Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 sep 2011 - Anul XVI, nr. 226 (4824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Implicare

8.000 de voluntari sunt aşteptaţi să participe astăzi la acţiunea de curăţenie “Let’s do it România”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de suceveni sunt aşteptaţi astăzi să participe la cea mai mare acţiune de ecologizare din ţară - “Let’ s do it România- curăţenie în toată ţara, într-o singură zi!”.

Organizatorii acţiunii de voluntariat estimează că un număr de 8.000 de voluntari vor da curs invitaţiei lor de a se implica în campania de curăţenie, demonstrând că le pasă de cum arată ţara lor şi locurile în care trăiesc.

Voluntarii sunt aşteptaţi sâmbătă dimineaţă, de la ora 8.30, la baza turnului colorat de la Iulius Mall Suceava, să se înregistreze şi să primească informaţii importante pentru buna desfăşurare a proiectului.

Voluntarii vor fi împărţiţi pe echipe, li se vor atribui anumite zone pe care trebuie să le cureţe de gunoaie, iar după ora 15.00, când se încheie campania de curăţenie, va începe partea a doua a acţiunii, de colectare a sacilor cu deşeuri.

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune  curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. În 2010, peste 200 000 de voluntari au participat la Ziua de Curăţenie Naţională de pe 25 septembrie. În 2011, voluntarii sunt chemaţi pe data de 24 septembrie să facă parte din Echipa Naţională care va curăţa România.

 

Transportul şi depozitarea deşeurilor, asigurate gratuit

În judeţul Suceava organizatorul acestei acţiuni este Clubul Eco-montan „Origini Verzi”, Garda Naţională de Mediu- Comisariatul Regional Suceava fiind partener strategic în baza Protocolului încheiat între Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Asociaţia Viitorul în Zori, organizaţie care coordonează în acest an Let’ s do it România.

“În calitate de partener în acest proiect, Comisariatul Regional Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu s-a implicat în organizarea acţiunii de preluare a sacilor cu deşeuri ce vor fi colectate de către voluntari, în vederea transportului şi eliminării/ reciclării în depozite autorizate sau prin agenţi economici specializaţi”, a declarat comisarul regional Diana – Mihaela Găşpărel.

Traseele de colectare au fost stabilite ţinându-se cont de zonele care au fost cartate ca fiind insalubre, în baza informaţiilor transmise de organizatori. De asemeni, s-a luat legătura cu administratorii depozitelor de deşeuri autorizate în vederea preluării cu titlu gratuit a deşeurilor colectate în cadrul acţiunii, acestea urmând a fi transportate cu mijloace auto inscripţionate cu sigla proiectului.

Comisariatul Regional Suceava, prin comisarii din subordine, va participa şi va monitoriza derularea acţiunii pe tot parcursul zilei, având contact permanent cu organizatorii în vederea schimbului de informaţii pentru o bună desfăşurare şi pentru a preîntâmpina eventualele disfuncţionalităţi.

La finalul acţiunii, Comisariatul Regional Suceava va înmâna unităţilor de învăţământ, precum şi cadrelor didactice  implicate activ în această acţiune diplome de participare şi de recunoaştere a activităţii susţinute pentru promovarea unei educaţii ecologice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 8.000 de voluntari sunt aşteptaţi să participe astăzi la acţiunea de curăţenie “Let’s do it România”.
 Vizualizări articol: 1625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
8.000 de voluntari sunt aşteptaţi să participe astăzi la acţiunea de curăţenie “Let’s do it România”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   NEDUMERIRE trimis de
(24 sep 2011, 14:43:02
ELVETIA AR PUTEA EXPORTA DESEURI IN ROMANIA SI BULGARIA---ZIARE.COM ,SI
SUCEAVA SE INSCRIE IN COMPETITIE PTR CELE 141 DE MIL. DE EURO OFERITE DE ELVETIENI.
E VORBA DE GROAPA DE GUNOI DE LA MOARA???????
2.   P.S. trimis de
(24 sep 2011, 16:00:18
IAR PE MEDIAFAX:
HA-HA-HA-BASESCU,PRESEDINTELUI ELVETIAN-
,,ESTE DEZASTRU CU PRESA NOASTRA,MA REFER LA NUMAR''.

ALELUIA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei