Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 sep 2011 - Anul XVI, nr. 226 (4824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În lumea celor drepţi

Suceveanul înjunghiat în Italia a murit joi seară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Plecat în Italia pentru a câştiga o pâine mai albă, suceveanul Niculai Spătariu se va întoarce în sicriu. Înjunghiat de şapte ori, în plină stradă, în localitatea Scalea, din apropiere de Cosenza, bărbatul în vârstă de 24 de ani, de loc din Rădăşeni, nu a supravieţuit. Toate eforturile medicilor care l-au îngrijit s-au dovedit zadarnice, iar Niculai Spătariu nu a mai putut fi salvat. El a murit joi seară pe un pat al spitalului din Cosenza, iar familia se străduieşte acum să facă rost de bani pentru a-l aduce acasă şi pentru a-l îngropa conform tradiţiei.

Rudele şi vecinii din Rădăşeni sunt îngroziţi de ceea ce s-a întâmplat şi spun că bărbatul nu merita o astfel de soartă crudă.

„Patronul lui i-a dat 100 de euro falşi, iar el a mers la un magazin să cumpere ceva. Patronul magazinului a cerut să-i dea bani buni, pentru că altfel îl omoară. Fratele meu i-a spus că a primit şi el acei bani şi nu are nici o vină dacă sunt falşi. Asta a fost tot şi apoi i-a băgat cuţitul în el”, a povestit Andreea Spătariu, sora cea mică a lui Niculai.

Soţia bărbatului omorât în Scalea era împreună cu acesta în momentul atacului barbar. Femeia nu-şi explică motivul pentru care italianul l-a atacat pe Niculai Spătariu şi spune că totul s-a petrecut foarte rapid. „A oprit o maşină lângă noi şi a coborât acel patron care l-a luat la bătaie. Striga mereu că-l omoară, dar altceva nu mai spunea. Soţul meu mi-a spus doar să fug, ceea ce am şi făcut, iar după zece minute când m-am întors l-am găsit într-o baltă de sânge”, a declarat Andreea Spătariu, soţia suceveanului ucis în sudul Italiei.

Şi vecinii şi-l amintesc pe tânăr ca o persoană care nu supăra pe nimeni. „Era bun, muncitor, nu făcea scandal. S-a dus în Italia să câştige nişte bani şi uite ce a păţit. Dacă asta fac italienii de ce se mai miră că şi românii procedează la fel?”, s-a întrebat una din vecine.

Incidentul sângeros s-a petrecut marţi seară, în jurul orei 17.30, în plină stradă, fără ca nimeni să intervină. Înjunghiat de şapte ori, Niculai Spătariu a avut puţine şanse de supravieţuire, mai ales că o serie dintre leziunile provocate i-au atins ficatul şi o arteră. Luat din stradă cu o ambulanţă, suceveanul a fost dus apoi cu un elicopter la spitalul din Cosenza. Aici, medicii l-au operat de trei ori. Cu toate acestea, Niculai Spătariu nu a putut fi salvat.

Între timp, autorităţile italiene l-au reţinut pe agresor şi au demarat o anchetă. Acest amănunt nu-i încântă prea mult pe membrii familiei, care acum se chinuie să aducă în ţară corpul neînsufleţit al lui Niculai.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul înjunghiat în Italia a murit joi seară.
 Vizualizări articol: 914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Suceveanul înjunghiat în Italia a murit joi seară5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce lume trimis de
(24 sep 2011, 12:25:58
Asta arata ce lepadaturi sunt si in alte tari, nu numai la noi. Oameni care nu mai au nimic in comun cu moralitatea sau credinta, scursuri ce nu pot fi numite oameni. Si pe acolo patronii sunt in general ca si pe aici. Iar noi, romanii mergem in alte tari sa fim sclavi de bunavoie pentru ca aici in tara noastra nu mai gasim de lucru ca sa supravetuim. Si ne instrainam de toate traditiile noastre, ori aici, ori acolo. Romani, cei ce-i stiti familia, ajutati-i cu ce puteti sa-l aduca acasa. Domnul sa-l odihneasca in pace cu dreptii....
2.   Asa trimis de
(24 sep 2011, 13:36:39
avem niste autoritati de toata mana...aici trebuie sa intervina externele....dar noi nu avem asa ceva...
3.   Comentariu trimis de
(24 sep 2011, 14:37:52
Ceara mamii lor de macaronari imputiti, ar trebui distrus magazinul aluia si terorizata toata familia
4.   Bietul roman... trimis de
(24 sep 2011, 15:43:52
copilul asta poate are dreptate..a fost o victima dar este si varianta aea lalta care nu cred ca a uitat-o nimeni...romani e multi si e smecheri..italienii sunt satui de romani ca romanii de tigani si este si varianta ca acest tanar sa fi incercat un vechi truc cu bancnote false..si e posibil ca bietul italian sa isi mai fi luat teapa de la romani si asta a platit saracul toate pagubele provocate de conationali.....a murit dumnezeu sa-l ierte dar nici statuie in centru sucevei nu cred ca-si merita...poestea asta a surorii si sotiei cred ca e cusutaq cu atza rosie....toti cei ce suntem prin tarile calde suferim din cauza unor conationali de-ai nostri care ba i-a dat seful bancnote false si el le da mai departe,ba ii frig la mana si din greseala se incalzeste in buzunarul celui de-a laturi.....
5.   Pacat trimis de
(24 sep 2011, 18:25:44
Cred ca niciodata nu putem stii ce s-a intamplat cu adevarat.Sincere condoleante familiei
6.   Caz similar trimis de
(25 sep 2011, 00:38:15
Exacta un caz similar am vazut intr-o tara mai civilizata, cand intr-un magazin fiind vad pe cineva caruia vanzatorul ii explica ca cei 20 euro cu care ala vroia sa plateasca erau falsi. Dar omul era foarte civilizat si ii vorbea foarte frumos, explicandu-i ca banii sunt falsi. Nici macar nu a sunat la politie. Dar italienii nu cred ca sunt prea departe de tiganii nostri.
7.   Comentariu trimis de
(25 sep 2011, 15:06:15
baieti,cred ca stiti unde a avut loc crima,in Calabria unde ndrangheta este la ea acasa!
8.   Saracii romani au ajuns bataia de joc al italiei. trimis de
(25 sep 2011, 15:14:40
Oameni de toata isprava au plecat peste hotare sa-si castige o paine si asta datorita guvernantilor nostri care se gandesc numai la buzunarul lor.Un tanar in floarea varstei a fost rapus miseleste de un cetatean italian care se considera ca este superior si-si poate permite orice chiar si moartea unui roman.
-Dumnezeu sa-l odihneasca iar pe asasin sa-l pedepseasca dupa fapte.Dumnezeu sa-i pedepseasca si pe cei din vina carora tanarul si-a pierdut viata.
9.   Toate drumurile duc la Roma trimis de
(25 sep 2011, 17:46:19
Ndrangheta=Mafia,ca să fim înțeleși și nu uitați că Italia se termină la Roma,mai în jos e jale.Condoleanțe familiei!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei