Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 sep 2011 - Anul XVI, nr. 226 (4824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Păcatul înjurăturilor

Asistam cândva la un fapt deosebit de grav. Nişte părinţi foarte tineri se amuzau de copilaşul lor care avea 4 ani, şi pe care îl învăţaseră să dea diavolului, să înjure. Copilul vorbind gângav, când înjura părea atât de amuzant, încât producea râsete celor care-l ascultau.

Câtă iresponsabilitate la acei părinţi! În loc să-l înveţe pe copil a se feri să pomenească numele satanei, deoarece numele satanei este cel mai nociv nume, ei dimpotrivă, indirect si involuntar, îi făceau cel mai mare rău copilului. De asemenea am observat acest obicei rău la foarte mulţi oameni: să înjure, să dea diavolului orice lucru, să dea diavolului casa, masa, animalele, copiii, hainele, gospodăria, tot ce le apare în fată. Dând diavolului pe cineva sau ceva, tu îi doreşti răul. În loc să zici să fie al lui Dumnezeu lucrul respectiv, adică să aibă parte de Dumnezeu, tu însuti îl închini satanei.

O foarte mare iresponsabilitate există la cei care înjură si pomenesc numele satanei! Numele diavolului conţine cel mai mare rău, o puternică doză de energie negativă, conţine râul în sine, conţine pe diavol care este izvorul răului. Or, cel care rosteşte zilnic numele diavolului nu face altceva decât să-l cheme pe satana în sufletul, în inima si mintea lui. Trebuie să alegem: ori chemăm pe Dumnezeu zilnic prin rugăciune si prin pomenirea Numelui Său; care este izvorul binelui, binele în sine si pozitivul prin excelentă, ori pe satana cu tot răul lui. Vom da răspuns în ziua Judecăţii pentru fiecare cuvânt pe care 1-am rostit în viată (Matei 12, 36). Să ne ferim în toată viata noastră a spune cuvinte rele si dimpotrivă, să rostim cât mai multe cuvinte ziditoare de suflet după cuvântul Sântului Pavel care spune: Din gura noastră să nu iasă nici un cuvânt rău, ci numai ce este bun, spre zidirea cea de trebuinţă, ca să dea har celor ce ascultă" (Efes. 4, 29).

(www.sfaturiortodoxe.to)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păcatul înjurăturilor.
 Vizualizări articol: 1937 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 5 voturi
Păcatul înjurăturilor4.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(24 sep 2011, 11:41:19
-pai la botez,nu este intrebat copilul;-daca se leapada de satana? Articolul este bine explicat,dar ar trebuii sa ne intrebam,cata valoare are increstinarea "fortata"a omenirii? Unde dragoste nu e,nimic nu e; unde nu e teama de Dumnezeu,nimic nu e. Actele religioase facute doar ptr.distractie si voie buna,nu au nici un pret in fata lui Dumnezeu,ci o in ima curata predata cu adevarat Lui.Oricum,felicitari ptr.articol,caci de multe ori ne este greata sa mergem pe strada si sa auzim vorbindu-se numai cu injuraturi,iar unii cred ca,cu cat injura mai mult si mai urat cu atat sunt mai.....tari.O,ce nebunie,sa crezi una ca asta!!
2.   RRW trimis de
(24 sep 2011, 14:52:19
Tu trebuie sa ai multa dragoste in tine, tinere . . . dupa cuvintele "inima curata predata lui Dumnezeu" te miros ca esti vreun pocait ceva, asa cum miroase un  ☭  intr-o padure de brazi! Ca voi asteptati sa vina la voi, in surele alea, oamenii de buna-voie . . . nu f.teti omul la cap pe la usi de apartamente sau pe cei vulnerabili si prosti pe unde-i gasiti! Mars ma scurgere!
3.   Pentru Iuli_ann trimis de
(25 sep 2011, 00:45:48
Mare tampit mai esti ! Chiar nu pot sa ma abtin sa nu-ti raspund! Pocait - nepocait, pentru mine este mai important ca omul vorbeste frumos si civilizat. Ce e mai bun un crestin care iti da in cap si te omoara, sau unul pocait care iti vorbeste frumos? Deci la romani unul care e civilizat este pocait?!
4.   Comentariu trimis de
(25 sep 2011, 16:45:38
unde sunt pocaitii care vorbesc frumos ????????????????????eu un pocait cunosc dar vorbeste si se comporta foarte urat.si spune minciuni in fiecare zi,la ziar,la televizor,in parlament.cred ca au auzit de el toti sucevenii .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei