Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 sep 2011 - Anul XVI, nr. 207 (4805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc, prefecţilor şi subprefecţilor: Prioritatea majoră trebuie să fie locurile de muncă

Vineri, 2 Septembrie 2011 (16:37:48)

Premierul Emil Boc le-a spus, vineri, prefecţilor şi subprefecţilor prezenţi la întâlnirea de la Alba Iulia, că trebuie să acorde o "prioritate majoră" locurilor de muncă şi să aibă grijă de investitorii care creează aceste locuri de muncă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"V-o spun direct, fără niciun fel de ocoliş: prioritatea majoră a dumneavoastră trebuie să fie locurile de muncă, pe care le creează întreprinderile private sau de stat din România, indiferent de resursa socială a capitalului. În aceste vremuri în care, vedeţi, în Europa lucrurile sunt încă tulburi (...) inevitabil, ce se întâmplă în Europa ne afectează şi pe noi în viitor. De aceea, prima noastră grijă este ca aici, la noi acasă, să acordăm toată atenţia şi toată susţinerea investiţiilor, locurilor de muncă şi acelora care aduc plus de valoare", a afirmat Boc.

Premierul le-a spus prefecţilor şi subprefecţilor că trebuie să înţeleagă că, fără investiţii, fără locuri de muncă, fără ceea ce înseamnă dezvoltare, statul nu va avea ce să distribuie "la formele de asistenţă socială".

"E simplu: înainte să împarţi ceva, trebuie mai întâi să produci (...) Prima grijă a dumneavoastră când vă treziţi şi ajungeţi la muncă este să vă gândiţi ce firme aveţi în judeţ, ce firme mari riscă să intre în incapacitate de plată sau ce investitori puteţi să aduceţi în judeţ", a explicat Boc.

El a afirmat că prefecţii trebuie să asigure sprijinul direct al Guvernului pentru ceea ce înseamnă investiţii şi crearea de locuri de muncă.

"Dumneavoastră, ca reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, trebuie să aveţi primul puls, să aveţi iniţiativa de a chema, de a discuta, nu aşteptaţi să ajungă în ceasul al doisprezecelea, să fie pe picior de a intra în colaps sau de a muta investiţia în altă parte sau de a nu veni şi a merge în altă parte, pentru că nu au receptivitate din partea autorităţilor locale. Grija noastră este să-i menţinem pe cei existenţi (investitorii - n.r.) şi să-i aducem pe alţii", a conchis Emil Boc.

Premierul Emil Boc şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, se află, vineri, la Alba Iulia, unde au întâlniri cu prefecţii şi subprefecţii din ţară, printre temele care vor fi abordate aflându-se şi reorganizarea administrativă a României.

Prefectul de Alba, Ştefan Bardan, a declarat, vineri, că la sfârşitul acestei săptămâni are loc, la Alba Iulia, reuniunea Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România.

Prefectul de Alba a adăugat că în cadrul întâlnirii vor fi abordate teme importante pentru administraţia publică şi pentru cetăţeni, precum proiectul Codului Administrativ, unele aspecte care ţin de activitatea comitetelor pentru situaţii de urgenţă, dar şi a comisiilor judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor.

Ştefan Bardan a afirmat că un punct important al întâlnirii se referă la strategia de reorganizare a României, fiind aşteptate opinii de la prefecţi.

Potrivit sursei citate, premierul Emil Boc va rămâne la Alba Iulia doar până vineri seară, în timp ce ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, va rămâne la întâlnirea prefecţilor şi subprefecţilor şi sâmbătă.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc, prefecţilor şi subprefecţilor: Prioritatea majoră trebuie să fie locurile de muncă.
 Vizualizări articol: 962 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc, prefecţilor şi subprefecţilor: Prioritatea majoră trebuie să fie locurile de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei