Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 aug 2011 - Anul XVI, nr. 195 (4793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă poliţie

Şapte arme de foc, furate din casa unui pădurar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După cele trei arme furate în urmă cu câteva luni dintr-un canton silvic din zona Pătrăuţi şi negăsite nici până în ziua de astăzi, poliţiştii anchetează un alt furt de arme, de data aceasta din casa unui pădurar din comuna Marginea.

Furtul, care nu a fost mediatizat de Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, s-a petrecut pe data de 6 august, şi, din fericire, în acest caz, armele de foc şi lada în care erau păstrate au fost recuperate de poliţişti.

E vorba de şapte arme, găsite chiar în apropierea casei pădurarului, cinci în lada de păstrare a armamentului, într-un lan de porumb, două puţin mai încolo, la liziera pădurii. Acest aspect le confirmă anchetatorilor ipoteza că hoţii nu sunt interesaţi de arme, ci de sumele de bani care s-ar putea găsi în lăzile cu armament, aşa cum s-a întâmplat la furtul din cantonul silvic de la Suceviţa, din noiembrie 2009, când s-a furat o plasă în care se aflau circa 390.000 de lei, sau la furtul din octombrie 2010, când din casa pădurarului din Voitinel au dispărut 30.000 de lei. În furturile de la Suceviţa şi Voitinel, fapte rămase cu autori necunoscuţi, banii au fost găsiţi de hoţi ascunşi în cutiile metalice de păstrare a armamentului. Au luat banii, însă nu s-au atins deloc de arme.

Probabil au sperat că vor da de bani şi în cantonul pădurarului de la Pătrăuţi, plecând cu cutia de păstrare a armamentului din dotare, care nu era încastrată în perete sau fixată în pardoseală, aşa cum ar fi trebuit. Pentru că nu au putut să o deschidă, hoţii au luat-o cu totul. În cutia respectivă se aflau un pistol mitralieră, o armă de vânătoare şi un pistol cu gaze.

În cantonul silvic de la Pătrăuţi, hoţii au găsit şi zeci de cartuşe, însă nu s-au arătat interesaţi de ele, ceea ce întăreşte ipoteza că veniseră doar după bani.

Cel mai probabil, acelaşi scenariu şi în furtul de acum aproximativ două săptămâni de la Marginea. Pădurarul era plecat la hram, la Suceviţa, iar hoţii au acţionat, ca de fiecare dată, pe timpul zilei. Au spart casa şi s-au dus la lada cu armament. Au luat-o cu totul, însă câteva sute de metri mai încolo au deschis-o să vadă dacă au acelaşi noroc ca în furturile de la Suceviţa şi Voitinel. Înăuntru erau doar cele şapte arme, cărora însă le lipseau piesele de bază, puse separat de pădurar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte arme de foc, furate din casa unui pădurar.
 Vizualizări articol: 1299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Şapte arme de foc, furate din casa unui pădurar3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(19 aug 2011, 12:38:45
E clar ca avem de-a face cu aceiasi banda,cea care a spart mai multe locuinte ale unor padurari.Dar cine sa-i prinda ? Politistii ? Cei care stau la masa cu infractorii ?
Fals ! Trebuie sa ne facem singuri dreptate,sa incercam sa-i atragem intr-o capcana si sa le tragem cel putin 20 de focuri de arma in tampla.
2.   INTREBARE NEVINOVATA trimis de
(19 aug 2011, 23:47:47
DAR PE PADURAR DE CE L-AU MAI LASAT?
TARASIUC DE LA BREAZA A DETINUT ARMA ,ILEGAL,ANI LA RAND,IAR FIUL SAU ERA OFITERCIUC LA MILITIE.URMARILE LE STITI.ADICA NIMIC>>>>>>&

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei