Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 aug 2011 - Anul XVI, nr. 195 (4793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune

Dezinsecţie pentru stârpirea ţânţarilor, la Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rădăuţenii vor scăpa de disconfortul creat de ţânţari ca urmare a unei acţiuni organizate de primăria locală. Mai exact, pentru a ţine sub control dezvoltarea acestei populaţii de insecte, marţi, 23 august, între orele 20.00 şi 21.30 va fi efectuat un tratament aerian, la fel ca şi anul trecut, deasupra tuturor zonelor  municipiului, cu substanţa insecticidă K-Othrine EC 25,  substanţă special destinată activităţilor de dezinsecţie urbană.

În urma realizării, în cursul anului 2010, a acţiunii de combatere a ţânţarilor prin metoda aviotratamentului s-a constatat o scădere semnificativă şi imediată a populaţiei respective de dăunători, în special în zonele cu aglomeraţie locativă mai mare, fapt cea a dus la reducerea disconfortului creat cetăţenilor. Populaţia este sfătuită ca în intervalul orar amintit să evite deplasările, iar cei care deţin animale şi familii de albine să ia măsuri de închidere a acestora.

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a precizat că „Acţiunea de combatere a ţânţarilor de anul trecut a fost foarte eficientă. Medicul veterinar din cadrul primăriei noastre a fost foarte atent în la realizarea soluţiilor cu care s-a stropit în municipiu, mai mult, în elicopterul angrenat în acţiune am urcat şi eu şi i-am indicat pilotului zonele aglomerate din municipiu. Rezultatele au fost vizibile chiar din ziua următoare, când am observat că nu mai existau acele roiuri de ţânţari care deranjau pe toată lumea. Am decis organizarea acţiunii de săptămâna viitoare în sprijinul sănătăţii şi al confortului locuitorilor urbei noastre”.

 

Valoarea operaţiunii se ridică la circa 18.000 de lei

Elicopterul angrenat în operaţiune va răspândi substanţa insecticidă pe circa 250 de hectare, adică jumătate din suprafaţa pe care se întinde municipiul Rădăuţi.

Dănuţ Susnovici, medic veterinar în cadrul Primăriei municipiului Rădăuţi, a precizat: „K-Othrine EC 25 este o substanţă insecticidă aprobată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, substanţă specială pentru dezinsecţie urbană. Este foarte eficientă, şi când fac această afirmaţie mă gândesc la efectul pe care l-a avut anul trecut. Am ales orele serii pentru că atunci populaţia de ţânţari este cea mai activă, dar şi pentru a evita să afectarea familiilor de albine din zonă. Vom folosi un elicopter specializat în acest gen de misiuni, elicopter care dispune de instalaţii speciale, şi vom acoperi cu substanţă circa 250 de hectare, ceea ce înseamnă circa jumătate din suprafaţa municipiului. Vreau să mai menţionez că valoarea întregii operaţiuni se ridică la aproximativ 18.000 de lei.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezinsecţie pentru stârpirea ţânţarilor, la Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dezinsecţie pentru stârpirea ţânţarilor, la Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(19 aug 2011, 18:55:44
Indiferent cat i-a iesit si primarulaui, macar a facut ceva pentru negri. In B-jeni e belea cu tantarii. Stau langa ANL si este o balta de ii zice iaz de-a CFR-ului. Jale! Tantari si caini. Ca si astia de la conducere de-altfel.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei