Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 aug 2011 - Anul XVI, nr. 195 (4793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oferte

Două bănci, interesate să împrumute bani Primăriei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două bănci sucevene s-au arătat interesate să acorde un împrumut Primăriei Suceava, bani necesari pentru cofinanţarea a două proiecte europene aflate în derulare. Până ieri la prânz au fost depuse oferte din partea CEC Bank Suceava, precum şi din partea BCR Suceava, iar după verificare documentaţiei s-a constatat că ambele sunt eligibile.

„Într-o săptămână vom verifica şi documentaţia de fond şi vom trece la negocieri. Sunt două bănci serioase şi sunt convins că vom găsi cea mai potrivită şi avantajoasă soluţie. Vom face totul cu celeritate, pentru că avem nevoie de bani, şi sperăm ca până la 1 octombrie să fie funcţional acest credit”, a declarat primarul Ion Lungu.

Municipalitatea suceveană a anunţat că doreşte să împrumute 15,6 milioane de lei, bani cu care va finanţa lucrările demarate pe două proiecte europene, cel de modernizare a centrului municipiului, inclusiv parcările subterane, precum şi asfaltarea a 14 străzi.

Edilul-şef al Sucevei a explicat şi motivele pentru care este nevoie de acest credit.

“Din păcate, s-au modificat normele metodologice de aplicare a Ordonanţei 64/2009, prin care erau sprijinite autorităţile locale la implementarea proiectelor europene. Dacă înainte prefinanţarea se acorda în limita a 30% din valoarea proiectului, acum se acordă în limita a maxim 10%. Dacă înainte aceşti bani se acordau în două tranşe sau integral, acum, aceştia se acordă obligatoriu în două tranşe, de câte 5%. Noi am beneficiat de această prefinanţare la trei proiecte. Avem 15% în cont şi pentru refacerea străzilor, numai că legea spune că dacă în termen de şase luni de la acordarea prefinanţării nu se vine cu o cerere de rambursare pierdem finanţarea. Iată un motiv în plus să ne grăbim să facem ceva în cele două luni care au mai rămas”, a precizat Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două bănci, interesate să împrumute bani Primăriei Suceava.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două bănci, interesate să împrumute bani Primăriei Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Celeritate????? trimis de
(19 aug 2011, 11:19:05
bah ioane, trebuie sa cauti in prima faza semnificatia cuvantului, apoi sa-l folosesti. contractare de credite = majorare de cheltuieli cu dobanzile = majorare de impozite si taxe. si toate astea intr-un oras care acum nu ofera nici 10% din ce platim (parcuri nu, drumuri nu, curatenie nu, ordine si liniste publica nu)...halal management. de ce nu se utilizeaza banii imprumutati spre obiective productive pentru a compensa indatorarea? pentru ca trebuie gandire, dar nu-i de unde .....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei