Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 sep 2011 - Anul XVI, nr. 226 (4824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alarmant

Muşcat de şarpe în timp ce se plimba prin pădure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Creştere îngrijorătoare a numărului de persoane care ajung la spital în urma unor muşcături de şarpe. În decurs de o săptămână, numai la Spitalul Judeţean Suceava au ajuns doi bărbaţi care au avut nevoie de îngrijiri medicale după un astfel de incident.

Ultimul caz a fost înregistrat miercuri seară, în jurul orei 18.45, când la Urgenţe s-a prezentat un tânăr de 28 ani. Pacientul, din municipiul Suceava, le-a povestit medicilor că a fost muşcat de un şarpe în timp ce se plimba prin pădure, în zona Câmpulung Moldovenesc.

„A fost muşcat de partea dorsală a degetului mijlociu de la mâna dreaptă, în timp ce se sprijinea de o rădăcină de copac. Este vorba de o zonă mai puţin vascularizată şi nu a pus probleme deosebite. Pacientul acuza doar dureri la locul muşcăturii, ceea ce ne-a determinat să credem că nu a fost vorba de un şarpe veninos. Totuşi, am administrat serul antiviperin pentru a nu ne asuma nici un risc. După câteva ore de supraveghere în spital, tânărul a plecat acasă, pe propria răspundere, urmând să revină la control”, a spus dr. Tiberius Brădăţan.

 

Responsabili de la Direcţia Silvică: “Colcăie pădurea de şerpi. E prea cald şi e secetă”

Săptămâna trecută, la Spitalul Suceava a fost înregistrat un alt caz similar. Un bărbat în vârstă de 49 ani, dintr-o localitate din zona Fălticeni, a avut nevoie de ajutorul medicilor, după ce a fost muşcat de şarpe în timp ce se afla la muncile agricole.

„Era pe câmp, la porumb, şi se odihnea cu faţa în jos când a simţit ceva pe mână. Era un şarpe, care l-a muşcat de arcada stângă când a încercat să-l îndepărteze”, au povestit cadrele medico-sanitare. Bărbatul acuza dureri, transpiraţii şi avea tensiunea arterială scăzută, dar a fost salvat datorită administrării la timp a serului antiviperin.

Apariţia unui număr foarte mare de şerpi în această perioadă este un motiv de îngrijorare şi pentru cei din Direcţia Silvică Suceava. “Colcăie pădurea de şerpi. E prea cald şi e secetă. Toamna şerpii şi şopârlele intrau în pământ, la căldură, dar acum au ieşit la soare. Pădurarii noştri din Moldoviţa nu au mai văzut de 20 de ani şerpi în perioada asta a anului”, a declarat Cristian Tomniuc, şeful Biroului de Vânătoare din cadrul Direcţiei Silvice Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muşcat de şarpe în timp ce se plimba prin pădure.
 Vizualizări articol: 1033 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Muşcat de şarpe în timp ce se plimba prin pădure5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(25 sep 2011, 11:41:25
Nu e destul venin in tarisoara noastra, in relatiile dintre noi, se mai inmultesc si serpii astia acuma....
Tot basescu e vinovat....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei