Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 sep 2011 - Anul XVI, nr. 207 (4805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă

Excavator de 40.000 de euro, furat din Alba, găsit la marginea pădurii de la Adâncata

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un excavator în valoare de 40.000 de euro, furat de pe raza judeţului Alba, a fost găsit în urmă cu două zile, abandonat, la marginea pădurii din comuna Adâncata, informează Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

„Excavatorul avea o serie şi un număr de identificare poansonate pe şasiu, iar pe plăcuţa metalică martor altele. Întrucât între seriile menţionate exista o inadvertenţă, s-a efectuat o constatare tehnico-ştiinţifică traseologică, specialistul criminalist concluzionând faptul că seria poansonată prezintă urme de modificare”, se arată în comunicatul poliţiei.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că utilajul în cauză a fost sustras de pe raza judeţului Alba, în noaptea de 21/22 februarie 2011, cauza fiind în lucru la Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

„S-a procedat la informarea unităţii de poliție, ulterior excavatorul fiind predat către lucrători din cadrul IPJ Cluj - Serviciului Investigaţii Criminale”, se mai precizează în comunicatul poliţiei.

Suspecţii de comiterea furtului, ne-au mărturisit surse judiciare, sunt doi tineri din judeţul Suceava, Ştefan Cătălin Turtureanu, în vârstă de 30 de ani, din satul Călugăreni, comuna Adâncata, şi Florin Constantin Creţu, în vârstă de 28 de ani, din Milişăuţi, arestaţi preventiv în cursul lunii mai a.c.. Cei doi sunt acuzaţi că au furat în noaptea de 6 spre 7 mai un excavator de pe platforma industrială din Dej, vehiculul aparţinând primăriei locale. Excavatorul a fost adus până în judeţul Suceava, fiind găsit de poliţişti pe raza comunei Dumbrăveni.

 

Au furat excavatorul, i-au modificat seria de la şasiu, l-au vopsit şi l-au vândut

În luna martie a acestui an, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au trimis în judecată trei tineri acuzaţi de furtul unui excavator din curtea unei societăţi comerciale din Mitocu Dragomirnei, excavator care a fost vândut, ulterior, în judeţul Constanţa, contra sumei de 80.000 de lei.

Potrivit rechizitoriului, inculpaţii, Andrei Zabalotnicu (20 de ani), zis „Salam”, din satul Călugăreni, comuna Adâncata, Andrei Ciuntu (23 de ani) şi Alexandru Serediuc (23 de ani), zis „Gubi”, ambii din comuna Zvoriştea, s-au deplasat la faţa locului cu maşina primului dintre ei, un Hyundai Santa Fe. Cu ajutorul unui cleşte au tăiat lacătul de la poarta de intrare în curtea societăţii, iar apoi, cu o cheie potrivită, au pornit utilajul şi l-au mutat aproximativ 700 de metri.

Din acel loc, excavatorul a fost urcat într-un trailer şi dus în localitatea Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov. Aici, excavatorul a fost revopsit şi i s-a polizat şi repoansonat seria de şasiu, iar la scurt timp, utilajul, adus chipurile din Italia, a fost vândut unui afacerist din localitatea Ovidiu, judeţul Constanţa, contra sumei mai sus amintite.

La sfârşitul anului trecut (în noaptea 28/29 noiembrie 2010) au fost furate un tractor şi un plug de peste 70.00 de euro, dintr-o fermă de la Bălcăuţi.

Păgubitul, Gheorghe Chiriac, cel care, imediat după furt, oferea recompensă 2.000 de euro pentru a-şi recupera utilajele, a anunţat că şi-a găsit tractorul şi plugul la câteva săptămâni după furt, într-un grajd părăsit de pe raza localităţii Vârfu Câmpului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Excavator de 40.000 de euro, furat din Alba, găsit la marginea pădurii de la Adâncata.
 Vizualizări articol: 1839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Excavator de 40.000 de euro, furat din Alba, găsit la marginea pădurii de la Adâncata5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Am si eu o idee... trimis de
( 2 sep 2011, 23:43:00
Poate are cineva idee sa verifice formele de achizitie a utilajelor terasiere de la firmele de pe raza Sucevei , daca ar fi corecti si rigurosi , s-ar putea sa aiba surprize de proportii sa constate ca multe sunt second hand si sunt de prin partea de nord a tarii , aia unde erau anchete cu utilaje furate din strainatate... parerea mea!!! ..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei