Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 aug 2011 - Anul XVI, nr. 191 (4789)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ilegal

Spaţiu verde dintre blocuri, distrus cu drujba de un vecin “întreprinzător”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oaza de verdeaţă a locatarilor blocului de pe strada Grigore Antipa nr. 9, din Burdujeni, a fost distrusă de un bărbat de la o casă din apropiere, care, înarmat cu o drujbă, a tăiat copacii plantaţi chiar de locatari în urmă cu aproximativ 30 de ani.

În vreme ce trunchiurile copacilor au dispărut, fiind luaţi probabil ca lemne de foc, crengile, cu frunze încă verzi, au rămas abandonate în apropiere, amărându-le şi mai mult inima locatarilor care foloseau acel loc pentru recreare şi ca loc de joacă pentru copii.

Numeroşi locatari, care l-au văzut pe vecinul lor, Gheorghe Beguni, doborând copacii cu drujba, spun că l-au rugat să se oprească, să nu le distrugă spaţiul verde, că acolo nu e în curte la el şi nici nu-l încurcă cu nimic, dar el nici nu a vrut să stea la discuţii cu ei.

Gheorghe Beguni recunoaşte că el a tăiat copacii, dar spune că aceştia nu au nici o valoare pentru nimeni şi că trebuia să-i îndepărteze de pe terenul respectiv.

“Copacii aia ne încurcau, nu mai aveau ce să caute pe acel teren”, a spus Gheorghe Beguni, în vreme ce soţia sa îl completează: “Terenul acela e al fratelui meu, Radu Ancuţa, el l-a obţinut, dar oamenii de la bloc nu ştiu asta încă, de asta fac gălăgie”.

Cei doi nu au reuşit să explice sub ce formă a dobândit Radu Ancuţa drepturi de proprietate asupra acelui teren, au refuzat să ofere o modalitate de contact, în vreme ce telefonul fix de la locuinţa acestuia sună continuu ocupat, ca şi cum ar fi lăsat ridicat.

 

Tăierea ilegală a arborilor, reclamată la poliţie şi la Garda de Mediu

În vreme ce ramurile tăiate se veştejesc la soare, locatarii privesc cu regret la spaţiul verde care e pe cale de a fi distrus complet.

“Cu ce drept a tăiat copacii? Noi cu ce mai rămânem? Vor să se extindă şi aici, după ce au blocat complet calea de acces a blocului. Au luat terenul abuziv şi au construit pe el hardughiile astea (n.r. - ateliere de reparaţii auto), de unde ne toacă nervii cu zgomot de dimineaţa de la 7 şi până seara târziu, iar dacă Doamne-fereşte izbucneşte un incendiu nu poate intra nici o maşină de pompieri sau o Salvare”, au spus oamenii, care, supăraţi pe cele întâmplate, s-au adunat în faţa blocului, arătând acuzator spre locuinţa familiei Beguni.

De altfel, tăierea ilegală a arborilor de pe spaţiul verde din preajma blocului a fost reclamată de locatari şi la Garda de Mediu Suceava şi la Poliţia Locală, cei care au atribuţiuni de control şi puterea de a-i sancţiona pe cei care se fac vinovaţi de distrugerea spaţiilor verzi.

Conform deciziilor luate de Consiliul Local Suceava, Poliţia Locală trebuie să amendeze cu sume cuprinse între 100 şi 500 de lei pe cei care distrug spaţiile verzi, mai ales în cazuri în care sunt distruşi copacii, nu o floare sau un colţ de iarbă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spaţiu verde dintre blocuri, distrus cu drujba de un vecin “întreprinzător”.
 Vizualizări articol: 853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Spaţiu verde dintre blocuri, distrus cu drujba de un vecin “întreprinzător”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ar trebui de avut in vedere poate cu bani europeni trimis de
(15 aug 2011, 12:21:19
In asa zise spatii verzi intre blocuri, trebuie facute parcari subterane pentru descongestionarea masinilor iar deasupra sa se amenajeze miniparcuri cu iarba, flori banci, locuri de joaca, etc.
2.   Mare dreptate ai trimis de
(15 aug 2011, 13:19:33
asa ar trebui sa fie dar de unde ca noi suntem cu 50 de ani in urma civilizatiei si asa ca ar trebui sa ne multumim si cu ce avem. si de vina nu sunt alesii ci alegatorii. eu sunt apolitic dar asta nu inseamna ca nu vad cat de idioti sunt cei ce ne conduci si cat de idioti sunt cei care ii voteaza.
3.   Am vazut "La fierarie" ca a disparut gardul viu trimis de
(15 aug 2011, 18:44:58
Stie cineva daca si acolo e vorba tot de un "vecin intreprinzator" sau de un patron cu tupeu
4.   ... trimis de
(16 aug 2011, 11:03:01
nu au pe unde intra masinile acolo..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei