Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 sep 2011 - Anul XVI, nr. 226 (4824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Olguţa Vasilescu a sesizat CNCD privind "afirmaţii discriminatorii" ale preşedintelui Băsescu

Duminică, 25 Septembrie 2011 (16:48:48)

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu afirmă că, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Egalitate de Şanse din Senat, cere CNCD sancţionarea lui Traian Băsescu pentru "afirmaţii discriminatorii" atunci când a făcut referire la persoane cu dizabilităţi, în contextul în care vorbea despre monarhie.

"În calitate de preşedinte al Comisiei pentru Egalitate de Şanse din Senatul României, am sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării faţă de afirmaţiile pe care le-a făcut preşedintele la postul B1 Tv, în data de 22 septembrie, la emisiunea lui Ion Cristoiu. Făcând referire la monarhie, acesta s-a întrebat ce s-ar întâmpla dacă un urmaş al regelui s-ar naşte cu dizabilităţi. Având în vedere faptul că au fost foarte mulţi lideri politici din istoria lumii care au avut diverse dizabilităţi, dar asta nu i-a împiedicat să conducă popoare, cred că este o afirmaţie discriminatorie. (...) Am cerut CNCD să sancţioneze acestă afirmaţie în conformitate cu legislaţia în vigoare", a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Craiova, senatorul Lia Olguţa Vasilescu.

Senatorul PSD consideră că, "dacă nu va fi politizat votul CNCD", va exista cel puţin o amendă.

Şi Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a anunţat că a depus vineri o plângere adresată CNCD, în care se sesizează "caracterul discriminatoriu" al declaraţiilor făcute de preşedintele Băsescu într-o emisiune televizată.

"Invitat la emisiunea «Ultimul Cuvânt» de la B1 TV, difuzată în data de 22 septembrie 2011, preşedintele României a făcut următoarele declaraţii: «80% din români sunt convins că vor să îşi aleagă şeful de stat. Bun, rău, dar ştiu că îl schimbă. Ce te faci cu unul care e pe viaţă şi mai lasă şi moştenitori? Dacă iese vreunul cu dizabilităţi, ce te faci? Rămâi cu el şef de stat?». (...)În condiţiile în care Constituţia României prevede în art. 16 (1) că «cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări» considerăm abuzivă şi flagrant discriminatorie afirmaţia preşedintelui României care anulează astfel principiile egalităţii de şanse şi egalităţii în faţa legii a tuturor cetăţenilor, indiferent de dizabilităţile acestora", se arată în comunicatul FACIAS. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olguţa Vasilescu a sesizat CNCD privind "afirmaţii discriminatorii" ale preşedintelui Băsescu.
 Vizualizări articol: 791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olguţa Vasilescu a sesizat CNCD privind "afirmaţii discriminatorii" ale preşedintelui Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ACCEPT... trimis de
(25 sep 2011, 23:54:23
DACA TRAIAN BASINESCU AR DEVENII REGELE ROMANILOR!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei