Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 sep 2011 - Anul XVI, nr. 226 (4824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Obstacol

Accident pe DN 17, o maşină de teren măturând drumul cu o Dacie 1310

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un autoturism de teren Mitsubishi L 200 a lovit violent şi aruncat în şanţ o Dacia 1310 într-un accident rutier petrecut ieri dimineaţă pe DN 17, la intrarea în Stroieşti dinspre Suceava.

La volanul autoturismului Dacia se afla Florin Daniel Lungoci, un bărbat în vârstă de 46 de ani, care se deplasa pe direcţia Suceava - Stroieşti. Deşi se afla într-o zonă cu linie continuă, şoferul a oprit pe drumul naţional cu intenţia de a vira la stânga, spre un drum agricol. A fost momentul în care autoturismul de teren care venea din spate a lovit violent Dacia. Bătrânul autoturism autohton a fost aruncat la câţiva metri distanţă, până în şanţul de la marginea drumului.

„Veneam dinspre Suceava, aveam circa 80 de  kilometri la oră şi m-am trezit cu Dacia stând în drum. Probabil că şoferul a omis să o ia la stânga şi s-a oprit şi se gândea ce să facă. M-am uitat în stânga şi era maşină, în dreapta era şanţul mare... nu am putut să evit şi am ajuns în el”, ne-a declarat Dragoş Luhan, şoferul maşinii de teren. Trebuie spus impactul s-a produs imediat după o zonă de urcare, astfel că şoferul maşinii Mitsubishi L 200 a văzut târziu Dacia.

 

Culpă comună

Din fericire, deşi şocul a fost violent, şoferul Daciei şi pasagerul care îl însoţea au scăpat uşor. Ei au fost diagnosticaţi cu leziuni care necesită doar câteva zile de îngrijiri medicale.

Conform primelor cercetări ale poliţiei, în acest caz este vorba de o culpă comună, şoferul din spate circulând cu o viteză care nu i-a permis să oprească la timp.  

„Primul autoturism a încercat să efectueze virajul la stânga cu încălcarea marcajului continuu, în timp ce al doilea şofer nu a păstrat distanţa regulamentară în mers”, a precizat inspectorul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Şoferul Daciei 1310 conducea în stare de ebrietate, verificarea cu etilotestul arătând o concentraţie de 0,43 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Ulterior, ambilor şoferi li s-au recoltat la spital probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei exacte în sânge.

Din cauza accidentului, traficul de pe DN 17, pe sensul de mers Suceava - Gura Humorului, s-a desfăşurat anevoios mai bine de o oră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accident pe DN 17, o maşină de teren măturând drumul cu o Dacie 1310.
 Vizualizări articol: 1770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 8 voturi
Accident pe DN 17, o maşină de teren măturând drumul cu o Dacie 13104.458

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hm.. trimis de
(24 sep 2011, 11:51:59
luhan asta imi pare f cunoscut voua nu ? si totusi nu inteleg de ce un accident minor a ajuns pe prima pagina?? sa zicem ca soferul daciei a franat si se afla in coloana din cauza unor lucrari la sosea... si venea nebunu cu masina de teren atunci cine era vinovat??? cel care stationa?? sau cel care a provocat impactul??? politisti hoti..
1.1  RE: Hm.. trimis de
(24 sep 2011, 12:53:38
Vrajeala politiei. Daca Dacia stationa dar nu virase, nu vad unde este vina soferului Daciei ? Se poate considera ca a oprit pur si simplu fara sa stim motivul. Nu ala din spate trebuia sa pastreze distanta regulamentara si sa opreasca ? Sau daca opresti din orice motiv in mijlocul drumului trebuie obiligatoriu sa vina un idiot sa te izbeasca. Din moment ce soferul Daciei inca nu virase consider ca nu are nici o vina legala. Moral, da. Este vinovat. Insa moral nu te pedepseste legea. Te pedepseste constiinta daca o ai. Cat priveste numele Luhan si mie mi se pare un pic ciudat.
1.2  RE: Hm.. trimis de
(24 sep 2011, 13:51:41
Nu poți opri pe un drum cu linie continuă implicit să staționezi ci doar dacă că avea o defecțiune și în acest caz erau în funcțiune luminile de avarie concomitent cu poziționarea triunghiului reflectorizant.Îmi pare rău AL dar nu ai dreptate,nu ai înțeles că distanța regulamentară în acest caz nu există?E vrăjeala poliției.
2.   Bah Lukanu trimis de
(24 sep 2011, 12:03:12
Ce-i de vina Luhan daca ala a oprit exact dupa deal, de unde sa-l vezi? e drum european pe drumul asta nu ai voie sa stationezi in mijlocul drumului tocmai de aceea exista refugii pentru masini. Si sa nu mai zicem de soferul daciei care conducea si beat si vroia sa treaca si peste linia continua ba a mai oprit si in mijlocul drumului, acelasi tip de accident se intampla si cu carutele de pe carosabil pe care le observi prea tarziu. Eu zic ca nu avea viteza mare pentru ca daca ar fi avut cei din Dacie nu mai erau in viata acum.
3.   Pentru LUKANU. trimis de
(24 sep 2011, 12:25:50
Eu nu înţeleg de ce vrei să-l scoţi nevinovat pe omul cu Dacia. A greşit grav când s-a urcat la volan după ce consumase alcool ( 0,43 nu e atât de puţin), de oprirea neregulamentară pe un drum european nu vreau să mai pomenesc. Dacă existau lucrări la şosea, ar fi fost indicatoare iar soferul maşinii de teren ar fi circulat mai prudent. Oricum şi el a greşit, asta e legea.
4.   Atenție la neatenție! trimis de
(24 sep 2011, 12:29:10
Să recapitulăm:la începutul articolului spune clar:șoferul Daciei” a oprit pe drumul național cu intenția de a vira la stânga”Atunci ce distanță regulamentară trebuia să respecte șoferul autoturismului de teren,dacă s-a trezit în față cu un bou ce stătea in mijlocului drumului?Logica spune că orice șofer ar fi fost nu se aștepta ca un alt vehicul să facă o asemenea manevră având un drum cu linie continuă.Mai caută domnule Epureanu.Ocupanții Daciei să zică mersi că au scăpat ieftin,dacă era un camion nu le rămânea nici căcat de analize.
5.   Sugestie trimis de
(24 sep 2011, 12:48:08
propun constructorului si proiectantului drumului sa largeasca santul de la marginea soselei si sa-l adinceasca apoi sa se plimbe impreuna cu familia pe timp de iarna acolo in masina. Astfel de initiative vor duce la asanarea cuantumului de inteligenta a tarii ducand la progres si civilizatie.
6.   România pitorească trimis de
(24 sep 2011, 13:25:25
Un drum național bun presupune să aibă și șanțuri pentru un bun drenaj al apei chiar si al zăpezii dar...în țările civilizate, nu bântuite de haiduci călare acestea au și parapeți de protecție.În România acestea se numesc capcane care periodic își iau tributul de vieți umane.
7.   Pastrarea distantei regulamentare trimis de
(24 sep 2011, 13:49:41
in majoritatea accidentelor fata-spate vinovat este cel care are masina lovita in fata; deobicei cuza este nerespectarea distantei regulamentare fata de cel din fata.
7.1  RE: Pastrarea distantei regulamentare trimis de
(24 sep 2011, 13:54:49
Altul care nu a înțeles că nu există distanță regulamentară în acest caz.Cum naiba ați luat permisul?
7.2  RE: Pastrarea distantei regulamentare trimis de
(24 sep 2011, 15:04:19
Cu porcu' a luat permisul.
cu porcul acela de melițian care, suinofag fiind , ronțăie alți porci primiși peșcheș! Cât despre victimele din troaca aia de Dacie să spună Aferim că nu veneam eu din urmă cu Pantzer-ul. nici rahat de-o analiză nu mai rămânea din săracii dobitoci!
8.   Jale frate trimis de
(24 sep 2011, 15:05:27
Astia la MONITORUL iau angajat pe cei care comenteaza si fac reportaje dupa ce criterii ca sunt curios. Doamna sau domnisoara care comenteaza daca nu stia DACIA se pronunta DA-CCcci-AAA nu DA-SSSII-AAAA, si ala care a filmat e penibil, asa se filmeaza un accident, dar daca ii Sergiu Rusu care nu stie sa filmeze o nunta e clar. RUSINE PRESEI SUCEVENE MAI ALES MONITORULUI DE SUCEAVA CARE MAI BINE SAR LASA DE MESERIE CA NU AU NICI O TREABA
8.1  RE: Jale frate trimis de
(24 sep 2011, 15:16:56
Ce dai? iti spun eu ca e do'soara!
9.   De dragu prostiei umane... trimis de
(24 sep 2011, 15:55:45
articolul asta intradvar nu-i de prima pagina dar cred ca si politia si-a facut bine treaba ,si reporterul a relatat corect cele intamplate...chiar nu vad de unde scoateti atatea cac-aturi...multi din cei ce fac comentarii par a fi niste frustrati fara viitor....
10.   ... trimis de
(24 sep 2011, 20:21:11
daca era o caruta, cum proceda ala cu L200 ?
11.   Căruța KaKăruța dar dacă era un Pantzer? trimis de
(24 sep 2011, 21:27:46
Căruța nu are ce căuta pe un drum europen după câte știu eu.
11.1  RE: Căruța KaKăruța dar dacă era un Pantzer? trimis de
(25 sep 2011, 18:14:29
Mergi pana la Gura Humorului pe DN 17 (asa mai pe inserat) si o sa ramai surprins.
Culmea e ca nici macar nu au nici macar o lampa de semnalizare, pur si simplu te trezesti cu atelajul in fata.
Daca esti in coloana, il vezi pe cel din fata ta ca semnalizeaza, si o poti ocoli fara probleme.
11.2  RE: Căruța KaKăruța dar dacă era un Pantzer? trimis de
(25 sep 2011, 18:25:52
M-am informat și am aflat că DN 17 e drum național ce face legătura între Moldova și Transilvania (nu are regim de drum european)deci pot circula și KăKăruțe iar din 5 în 5 km stă poliția la pândă cu radare.
12.   Prostii trimis de
(25 sep 2011, 00:28:27
In primul rand ala care vine din spate trebuie sa pastreze distanta, ca nu se stie niciodata ce se poate intampla cu cel din fata... Poate ii sare o roata... Dar unii sunt tampiti tarte, si stau in spatele tau la 2m.
13.   Vad ca toata lumea isi da cu parerea trimis de
(25 sep 2011, 10:26:13
Vina celui cu Dacia e ca a baut si atat.
Vina jeep-ului e ca nu a pastrat distanta. Vad ca e rgeu de priceput

Daca ala cu Dacia nu avea nimic la bord isi facea masina gratuit. Asa e culpa comuna.
Daca ala cu dacia era oprit din orice alt motiv.... Ca voia sa faca stg si sa calce marcajul ... asta daca nu o spunea el nu putea fi dovedit. Concluzia inca o data. Vina o poarta jeep-ul. E culpa comuna doart ptr. ca era baut cel cu Dacia.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei