Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 sep 2011 - Anul XVI, nr. 207 (4805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţii

Flutur a inspectat modul în care se realizează proiectele europene din Ulma şi Straja

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a efectuat în cursul zilei de ieri o vizită de lucru la mai multe obiective de investiţii de pe raza judeţului.

Prima oprire a fost făcută în comuna Ulma, acolo unde se realizează un proiect finanţat din fonduri europene, prin măsura 322 „modernizarea satului românesc”. Proiectul presupune betonarea drumului care leagă comuna Ulma de satele Lupcina şi Măgura în lungime de 10,5 kilometri, afectat parţial de inundaţiile din 2008. Potrivit spuselor lui Gheorghe Flutur, lucrările au început anul acesta şi au ca termen de finalizare vara lui 2012. Şeful administraţiei judeţene a precizat că valoarea proiectului se ridică la peste două milioane de euro. Flutur a mai spus că pe lângă modernizarea drumului, fondurile europene vor fi folosite şi pentru realizarea de apărări de maluri pe o lungime de peste un kilometru, reabilitarea căminului cultural din localitate şi dotarea lui cu costume populare şi instrumente muzicale, precum şi construcţia unei clădiri în care va funcţiona „o şcoală de după şcoală”.

Preşedintele CJ Suceava le-a solicitat constructorilor să respecte cerinţele de calitate pentru drumul care va fi betonat, arătând că de acesta vor beneficia aproximativ 1.700 de persoane din localităţile Lupcina şi Măgura.  

 

Investiţii de opt milioane de lei în regularizarea cursului râului Suceava

Tot în Ulma, preşedintele CJ Suceava a inspectat şi lucrările efectuate pentru regularizarea râului Suceava, în zonele în care s-au produs inundaţiile din anul 2008. El a precizat că investiţia se ridică la suma de opt milioane de lei (80 de miliarde de lei vechi) şi este realizată prin Compania Naţională „Apele Române”, fondurile fiind asigurate de Guvernul României, prin Ministerul Mediului. Flutur a arătat că fondurile sunt folosite pentru realizarea de apărări de maluri şi diguri pe cursul râului Suceava, în localităţile Ulma, Brodina şi Straja. „Avem aici o zonă care merită astfel de investiţii. Interesul nostru este să modernizăm Valea Sucevei, mai ales că vrem să deschidem şi punctul de trecere a frontierei din Ulma. De asemenea, vreau să precizez că în momentul de faţă se realizează investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii pe toată Valea Sucevei, şi mă refer aici la drumuri, reţele de apă şi canalizare sau staţii de epurare”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a adăugat că din aceste fonduri s-au realizat apărări de maluri pe o lungime de peste opt kilometri, investiţia fiind în curs de realizare. Preşedintele CJ Suceava a mai precizat că va continua să solicite fonduri de la Ministerul Mediului pentru continuarea lucrărilor de regularizare a cursului râului Suceava. Asta în condiţiile în care, spune Flutur, cele mai mari pagube produse de inundaţiile din anul 2008 au fost provocate de râul Suceava în zona comunei Ulma.

 

Proiect de aproape 11 milioane de lei în comuna Straja

Tot în cursul zilei de ieri, şeful administraţiei judeţene a verificat şi lucrările realizate printr-un proiect de modernizare a satului în comuna Straja, valoarea acestuia ridicându-se la aproape 11 milioane de lei. Primarul comunei Straja, Vasile Juravle, a declarat că proiectul presupune asfaltarea a patru kilometri de drumuri comunale, construcţia unei reţele de apă şi canalizare pe o lungime de 3,7 kilometri, a unei staţii de epurare, precum şi reabilitarea căminului cultural şi construcţia unei creşe. Vasile Juravle a spus că investiţiile vor fi finalizate anul viitor.

„Sunt investiţii extrem de importante şi vreau să-i mulţumesc domnului Gheorghe Flutur pentru sprijinul acordat. De asemenea, vreau să subliniez că alte investiţii importante pentru această comună au fost apărările de maluri care s-au construit în anii 2010 – 2011. Câte apărări de maluri s-au făcut în cei doi ani nu s-a făcut în istoria comunei”, a spus primarul din Straja.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava a subliniat că atragerea fondurilor europene reprezintă o oportunitate pentru localităţile din mediul rural, acestea putând fi folosite pentru dezvoltarea infrastructurii. Gheorghe Flutur a arătat că proiectul realizat în comuna Straja este extrem de important, în condiţiile în care deja există peste 1.000 de solicitări din partea locuitorilor pentru a se racorda la reţeaua de apă şi canalizare.

În vizita sa la aceste proiecte, alături de Flutur s-a aflat şi deputatul Gheorghe Coroamă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a inspectat modul în care se realizează proiectele europene din Ulma şi Straja.
 Vizualizări articol: 2756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Flutur a inspectat modul în care se realizează proiectele europene din Ulma şi Straja2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 2 sep 2011, 11:14:30
Într-un judeţ ca un animal bolnav şi hăituit
Unde tot ce ştiu infractorii e : trafic cu ţigări
Unde restul ,,românlor’’ sunt la cură de slăbit
Flutur îşi testează oranjul ,, pe ’’ alte culori

În Ţara Fluturilor prostia nu se resetează
Atârnă (doar) hidos de gâtul Sucevei
Fiecare conferinţă PDL asta demontrează
Aici e locul unde drumul nu se face .. din cauza curbei

Flutur ne-a rănit , când oprim hemoragia ?
Poate fi fertilizată gândirea publică ?
Poate cineva să ,, îndulcească ’’ sărăcia ?
Întreb ... da’ n-are cine să-mi răspundăsad
2.   Comentariu trimis de
( 2 sep 2011, 11:20:37
E bine ca se aduc fonduri europene Felicitari celor care se zbat sa aduca bani in judetul Suceava
3.   ......... trimis de
( 2 sep 2011, 13:45:39
costumele populare si instrumentele muzicale banuiesc ca sunt necesare pentru ca satenii sa se inchida in caminul cultural ce va fi renovat si sa faca o horaaaa mareeeee...in timp ce tara se duce de rapa...nu?
4.   BRAVO ABCDAR ! trimis de
( 2 sep 2011, 13:47:39
Tine-o tot asa,imi plac versuririle tale !
4.1  RE: BRAVO ABCDAR ! trimis de
( 2 sep 2011, 14:27:29
Notiuni de baza de protectia munci...ZERO. Indiferent ce persoana intra intr-un santier ar trebui sa aiba incaltaminte de protectie, casca si vesta reflectorizanta.
Incalcari grave ale normelor de protectia muncii.
Nu se sesizeaza nici un forum de protectia muncii??
5.   Moara face campionatul european de solitaire trimis de
( 2 sep 2011, 20:17:06
domnu' flutur imi produceti o groaza de nervi. dvs. si cei alaturi de care apareti ca au realizari pe banda rulanta. nu sunt suparat din invidie sunt doar suparat pentru ca in timp ce unii alesi locali se zbat cu proiecte pentru comunitatea lor, alt ales local vine la primarie ca sa treaca timpul si sa bata noi recorduri la solitaire. nu uitati, ca nu odata, ci de mai multe ori ati promis ca rezolvati si problema cu reteaua electrica de la moara-frumoasa. desigur ca problema e doar pe jumatate rezolvata si asta pt ca nesimtirea si lipsa totala de interes a primariei moara a cauzat acest lucru. ne mira ca primarul nu i-a montat cumnatului sau nistor transformatorul chiar in curtea casei lasandu-i pe prosti sa traga km buni de retea electrica. acum prostii au nevoie de studiii de solutie, pt ca transformatorul e pus la mama naibii, mai aproape de cei din sf ilie decat de cei multi si prosti cu casele in moara-frumoasa.
cand e nevoie de tras curent pt cei care oricum stau pe gramezi de bani se face totul imediat, fara hartii care dureaza 3 luni si cu 100% finantare de la stat. poate ne poate spune ceva si dl prefect cum s-a putut trage in 2 zile reteaua electrica de la intrare in moara pe partea stanga. umbla vorba ca oricat de inalte sunt gardurile peretii tot au urechi. dar poate dl prefect, in cauza se face ca n-a auzit. si tot asa... se pare ca la moara nu merge cu fonduri europene ci cu prosteala si cu jmecheria. sau asa trebuie sa fie in zona metropolitana, nu?
acum intelegeti d-le flutur de ce sunt unii nervosi cand va vad la atatea inaugurari de proiecte dar tot in alte si alte locuri? de ce la unii e cu finalizare, iar la moara e cu ignoranta si nepasare?

6.   "VIZITA DE LUCRU" .. parca pute urat expresia.... trimis de
( 2 sep 2011, 23:32:48
Articolul e o prosteala trantita in mecla fraierilor , doar doar or mai crede ca patriotismul local ii produce insomnii mult stimatului si iubitului nostru secretar judetean...si doar doar o sa-i lamureasca pe fraieri sa ridice procentul partidului in sondaje...asa pare de aici din locul unui cetatean zic eu onest si corect. Nu are nici o legatura culoarea drapelului de partid ce merge inaintea capeteniei judetene , pentru ca toti politicienii bolnavi de foamea de ciolan cu osanza au aceeasi meteahnaconfuseda minta si sa promita , sa se blindeze pe o pozitie care sa-i permita diferite solticarii subterane pentru care sa nu poata fi tras la raspundere, sa adune si sa-si umfle desagele, si cand treaba se impute sa o intinda englezeste...sau sa se milogeasca din nou pentru un nou mandat. Asta e valabil de la ultimul consilier local pana la primul ...secretar care merge in vizite de lucru.
Intr-o societate normala nu cred ca e treaba de presedinte de consiliu judetea, sau de tara , sa mearga in vizite de lucru... mai degraba sa delege raspunderea pe specialistii consilieri sa rezolve si sa urmareasca procesele cu implicatii economice ... si daca nu o fac, tunsi., rasi frezati ... si altii in loc ...numai asa poti avea un management eficient in procesul de administrare social economica. In realitate.. la noi ... dupa modelul basescu umbla toti batosi si sforaie sa intelegem ce noroc ne-a palit ca au iesit ei su ceilalti sa ne conduca...amatorism, nesereozitate , oportunism veros, hotie si debandada in toate ungherele societatii, in care un om cinstit se strecoara cu frica si fara grai , cu spatele lipit de zid sa nu i-o trafa cineva daca-si permite sa fie nemultumit ca e batjocorit ,mintit agresat fizic si verbal.... Si toate asta au o singura cauza respectul fata de lege a organelor statului si disolutia puterii in toate formele ei in interese de grup mafiote. Aici e mata ingropata ... si asta o sa puta tot timpul , cum urat miroase si suna ceausist mesajul mobilizator
7.   INTREBARI,INTREBATOARE DE WEEK END trimis de
( 2 sep 2011, 23:54:22
LOCUL UNDE AU EXISTAT ,ODATA PADURILE BUCOVINENE,NU A FOST ,,INSPECTAT''?
E USOR A SCRIE VERSURI,CAND NIMIC NU AI A SPUNE......
E USOR SA NIMICESTI PADUREA CAND NU AI PUS NIMIC,INAINTE.TOATE TORNADELE,VI SE DATOREAZA,DRAGI TOVARASI,,PRETINI''SI INFO-COLABORATORI,PRECUM SI VICTIMILE ACESTORA.DAC VETI SCAPA DE LEGE[CEEA CE E PUTIN PROBABIL]NU VETI SCAPA DE BLESTEME SI PROBABIL DE O JUDECATA DIVINA,VALABIL SI PTR URMASII BENEFICIARI.
CE AR FI ,SA INCERCATI SI IN LOCURILE NATALE,SA PRODUCETI ASTFEL DE NENOROCIRI?
AVETI UNDE???????????????????
8.   Pacat ca primarul de la Brodina va strica imaginea trimis de
( 3 sep 2011, 21:12:17
Primarul de la Brodina a dat bir cu fugitii in timpul vizitei lui Flutur. S-a ascuns ca sa nu-i laude Flutur prea tare “realizarile” din ultimii 20 de ani de mandat. E oaia neagra a PDL-ului si trebuie tinuta ascunsa. S-au inselat cu ea (oaia neagra) si acum nu mai au ce face. Dar vin ele alegerile si lucrurile se vor rezolva. Poate aduce Flutur un om gospodar la Brodina, la fel ca la Ulma si Straja. Domnule Flutur, scapati de oaia neagra din Primaria Brodina. E numai in avantajul dumneavoastra. Va strica imaginea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei