Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 sep 2011 - Anul XVI, nr. 207 (4805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Preşedintele CJ Suceava propune un program european pentru sprijinirea oraşelor mici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, propune lansarea unui program european pentru finanţarea unor proiecte de dezvoltare în localităţile care au fost transformate din comună în oraş. Flutur a declarat că actualele oraşele mici, care anterior au fost comune, nu au putut să acceseze fondurile europene pentru dezvoltare rurală, motiv pentru care administraţiile locale au pierdut sume importante de bani.

„Sper să lansăm un program pentru oraşele mici, care nu au putut accesa fonduri europene. Este nedrept că peste noapte s-au făcut aceste oraşe, iar populaţia suferă pentru că nu au existat proiecte europene. Şi va trebui să negociem cu cei din Comisia Europeană pentru promovarea unui program special pentru aceste oraşe cu 15 – 20.000 de locuitori”, a spus Flutur.

El a adăugat că factorii de decizie care au hotărât transformarea unor comune în oraşe ar trebui să dea socoteală pentru acest lucru. Mai mult, şeful administraţiei judeţene a arătat că cei care au negociat aderarea României la Uniunea Europeană ştiau că oraşele mici nu vor mai putea să acceseze fonduri pentru dezvoltare rurală, condamnând astfel la sărăcie noile localităţi urbane.

Gheorghe Flutur a dat ca exemplu oraşele Vicovu de Sus sau Cajvana, care nu au putut să acceseze fonduri pentru dezvoltare rurală, în timp ce comunele învecinate au primit finanţări europene substanţiale pentru astfel de proiecte. „Localităţi cum ar fi Cajvana sau Vicovu de Sus nu au voie să acceseze fonduri pentru dezvoltare rurală pentru că sunt oraşe. Comune precum Brodina, Straja sau Bilca au început să atragă fonduri pentru reţele de apă şi canalizare sau pentru alte lucrări de infrastructură. Aproape asistăm la o inversare a lucrurilor. Parcă localităţile din mediul rural au câştigat competiţia în accesarea fondurilor europene”, a mai spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele CJ Suceava propune un program european pentru sprijinirea oraşelor mici.
 Vizualizări articol: 973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele CJ Suceava propune un program european pentru sprijinirea oraşelor mici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mi-e o sila de ma doare. trimis de
( 2 sep 2011, 17:10:44
Mai lasti-ne cu toate eructatiile d-lui presedinte, ca ni s-a cam luat. am crezut ca am scapat de tatuka marza, dar am dat peste altul. Cand se va face ceva concret mai informati-ne ca de gargara suntem satui. Apropo, cu Aerportul SV cum ramane? Atatea realizari orale ne-au disperat, mai bina lipsa, ca pe vremea cealalta. Stiti ce-i trist? Optiuni nu prea exista, iar viata a demonstrat ca in Sv doar buzunarul propriu si neamul caracterizeaza politicianul loca.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei