Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 sep 2011 - Anul XVI, nr. 207 (4805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sub acoperire

Teste de integritate pentru funcţionarii MAI din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aflat într-o scurtă vizită de lucru la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, chestorul Arion Jănică Ţigănaşu, a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în curând testele de integritate, făcute de ofiţeri sub acoperire, nu îi vor viza numai pe poliţişti, acestea urmând să fie extinse şi la Pompieri, Jandarmi şi celelalte instituţii din cadrul Ministerului.

De asemenea, chestorul Ţigănaşu a vorbit şi despre faptul că în fiecare structură va fi câte un consilier de integritate, a cărui misiune va fi aceea de a preveni eventualele fapte de corupţie în rândul colegilor săi şi de a identifica potenţiale riscuri de corupţie.

Şeful DGA a adus în discuţie şi faptul că se intenţionează extinderea competenţelor structurii pe care o conduce, putând fi cercetaţi pentru fapte de corupţie şi funcţionarii din administraţia publică locală.

“A fost elaborată o metodologie de identificare a riscurilor şi vulnerabilităţilor în toate structurile, până la nivelul fiecărui loc de muncă, astfel că, în circa un an şi ceva de zile, am luat fiecare loc de muncă din MAI şi am identificat toate riscurile şi vulnerabilităţile, tot ce înseamnă cauze, condiţii, care pot determina şi pot favoriza fapte de corupţie. Pe cale de consecinţă, am identificat şi acele măsuri care trebuiesc luate pentru ca aceste cauze şi condiţii să fie eliminate”, a punctat Ţigănaşu.

 

Testele lui Todiruţ

Testele de integritate au fost făcute la IPJ Suceava încă din urmă cu aproximativ şase ani, la scurt timp după ce în fruntea instituţiei a fost numit actualul şef, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ.

La o acţiune silvică, de exemplu, zeci de poliţişti au căzut în plasă, după ce s-a descoperit că au umflat bilanţul acţiunii, trecând mai multe sancţiuni contravenţionale decât au fost date în realitate.

Totul a ieşit la iveală în urma unui test de integritate pus la cale de comisarul-şef Ioan Nicusor Todiruţ, care s-a folosit de de un poliţist sub acoperire. Acesta s-a urcat la volanul unui camion încărcat cu aproximativ 10 metri cubi de cherestea, marfă pentru care nu avea asupra sa nici un fel de acte.

Deşi acţiunea viza tocmai controlul autovehiculelor care transportau material lemnos, „camionagiul” a parcurs fără probleme peste 100 de kilometri pe un traseu, care, în mod normal, ar fi trebuit să fie împânzit de poliţişti. Din cele şapte echipaje de poliţie întâlnite pe drum (deşi ar fi trebuit să fie mult mai multe), camionagiul a fost tras pe dreapta doar de două ori, dar i s-a permis să plece mai departe, deşi a precizat că nu are actele de provenienţă şi de transport ale mărfii, acestea fiind „uitate la birou”.

Un alt ofiţer de poliţie sub acoperire s-a dat drept turist prădat de hoţi, pentru a verifica modul în care colegii săi intervin la apelul 112.

La fel, scenariul unui alt test de integritate a fost sesizarea la 112 a unei infracţiuni de tâlhărie asupra unui bărbat din Rădăuţi, găsit în debaraua apartamentului său, cu un căluş la gură, legat la mâini şi la picioare de cei care l-au jefuit de aproximativ 2.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teste de integritate pentru funcţionarii MAI din judeţ.
 Vizualizări articol: 857 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Teste de integritate pentru funcţionarii MAI din judeţ1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Teste de integritate....??? trimis de
( 2 sep 2011, 12:35:18
Dati mai salarii la oameni....salariile care le merita cdu prisosinta si premiatii ptr realizarile dobandite ...Atat...! sa vina todirut la un salar de 850 lei la 25 ani vechime in sistem, studii superioare, master si post univ, sa aiba copii de pornit la scoala,rate la banci, munca cat incape( .aproape doua norme...) , sa cumpere si medicamente...si pe urma sa-l vad eu jucadu-se de-a hotii (...el)..si vardistii( fraierii ce au ramas in sitemul bugetar).. SA VA FIE RUSINE SI VOU CA PUTETI SCRIE NISTE INEPTII DEMNE DE TODIRUT..CAT DESPRE ACESTA...AR C-AM TREBUI SA TACA...PTR CA STIM NOI CUM A RAMAS.....IN FUNCTIE...DE LA ANUL...GATA...si-o sa aplice testul de integritate lui...masa(...chiar soacra)....penal...........
2.   DILEMA trimis de
( 2 sep 2011, 21:56:30
E GREU SA TRAGI LA RASPUNDERE PE CINEVA,DE LA CARE AI ,,TUTARIT'' ,ANI BUNI!
A SE VEDEA CAZURILE PRIMARILOR DE PE TRASEUL C-LUNG.M.-IZV.SUCEVEI!
ALTE CAZURI MAI GRAVE,IN CAMPANIA ELECTORALA.

VA URMA!
3.   Nenea Jenica sa-ti spun varianta mea... trimis de
( 3 sep 2011, 00:39:11
La mine in sat , can eram mic .. traia o familie care avea mai multi copii... cel mai mare dintre ei Jenica ajungand la varsta incorporarii in armata. Cum era obiceiul la petrecerea de plecare in armata ... se adunara vecinii prietenii..fiecare mai dadeau cate un banut, dar cei mai multi dadeau sfaturi despre ce si cum sa faca sa o duca bine acolo in armata unde o sa slujeasca patria. Cand veni vremea sa se urce cu valiza in caruta sa plece la gara , tatal sau grav si sobru , dupa ce toti facura liniste nsa asculte parintestile povete taica-su ii zice " Jenica .. acolo la catanie sunt multi ... fiecare cu treaba lui ... te sa-ti vezi de treaba si sa nu-ti bati joc de ofiteri ca si ei o duc greu..
Ma credeti sau nu cele relatate sunt perfect reale , devenind o anecdota locala.
Deci nenea JENICA , in Politie e multa lume si nu-ti mai bate si dumneata joc de ofiteri... cu testele lui Toderut, cu oameni acoperiti..etc Insista sa fie platiti corect, sa fie aparati de lege, si rade-i fara mila daca nu sunt integri iar mintea creativa a lui Toderut folositi-o punandu-l sa scrie romane politiste despre babele violate din judet ,pe care sa le editati si sa le vindeti prin sate cu patrulele nou infiintate sa mai scoateti un ban de benzina.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei