Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 sep 2011 - Anul XVI, nr. 215 (4813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Poliţia de frontieră

Aproape o sută de mii de pachete de ţigări confiscate la graniţă, în weekend

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Contrabandiştii de ţigări au avut un sfârşit de săptămână greu, poliţiştii de frontieră confiscând aproape o sută de mii de pachete de ţigări numai în intervalul vineri-duminică.

Primul caz s-a petrecut în dimineaţa zilei de 9 septembrie. Pe timpul executării unei misiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au observat în apropierea frontierei un grup de persoane care se deplasa dinspre Ucraina spre interiorul României, transportând mai multe colete voluminoase.

Potrivit celor afirmate de purtătorul de cuvânt de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, Ilie Poroch Seriţan, „persoanele în cauză au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă, profitând de terenul accidentat şi împădurit. Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind tras un foc de armă în plan vertical, reuşindu-se astfel reţinerea a patru cetăţeni români cu vârste cuprinse intre 15 si 47 de ani”, adică I.J., de 20 de ani, I.D.C., de 19 ani, B. C. S., de 15 ani şi S.I., de 47 de ani, toţi din Straja.

La  câţiva metri de locul unde au fost reţinuţi suspecţii au fost descoperite 39 de baxuri care conţineau aproximativ 19.500 de pachete de ţigări de diferite mărci de provenienţă ucraineană şi Republica Moldova. Poliţiştii de frontieră le-au întocmit persoanelor în cauză acte premergătoare cercetării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi complicitate la contrabandă. Ţigările, în valoare de peste 175.000 de lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră.

 

Maşini indisponibilizate şi ţigări confiscate

După aproximativ trei ore, la Punctul de trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, cu un microbuz marca Mercedes-Benz, cetăţeanul ucrainean Georgi V., în vârstă de 22 de ani. După controlul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite ascunse şi nedeclarate 5.250 de pachete de ţigări marca Viceroy. La fel ca şi în cazul anterior, ţigările, în valoare de 6.405 de lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către vameşi, ucraineanul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de zece mii de lei, iar microbuzul cu care circula, un Mercedes-Benz, în valoare de 34 de mii de lei,  a fost ridicat în vederea confiscării.

A doua zi, sâmbătă 10 septembrie, poliţiştii de frontieră suceveni, în cooperare cu Inspectoratul Vamal din cadrul D.R.A.O.V. Iaşi, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări, ocazie cu care au depistat în trafic două mijloace de transport marca Mercedes şi Mitsubishi, în care se aflau trei persoane. Potrivit celor afirmate de ofiţerul de presă de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, şoferii nu au oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor de frontieră, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea autovehiculelor, folosindu-se semnalele acustice şi optice de avertizare, la scurt timp reuşindu-se blocarea maşinilor. Cele trei persoane au abandonat maşinile şi au fugit înspre localitatea Frătăuţi. În urma acţiunii poliţiştilor de frontieră, a fost reţinut Viorel Ţ.,  în vârstă de 30 de ani, din Vicovu de Jos. Pentru că în cele două autovehiculele erau ţigări de contrabandă, s-a luat măsura conducerii persoanei respective şi a celor două maşini la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicov, unde în urma inventarierii au fort înregistrate de 74.950 de pachete de ţigări, mărcile Jing Ling, Viceroy şi Doina, de provenienţă ucraineană şi Republica Moldova. Ţigările, în valoare de 449.700 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două autovehicule, în valoare de aproximativ 20.000 lei, au fost indisponibilizate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicov.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape o sută de mii de pachete de ţigări confiscate la graniţă, în weekend.
 Vizualizări articol: 2778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Aproape o sută de mii de pachete de ţigări confiscate la graniţă, în weekend4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Opinia publica trimis de
(12 sep 2011, 12:28:47
Nu v-ati saturat de atitea tigari?
2.   E normal trimis de
(14 sep 2011, 09:43:20
domnilor Parasca si Cuzencu nu trebuia sa asigurati si traseu?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei