legislaţia statului respectiv. Nici unul din cele două documente nu poate fi utilizat pe teritoriul României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cardul european de asigurări de sănătate, eliberat tot mai rar.
 Vizualizări articol: 1185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cardul european de asigurări de sănătate, eliberat tot mai rar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei