Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 sep 2011 - Anul XVI, nr. 215 (4813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concluzie

Funeriu consideră că universitatea din Suceava are viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat sâmbătă, la Suceava, că Universitatea „Ştefan cel Mare” are viitor în „misiunea sa specifică”. Reamintim că în urma unei clasificări a Ministerului Educaţiei, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a intrat în categoria a treia, în rândul celor centrate pe educaţie.

„Universitatea din Suceava este una care a crescut foarte mult. Are o serie de programe care sunt foarte bune şi care trebuie încurajate, atât la nivel de masterat, cât şi la nivel de doctorat. Universitatea suceveană, ca toate universităţile din România, a fost clasificată acolo unde poate să-şi îndeplinească cel mai bine misiunea specifică. Nimeni nu doreşte să încorseteze o universitate într-o anumită misiune. Pe măsură ce, din punct de vedere instituţional, universitatea se dezvoltă, ea poate să-şi redefinească misiunea în funcţie de ceea ce poate să facă”, a spus Daniel Funeriu.

Ministrul Educaţiei a arătat că noua clasificare a universităţilor nu a însemnat o ierarhizare a instituţiilor de învăţământ superior. El a spus că această clasificare este o constatare a unei stări de fapt şi a misiunii pe care fiecare universitate din România poate să o îndeplinească.

Funeriu a precizat că această clasificare va fi un instrument în folosul universităţilor pentru a-şi centra mai bine activitatea. El a arătat că în România a avut loc o disipare a resurselor, iar foarte multe universităţi încercau să dezvolte diverse activităţi, deşi nu le puteau finaliza cu succes.

Ministrul Educaţiei a precizat că noua clasificare va duce la o reaşezare a resurselor în funcţie de capacitatea specifică a fiecărei universităţi de a-şi îndeplini misiunea către societate.

„Vreau să dau un mesaj foarte puternic în ceea ce priveşte universitatea suceveană. Este o universitate care cu certitudine are un viitor în misiunea sa specifică. Dar dacă universitatea din Suceava, sau alta din România, doreşte acum să investească în resurse pentru a face competiţie cu Oxford sau cu Harvard, asta ar însemna disiparea acestor resurse. Însă universitatea suceveană are un rol extraordinar de jucat în plan local şi naţional, în unele domenii chiar şi în plan internaţional. Şi sunt domeniile unde am dat locuri la doctorat pentru că acolo se face performanţă”, a mai spus Daniel Funeriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu consideră că universitatea din Suceava are viitor.
 Vizualizări articol: 2418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Funeriu consideră că universitatea din Suceava are viitor4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nasol trimis de
(12 sep 2011, 11:25:55
Parca mai ieri spunea ca invatamantul romanesc trebuie sa fie performant si sa ajungem la nivelul performantelor universitatilor din vest. Acum nu mai vrea ? S-a prins ca nu avem cum sa-i ajungem pe aia din vest care investesc intr-o singura universitate cat noi in tot invatamantul superior si in cercetare la un loc ? Parca procentul alocat educatiei in PIB-ul de anul acesta era undeva sub 3% - cand legea prevede 6%. Valori, performanta, etc. Cuvinte goale ...
2.   Zona e foarte slaba dpdv economic trimis de
(12 sep 2011, 14:28:44
Absolventii USV sunt bine pregatiti dar pacat ca zona Moldovei le ofera foarte putine locuri de munca, asa ca pentru baietii si fetele care va inscrieti la facultati : Strainatatea va asteapta cu drag! La Suceava se face carte dar nimeni nu poate inlocui renumele anumitor facultati din Iasi, Cluj, bucuresti cu o Suceava stearsa si provinciala.
3.   Stefan the Great trimis de
(12 sep 2011, 16:51:15
In categoria a III-a e si Spiru Haret, universitatea aia ce se face prin internet, nu? Daca e asa, chiar ca e nasol.
4.   @ADELA trimis de
(12 sep 2011, 23:05:54
Ai absolvit facultatea "Spiru Haret"? Vorbesti in contiinta de cauza? Faptul ca USV a fost adaugata in categoria a III-a, demonstreaza inca odata, ca in aceasta tara, totul se face pe criterii politice, si nu pe criteri,i care privesc performantele unei anumite institutii, in cazul de fata USV.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei