Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 sep 2011 - Anul XVI, nr. 215 (4813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protecţia copilului

Fetiţa de 11 ani care spăla vase într-un bar va merge din nou la şcoală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fetiţa în vârstă de 11 ani, din cartierul Iţcani, care spăla vase într-un bar, rămâne în continuare în grija bunicilor materni şi va relua cursurile şcolare. Cel puţin asta susţine bunica maternă a minorei, care s-a prezentat vineri, împreună cu nepoata, la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, pentru a fi evaluată de către personalul din cadrul Serviciului de evaluare complexă, în vederea orientării şcolare a acesteia.

„Bunica fetei urmează să facă toate demersurile necesare reînscrierii fetiţei la şcoală. Din discuţiile avute cu bunica, aceasta refuză categoric posibilitatea instituirii unei măsuri speciale de protecţie la un centru de plasament sau la un asistent maternal, cu atât mai mult cu cât nici copilul nu îşi doreşte acest lucru. Minora şi-a exprimat dorinţa de a merge din nou la şcoală, iar bunica i-a achiziţionat deja o uniformă”, a declarat directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava, Margareta Isăilă.    

 

Urmărită „din umbră”, la şcoală

Minora şi-a petrecut vara spălând pahare, debarasând mesele şi făcând curat într-un bar situat la ieşirea din Suceava spre Rădăuţi. Pentru rolul de „picoliţă”, fata era răsplătită în bani de către administratorii localului. Fetiţa este crescută de bunicii materni, după ce părinţii au abandonat-o la trei luni de la naştere şi au plecat în Spania. Minora a abandonat şcoala după terminarea clasei întâi.

Directoarea Margareta Isăilă ne-a mai spus că atât bunica, cât şi nepoata au fost responsabilizate cu privire la importanţa frecventării cursurilor şcolare, „cu accent deosebit asupra consecinţelor pe care le are abandonul şcolar, precum şi asupra riscurilor care pot apărea în cazul în care minora îşi mai petrece timpul în barul în care a fost găsită”.

Situaţia fetiţei rămâne în atenţia Serviciului de evaluare a situaţiei de risc şi intervenţie în regim de urgenţă, urmând ca reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava să monitorizeze riguros cazul şi să urmărească „din umbră” dacă fetiţa va frecventa cursurile şcolare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetiţa de 11 ani care spăla vase într-un bar va merge din nou la şcoală.
 Vizualizări articol: 2051 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Fetiţa de 11 ani care spăla vase într-un bar va merge din nou la şcoală5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei