Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 aug 2011 - Anul XVI, nr. 195 (4793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Film de prost gust

Ţeparul Ovidiu Rusu a dispărut de la Judecătorie înainte de a primi mandatul de arestare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi ieri după-amiază magistraţii rădăuţeni i-au emis mandat de arestare pentru 29 de zile, rădăuţeanul Ovidiu Rusu, în vârstă de 32 de ani, este în libertate, după ce a dispărut de pe holurile Judecătoriei Rădăuţi.

Înainte de pronunţarea judecătorilor, dar după ce perioada ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore expirase la orele 13.00, în jurul orelor 14.00, Rusu a plecat din Judecătorie „pentru a bea un suc” şi, după ce a urcat într-un autoturism, nu a mai revenit.

Contactat telefonic, avocatul Alexandru Obreja, care l-a reprezentat pe Ovidiu Rusu, a afirmat că nu are nimic de declarat.

 

S-a dat drept judecător, procuror şi chiar preşedinte al Curţii de Apel

Trimis în judecată în vara lui 2009, după ce, închis într-o celulă a Penitenciarului de Maximă Siguranţă Botoşani, tot pentru înşelăciune, a reuşit să prostească mai multe persoane, de la care a luat peste 100.000 de euro, dându-se drept preşedintele Curţii de Apel Suceava ori procurorul general al Sucevei, „magistratul” Ovidiu Rusu a ajuns miercuri din nou în spatele gratiilor, fiind acuzat că a comis între timp alte escrocherii. Ovidiu Rusu a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ieri a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Escrocul rădăuţean este acuzat că, în perioada decembrie 2010 –martie 2011, s-a dat drept judecător la Curtea de Apel Suceava şi a înşelat o femeie din comuna Volovăţ, căreia i-a promis, în schimbul sumei de 60.000 de lei, că va influenţa instanţa de judecată şi-i va întocmi documente legale pentru un imobil şi o suprafaţă de 28 de ari de teren. Acelaşi individ a bătut şi la poarta altor două femei din Volovăţ, mamă şi fiică, pretinzând de această dată că este procuror. Femeii mai în vârstă i-a promis că-i facilitează pensionarea medicală, iar fiicei acesteia că o ajută să-şi intabuleze 50 de ari de teren contra sumei de 11.500 de lei. Ovidiu Rusu este cercetat şi pentru infracţiunea de conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără permis de conducere, după ce pe 26 ianuarie a.c. a fost prins la volanul unui autoturism, deşi nu avea carnet de conducere. Ieri după-amiază, poliţiştii rădăuţeni demaraseră o amplă acţiune la nivelul municipiului pentru reţinerea lui Ovidiu Rusu.  

 

Precedentul „Tomuţa”

Nu este primul caz de acest fel care se întâmplă la Judecătoria Rădăuţi.

În urmă cu doi ani, Vasile Coroamă, zis „Tomuţa”, fusese şi el reţinut pentru 24 de ore pentru că i-a tăiat un deget lui Samoil Beniamin Antemie, pentru o datorie neachitată. Coroamă a fugit de anchetatori chiar de pe holurile Judecătoriei Rădăuţi, unde se judeca propunerea de arestare preventivă a acestuia, nu înainte de a da un interviu reprezentanţilor presei.

Acest lucru a fost posibil pentru că ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore a expirat chiar în timpul procesului, iar Coroamă a plecat fără să fie deranjat de nimeni. Şi atunci, ca şi acum, verdictul privind emiterea mandatului de arestare s-a dat cu întârziere. „Tomuţa” a stat fugar apoi aproape un an, fiind prins doar după ce s-a predat singur la poliţie. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Ovidiu Rusu. Cert este însă că zeci de oameni au fost puşi acum pe drumuri în căutarea unui individ pe care anchetatorii l-au avut în mână.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţeparul Ovidiu Rusu a dispărut de la Judecătorie înainte de a primi mandatul de arestare.
 Vizualizări articol: 2650 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Ţeparul Ovidiu Rusu a dispărut de la Judecătorie înainte de a primi mandatul de arestare5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .... trimis de
(19 aug 2011, 13:35:28
treaba asta pute..deci pute intrun hal ingrozitor...
2.   REMEMBER trimis de
(19 aug 2011, 20:40:55
NICOLAICIUC,SEVERIN,POPA[FNI]?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei