Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 aug 2011 - Anul XVI, nr. 195 (4793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ

Flutur: Circa 75.000 de turişti s-au cazat în judeţ în perioada 15 iulie – 15 august

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, în cursul zilei de ieri, că de la începutul programului turistic „Pelerin în Bucovina”, pe 15 iulie a.c. şi până la finalul acestuia, pe 15 august a.c., în judeţul Suceava au fost cazaţi aproximativ 75.000 de turişti. Flutur a spus că din acest punct de vedere programul „Pelerin în Bucovina” a fost un succes. El a precizat că numai în perioada 15 iulie – 15 august 2011, în judeţul Suceava au fost cazaţi aproximativ o treime din numărul turiştilor înregistraţi în decursul anului 2010. Gheorghe Flutur a spus că în cursul anului 2010 au fost înregistraţi aproximativ 210.000 de turişti.

„Programul <Pelerin în Bucovina> a avut menirea de a încuraja venirea turiştilor în judeţul Suceava, dar şi încurajarea acestui tip de turism, pelerinajul. Şi vreau să precizez că pe parcursul unei luni, peste 100.000 de oameni au fost implicaţi şi au participat activ la diferite activităţi din cadrul acestui proiect. De la startul dat la Viena, pe 15 iulie, apoi la evenimentele care au avut loc în această perioadă la Casa Pelerinului din Gura Humorului sau la alte acţiuni cum ar fi <Întâlniri Bucovinene> sau Festivalul Medieval din Cetatea de Scaun a Sucevei”, a declarat Flutur.

El a spus că numărul cel mai mare de turişti a fost înregistrat în perioada 13 – 15 august, atunci când pensiunile şi hotelurile din judeţ au fost aproape pline. Preşedintele CJ Suceava a spus că în perioada 15 iulie – 15 august 2011 s-a înregistrat şi o creştere a duratei petrecute de un turist în judeţul Suceava, care a ajuns la 4,5 zile. De asemenea, Gheorghe Flutur a mai spus că la slujbele religioase care au avut loc de Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului la bisericile şi mănăstirile din judeţ au fost prezenţi aproximativ 100.000 de pelerini.

 

Flutur spune că aducerea trenului de epocă la Suceava a fost o iniţiativă reuşită

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a spus că aducerea trenului de epocă „Moldoviţa” în judeţul Suceava s-a dovedit a fi o iniţiativă reuşită. Flutur a spus că peste 1.400 de persoane s-au plimbat cu trenul de epocă pe traseele Suceava – Cacica şi Suceava – Vatra Moldoviţei, încasările totale fiind de 17.000 de lei.

„Dacă îl comparăm cu un tren normal şi cu o perioadă normală de trafic, trenul de epocă a fost atractiv şi foarte rentabil. Din punctul ăsta de vedere ar trebui să avem o discuţie foarte serioasă cu agenţiile şi agenţii de turism şi cu cei de la CFR. Pentru că trenul turistic merită să fie pus în mişcare în continuare, mai ales în weekend. Dar aici agenţiile, pensiunile şi asociaţiile turistice trebuie să facă reclamă acestui tren turistic, pentru că trebuie să dea randament în permanenţă”, a spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Circa 75.000 de turişti s-au cazat în judeţ în perioada 15 iulie – 15 august.
 Vizualizări articol: 850 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Flutur: Circa 75.000 de turişti s-au cazat în judeţ în perioada 15 iulie – 15 august1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa mori de ras trimis de
(19 aug 2011, 11:58:14
cred ca si pe stranierii veniti acasa i-a bifat drept pelerini.nu cred ca cineva din suceava a avut impresia ca au dat navala turistii.flutur ori este mintit ori minte el , nu are importanta.Mai bine HAI IN MARAMURES ca e mai frumos.
2.   75 000 de pitici imbracati in verde trimis de
(19 aug 2011, 14:05:38
Flutur are pitici pe creier, asa ca i-a imbracat in verde, frumos, i-a pus sa marsaluiasca prin paduri si ei , feircit ca nenea flutur le da o placinta si un suc sau ca le promite un loc de munca, merg agale la indemnul comunistilor! Piticii astia or sa-is manance zilele peste cativa ani pt ca au pupat in c u r si le miroase gura!
3.   Mai sa fie.... trimis de
(19 aug 2011, 18:12:57
Mai bine sa ne zica acest gainar sef al judetului, cifre raportate la finante. Stie toata lumea ca in turism e totul la negru. Cu indulgenta putem zice ca 10% e fiscalizat. La 15.ooo turisti, ar trebuii ca PIB Suceava sa fi crescut cu 10%. Ori cred ca cifrele oficiale nu sunt deloc chiar asa. Articol electoral, ce mai. Nici Prostanda daca-i numara nu ieseau atatia.
4.   Micutul Ceausescu trimis de
(19 aug 2011, 18:37:27
Pe timpul impuscatului, marii activisti PCR numarau pana si ouale de sub closca, acuma, la 20 de ani de la Marea Revolutie din Decembrie, actualii activisti ai PD-Laturilor numara chiar si enoriasii care participa la slujba in biserici. Probabil sectarii lui Onofrei sunt numarati de trei ori pe zi, ca sa iasa planul. Astept un bilant al acestor magarii, nu de alta dar sa stie contribuabilul unde se duc banii si care-i eficienta. Cine profita? Auzi bai bombalau de flutur cap de bou mort?
5.   Precizare trimis de
(19 aug 2011, 22:47:59
PROBABIL IN PERIOADA 1990-2011!
6.   Turitsi?? trimis de
(20 aug 2011, 06:48:40
aveti dreptate ce ati scris unde au fost acesti turisti???daca zicea de bulgari era de crezut dar noi.....nu suntem in stare de asa ceva inca ......flutur cu doamna din turism au spus exact cati turisti au fost poate is banii care iau bagat in buzunare din zona......avem o tara frumoasa....intrebatil pe flutur daca a fost sa se intereseze cum se atrag turistii ca el inca nu stie...de elena sa nu vorbim ca ea e praf in domeniul asta...lasane flutur cu astea stai in banca ta.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei