Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 sep 2011 - Anul XVI, nr. 226 (4824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Căutat în toată lumea

Mandat internaţional de arestare emis pe numele „magistratului” Ovidiu Rusu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătoria Rădăuţi a admis recent cererea procurorilor din localitate de emitere a unui mandat internaţional de arestare pe numele escrocului Ovidiu Rusu (32 de ani), individul care a reuşit să facă peste 100.000 de euro, dintr-o celulă a Penitenciarului Botoşani.

Încătuşat din nou la mijlocul lunii trecute, după ce a păcălit alte persoane, dându-se magistrat, Ovidiu Rusu le-a tras clapa şi poliţiştilor, reuşind să dispară de pe holurile Judecătoriei Rădăuţi, cu puţin timp înainte ca magistraţii să decidă arestarea preventivă a acestuia. Jumătate de oră mai târziu, Rădăuţiul era scotocit de poliţişti trimişi să-l caute pe Ovidiu Rusu, însă nici urmă de „magistrat”.

Având informaţii că Ovidiu Rusu a fugit din ţară, anchetatorii au cerut emiterea şi a unui mandat internaţional de arestare.

Ovidiu Rusu a fost dus în faţa judecătorilor, pe 18 august a.c., cu cătuşe pe mâini, pentru că ar fi înşelat trei femei din comuna Volovăţ, cărora le-a spus că este magistrat şi le poate rezolva, prin influenţa care o are, diferite probleme. De la una dintre păgubite a încasat 60.000 de lei, promiţându-i că va influenţa instanţa de judecată şi-i va întocmi documente legale pentru un imobil şi o suprafaţă de 28 de ari de teren.

De la celelalte două femei (mamă şi fiică) a luat 11.500 de lei, susţinând că le va ajuta să intabuleze 50 de ari de teren, iar fiicei că-i facilitează pensionarea medicală.

Cu puţin timp înainte de pronunţarea sentinţei judecătorilor, a expirat ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore, iar poliţiştii i-au scos cătuşele. Ovidiu Rusu le-a spus că merge  să bea un suc. Şi dus a fost.

 

Închis în penitenciar din 2006, a dat ţeapă după ţeapă

Escrocul din Rădăuţi este judecat şi într-un dosar de pe rolul Tribunalului Suceava, fiind acuzat că a păcălit mai multe persoane.

Închis în 2006 în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani, după ce s-a dat procuror de la Anticorupţie şi reprezentant al Ligii de Apărare a Drepturilor Omului şi a păcălit trei persoane de la care a încasat 9,2 milioane de lei vechi, respectiv 1.200 de euro, promiţându-le, chipurile, că o să aibă câştig  de cauză în mai multe dosare aflate pe rolul instanţelor de judecată şi că o să scoată un tânăr din arestul poliţiei, „magistratul” şi-a instalat biroul în celulă

Cu o minte ageră, mai multe cartele de telefon, cunoştinţe juridice, şi ajutat de fratele său, Silvestru Rusu, care se afla în libertate, şi care îi falsifica fel de fel de documente emise chipurile de unităţi de parchet sau instanţe judecătoreşti, Ovidiu Rusu a reuşit să pună la cale o megaescrocherie.

Dându-se preşedintele Curţii de Apel Suceava, respectiv procurorul general al Sucevei, escrocul rădăuţean a reuşit să prostească mai mulţi naivi care au crezut că într-adevăr vorbesc la telefon cu persoanele mai sus menţionate şi că, în schimbul unor comisioane grase, pot să-şi scoată apropiaţii de după gratii sau să câştige procese în instanţă.

„Inculpatul Rusu Ovidiu a pretins cu titlu de plată a influenţei promise de la persoanele denunţătoare suma totală de 107.600 euro şi 13.200 lei, din care a primit efectiv suma de 100.852 euro şi 3200 lei”, transmiteau în vara lui 2009, când l-au trimis în judecată, procurorii DNA –Serviciul Teritorial Suceava.

Între timp, Ovidiu Rusu a fost eliberat din penitenciar şi a reuşit să tergiverseze judecata şi să întindă procesul până în ziua de astăzi, continuându-şi cariera de „magistrat”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mandat internaţional de arestare emis pe numele „magistratului” Ovidiu Rusu.
 Vizualizări articol: 4620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Mandat internaţional de arestare emis pe numele „magistratului” Ovidiu Rusu4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ovidiu RUSU trimis de
(24 sep 2011, 15:14:53
Numele asta ii predestinat prostieilaughinglaughinglaughinglaughinglaughinglaughing
2.   ... trimis de
(24 sep 2011, 20:28:01
Asta are moaca de judecator ?
Cine pune bot la unul ca asta ?
3.   Fuga trimis de
(26 sep 2011, 03:56:03
e la fratele lui in timişoara

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei