Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 sep 2011 - Anul XVI, nr. 215 (4813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Pufoaica de vară

Ministrul Funeraru mai vine cu una

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Plin de neastâmpăr la scăfârlie, de parcă ar fi un drac de plod care măsoară numai vreo patru-cinci lungimi pe scara vârstei, mai e şi ministrul ăsta, Funeraru sau cum îl mai cheamă ! O clipă nu şade locului, de înclini să crezi că are zeci de muşte şi de furnici în funduleţ, de unde este alimentat cu nelinişti continue.

Acuma, văd că mintea lui se laudă cu o nouă naştere, care se adaugă ostentativ la cele precedente: el vrea ca, măcar o dată pe săptămână, imnul României să răsune – solemn şi impetuos - în sălile de clasă ale tuturor şcolilor de pe întreg cuprinsul patriei. Din păcate, nu se specifică dacă în interpretarea cântăreţului cu sânge ţigănesc Marcel Pavel, cel care l-a mătrăşit cu ocazia match-ului de futbol romano-franţuzesc.

Nu-s de profesie istoric, dar bănuiesc că o idee similară or fi avut, acum vreo şapte-opt decenii, şi Corneliu Zelea-Codreanu sau A.C. Cuza, cu patriotismul lor de tablă zincată. Desigur, pentru o ţară cu funcţiuni normale, unde cetăţeanul este respectat şi ocrotit, iniţiativa n-ar fi tocmai de lepădat. Dar la noi ? Ce motive ar avea elevul românesc să cânte taman imnul României ? Pentru că, să fim realişti: câţi dintre şcolerii de azi vor fi şi mâine români, ştiut fiind că toţi ne naştem români, dar nu toţi rămânem aşa ?

Statisticile vorbesc convingător. Cei mai mulţi elevi, odată cu părinţii lor, o vor tuli spre zări mai primitoare: Canada, Spania, Marea Britanie, Italia, chiar şi Grecia, acolo unde este criză, dar e altfel de criză, de altă calitate, nu ca asta de la noi, care te dezumanizează, prefăcându-te în fiinţă inferioară, care nu are altă preocupare în afara de aceea de a-şi procura hrana zilnică.

Aşa că, privind optimist spre viitor, îl putem întreba pe ministrul Funeraru: de ce să se cânte în clase imnul României ? Şi dacă se cântă, de ce să nu se cânte în paralel şi alea ale Canadei, Spaniei, Italiei, Greciei sau chiar „God save the queen” al Angliei ?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Funeraru mai vine cu una.
 Vizualizări articol: 755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Ministrul Funeraru mai vine cu una5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De prost ce esti, d-aia trimis de
(12 sep 2011, 20:42:34
Bai, betiv notoriu, tie ti-e rusine de Tara in care te-a lepadat ma-ta? Daca raspunsul este da atunci de ce tachetii mei mai stai aici, bai Gigi prostu' familiei? Pleaca fratele meu arian unde poti sa speli vase in liniste, nu mai da lectii de 2,5 lei pe la ziare in Romania asta in care nu vrei sa traiesti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei